wymiana sprzętu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • evita
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 22

wymiana sprzętu

witam
    Mam pytanko
    Aktualnie posiadam eos 350D (mam go trochę ponad rok) chciała bym go wymienić na eosa 400D.Czy ktoś może wie ile tzebaby bylo dopłacic mniej wiecej???
  • JurekGR
    Bywalec
    • 2005
    • 245

Najlepiej zobacz na Allegro po ile chodzą oba modele (nie wiem czy 400D chcesz nowy czy używany?) i odpowiedź gotowa.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Komentarz

• evita
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 22

Nowy i może być body. 350 chcialabym zostawić w rozliczeniu

Komentarz

• JurekGR
        Bywalec
        • 2005
        • 245

W takim razie zapytaj osoby której zostawisz w rozliczeniu ile Ci za 350-kę policzy.
        Nie wiem czy nie lepiej (taniej) będzie sprzedać 350 i kupić 400.
        Nex :cool:

Pozdrawiam,
        Jurek.

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
          Początki nałogu
          • 2006
          • 298

pytanie, czy jest sens...
          http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

dla samego af i telewozira wydaje mi się że jest...im szybciej tym mniejsza strata..
            30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• magix
              Początki nałogu
              • 2006
              • 298

Focus tyle ze jest troszkę pewniejszy bo z zapożyczony chyba z 20D. A czy jest az taka duża roznica w szybkosci ? Szybki fokus przydatny jest przy fotografowaniu sybko zmieniającego sie obiektu. Jesli tego potrzebujesz to możesz pomyśleć nad zmiana (tylko pytanie czy w tedy nie rozerzec sie za jakims 20D bo pewnie mozna jeszcze znalesc ostanie sztuki). Dodatkowe 2Mpix według mnie nie sa atutem.
              C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
              http://magix.digart.pl/

Komentarz

• jac+
                Uzależniony
                • 2006
                • 842

Osobiście nie widzę wielkiego sensu tej wymiany. Może by tak zamiast ślizgać się po tej samej półce wskoczyć na półkę wyżej ?
                Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• CeErIOiKs
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 76

AF z 30D ... nie z 20D ( z tego co słyszałem sprawdza się a różnica jest zauważalna )
                  Jestem za sprzedażą 350D i zakupem nowej 400... potem tylko optyka

P.S Ma ktoś wolny etat ? Zbieram na kilka L-ek .... i rachunki

Criodesign.pl - Crio Art Design

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez evita
                    Aktualnie posiadam eos 350D (mam go trochę ponad rok) chciała bym go wymienić
                    dlaczego?
                    co mu brakuje? psuje się? gorzej działa?

Zamieszczone przez evita
                    na eosa 400D.
                    zamienił stryjek....

Jeśli już znajdą się racjonalne powody do wymiany korpusu, to warto wziąc pod uwagę model przynajmniej dwucyfrowy (20D/30D).
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Viracocha
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 853

Zamieszczone przez CeErIOiKs
                      AF z 30D ... nie z 20D ( z tego co słyszałem sprawdza się a różnica jest zauważalna )
                      Jestem za sprzedażą 350D i zakupem nowej 400... potem tylko optyka
                      Potem wyjdzie 450D i znów "trzeba" będzie zmienić...

Komentarz

• CeErIOiKs
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 76

No nie wiem czy "trzeba"... to zależy od wielu czynników...
                        Ostatnio edytowany przez CeErIOiKs; 7709.

Criodesign.pl - Crio Art Design

Komentarz

• jarekA
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 326

Pytanie zasadnicze - czego brakuje Ci w 350D? Napisz coś też na temat obiektywów, które masz i tematyki zdjęć które robisz, no i funduszy które masz. Wtedy ludzie z CB (pewnie bardziej kompetentni ode mnie) na pewno Ci pomogą.
                          Ja osobiscie uważam, że takie wymiany maja średni sens, może lepiej zainwestować w optyke - dobre szkła (jasne i z USM) zauważalnie zwiększaja komfort pracy (np. szybkość i pewność działania autofocusa) i jakość zdjęć. Co do wymiany puszek, to zawsze się traci i bez sensu jest co roku zmieniać na nowe body i to z tej samej półki. Mam znajomych, którzy robią lepsze fotki ode mnie, mimo sporych różnic w naszym sprzęcie (ja mam 20D i eLki, a oni 300 lub 350D i gorszą optykę). Tak więc sprzet to nie wszystko, trzeba jednak wiele sie nauczyć, żeby wykorzystać maksymalnie dobrze posiadany sprzęt.
                          No a zaraz będzie 450D i co wtedy? Znowy wymiana body i pozostawienie starych szkieł. Trochę bez sensu.
                          chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Komentarz

Pracuję...