350D już do nabycia w Polsce

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p13ka
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1013

350D już do nabycia w Polsce

Zobaczyłem, że jest w ofercie sklepu http://www.e-oko.pl/ za...4550
    Cena lolowa.
  • Venio
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1084

ja kupiłem 300d dwa tygodnie temu za 3333złote w fotojokerze... czy widząc tego nowego canon'a powinienem walić głową w sciane?

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez Venio
      czy widząc tego nowego canon'a powinienem walić głową w sciane?
      Tak
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• kavoo
        Zablokowany
        • 2004
        • 1173

Zamieszczone przez Venio
        ja kupiłem 300d dwa tygodnie temu za 3333złote w fotojokerze... czy widząc tego nowego canon'a powinienem walić głową w sciane?
        Moj wujek zwykl w takich sytuacjach mawiac - "Kto ma oczy z korka, ten doklada z worka" ;-)

Komentarz

• Venio
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1084

Zamieszczone przez tpop
          Zamieszczone przez Venio
          czy widząc tego nowego canon'a powinienem walić głową w sciane?
          Tak
          Tzn wiecie co... jeśli taka będzie cena tego canon'a jak tutaj czyli ponad 4000 zeta to i tak bym sie nie skusił... bo ciężko mi było uzbierać te 3333 zeta - ale dałem rade. Poza tym nie irytuje mnie "niby wolniejsze włączenie sie 300D" bo dla mnie i tak jest krótkie , jedyne co moze mi sie przydac czasami to zdjęcia seryjne z większa prędkoscią i większa ich ilością w serii. No i prędkosc zapisywania zdjęc to tak jak przy prędkosci uruchamiania sie aparatu - ja sie z nikim nie ścigam
          Więc po dokładniejszym przeanalizowaniu nie bede walić głową w sciane - przepraszam tych ktorych zawiodłem swoją decyzją

PS. tego postu prosze nie brać na poważnie

[ Dodano: 12-03-2005 ]
          poza tym nowa matryca wsumei na nic mi sie nie przyda... nie bede robił odbitek większych niz A4 a 6mpx wystarczy do tego typu spraw

(dlaczego ja to wszystko pisze? )

[ Dodano: 12-03-2005 ]
          poza tym nowa matryca wsumei na nic mi sie nie przyda... nie bede robił odbitek większych niz A4 a 6mpx wystarczy do tego typu spraw

(dlaczego ja to wszystko pisze? )

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

ja i tak bym walił głową w ścianę, bo właśnie lekko przepłaciłeś minimum 500PLN, a za miesiąc to pewnie będzie z 800 PLN
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Shack

tu troche tańszy:

body:

http://www.pixmania.com/pl/pl/88638/.../eos-350d.html

kit:

http://www.pixmania.com/pl/pl/88654/...-18-55-ii.html

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

a ja bym nie walił głową w ścianę, ani nie oglądał cen 300d przez najbliższe pół roku. A bo po co?
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Venio
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1084

tia i tak tego nie cofne - ale tyle osob jest zadowolonych z 300D - robi dobre zdjęcia - wiec nie mam wsumie sie czym przejmowac - najważniejsze jest dla mnie ze mam lustrzanke na którą zbierałem bardzo długo - a przeciez zdjęc nie robi aparat tylko fotograf.

Pozdro

Komentarz

• FotoZiutek
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 57

Hejka! Coś jakoś drogie sklepy wyszukujecie... Tutaj >>> i tutaj >>> można kupić kita (z obiektywem) za 3700! Jakby ktoś znalazł tańszy - będę wdzięczny jestem moooocno zainteresowany!
                    Pozdrawiam!
                    Paweł Kaniuk - Lublin.
                    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Komentarz

• sal
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1122

A 350D w Szwajcarii kosztuje jakieś 1k CHF (czyli ok. 2600zł). Za body oczywiście. Tylko z dostępnością krucho - wszędzie czekają na dostawę z hurtowni.
                      Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• BrainDamage

Nie bardzo widzę problem w 300D kupionym 3tyg. temu a 350 dziś.
                        Jestem przekonany, że 300d w 99.99% wystarcza większości fotoamatorom.
                        Sprawa ceny? Moj mnie kosztował brutto (300d) 2970 kit. Właśnie wrociłem z nart w austrii i trochę fotek zrobiłem. Jak miałbym zrobić fotki 350D, skoro go jeszcze nie było? .

Jasne, że gdyby miały taką samą cenę, zastanowiłbym się nad 350, ale trochę obawiam się tych 8 Mpixeli, czy aby nie będzie tak jak z kompaktami i przejsciem w aparatach z 5 na 8 Mpixeli. I na dobrą sprawę, 300d przerasta moje potrzeby .

A może trzeba poczekac na 399D?

Komentarz

• Venio
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1084

Zamieszczone przez BrainDamage
                          Nie bardzo widzę problem w 300D kupionym 3tyg. temu a 350 dziś.
                          Jestem przekonany, że 300d w 99.99% wystarcza większości fotoamatorom.
                          Sprawa ceny? Moj mnie kosztował brutto (300d) 2970 kit. Właśnie wrociłem z nart w austrii i trochę fotek zrobiłem. Jak miałbym zrobić fotki 350D, skoro go jeszcze nie było? .

Jasne, że gdyby miały taką samą cenę, zastanowiłbym się nad 350, ale trochę obawiam się tych 8 Mpixeli, czy aby nie będzie tak jak z kompaktami i przejsciem w aparatach z 5 na 8 Mpixeli. I na dobrą sprawę, 300d przerasta moje potrzeby .

A może trzeba poczekac na 399D?
                          Tzn wiesz jak to jest... kazdy zawsze by chciał mieć nowszy model - z wszystkim tak jest - nawet czasami niezaleznie od funkcjonalnosci tego nowego modelu wsumie z tego 350D przydała by mi sie funkcja błysku na drugą kurtyne. Ale to można uzyskać dzieki dodatkowej lampie błyskowej.

Pozdrawiam

Komentarz

• stolo
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 52

Body --> 3322,79zł
                            Body + 18-55 --> 3687,82zł
                            Body + 18-55 + 55-200 --> 4793,62

ale dostępne po 22 marca (zaczynali od 15 marca, potem był 18 marca a teraz...)

8) 8) stolo 8) 8)
                            40D+1xSigma+1xTamron+2xCanon+Manfrotto+inne duperele

Komentarz

• tomalxx
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 216

Wydaje mi się, że realną datą wejścia do sprzedaży EOSa 350D będzie początek kwietnia .

Mailowałem z jednym z TIP-ów na allegro i podobno na początku kwietnia cena ma być (za kit) na poziomie ok. 3200-3300 zł (wersja europejska) .

Z resztą na www.mindfactory.de piszą, że aparat będzie dostępny ok. 1.04 za 820 Euro + 30 Euro przesyłka.

Komentarz

Pracuję...