[tylik] Moje pierwsze - tutaj :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tylik

[tylik] Moje pierwsze - tutaj :)

Witam wszystkich forumowiczów

Jestem tutaj nowy , ale to nie zmienia faktu , że chętnie wysłucham krytyki ze strony osób które mają z fotografią do czynienia bardzo długo i zajmują się nią już profesjonalnie

Jest to zdjątko robione Kitowym obiektywem Canona 400d t.j. 18-55 EF

Pozdrawiam

1.

:rolleyes:
    Ostatnio edytowany przez Gość; 11028.
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

jak dla mnie to kolorki są fajne...jeśli chodzi o kadr to za dużo dołu
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• tylik

mattnick , dziękuje za ocenę

Komentarz

• matt
        • 2007
        • 8

taaa zdjatko fajne ,tylko ta ramka jakas taka ...zalobna

Komentarz

• tylik

Pozwolę sobie pokazać kolejne :

2.

3.

4.

Proszę o konstruktywną krytykę .
          Pozdrawiam

Komentarz

• jarq.
            Coś już napisał
            • 2006
            • 62

zdecydowanie 1 - choć dałbym więcej oddechu z prawej i lekko ściął dół. Reszta niczym sie nie wyróżnia (no może poza 3, której ostrość poszła na tańce). Co do podpisów - zdecyduj się i stosuj jedenej wielkości, delikatny i w tym samym miejscu (jeśli faktycznie czujesz taką potrzebę - choć podpisywałbym się dopiero po dojściu do pewnego poziomu fot, który wart będzie sygnaturki)
            "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
            flickr

Komentarz

• sniper88
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1156

mnie sie podoba 4, ale wydaje mi się, ze w czerni i bieli wygladaloby lepiej no i jeszcze winieta przeszkadza.
              WWW | 500px | IG
              Semper in altum

Komentarz

• tylik

jakoś cicho tutaj strasznie ... wrzucam coś nowego ~:

5.

6.

Komentarz

• fotokor1
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 373

5 bym wyprostowała 6 dla mnie super
                  Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• energia_ki
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 291

Zamieszczone przez fotokor1
                    6 dla mnie super
                    z całym szacunkiem... - super? z tą skórą błyszczącą od lampy?

i nie każdego należy fotografować en face, moim zdaniem akurat tej dziewczynie to nie służy

za to co do pierwszego zdjęcia mam zdanie odmienne od mattnicka - nic bym nie cięła u dołu, jak dla mnie proporcje są bardzo dobrze wyważone

- i teraz pytanie, czy warto kierować się czyimikolwiek opiniami, skoro wszystko sprowadza sie do kwestii gustu, o którym jak wiadomo, się nie dyskutuje :smile:

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez fotokor1
                      6 dla mnie super
                      A ja mam dokladnie odwrotne zdanie. Za duzo nad glowa (klania sie kadrowanie portretow centralnym punktem zamiast o punkt wyzej niz centralny na oczy), przywalone lampa bez zadnej korekty czy zmiekczenia. Wydaje mi sie ze oczy byly jakos psute (najprawdopodobniej czerwone oczy usuwane, co sugeruje uzycie lampy wbudowanej a ze po tle widac ze bardzo ciemno nie bylo to sugeruje uzycie trybu zielonego). Brak jakiejkolwiek obrobki. Wszystkie te elementy robia z tego zdjecia fotke klasy "ot pstryknalem lasce fotke" i negatywny odbior, chba ze ktos ma dosc nisko postawiony prog wymagan (czyli oby niebrzydka dziewczyna byla na zdjeciu i juz jest super ).

Ciekawe czy modelka widziala to zdjecie i tez jej sie super podoba? I czy widziala dla porownania zdjecia ktore naprawde sa super? (w tym podforum sie znajduja: http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=29 , szukac watkow napisanych przez iczka z wyrazami portret i fashion w tytulach).

Komentarz

Pracuję...