[All my life who am i?] Walia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • All my life who am i?

[All my life who am i?] Walia

witam,
    to moje pierwsze zdjecia, ktore pokazuje na tym forum...

[01]

[02]
  • Niedzwiedz
    Uzależniony
    • 2004
    • 578

hehe widze nowa koncepcje super !!!
    www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
    www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Zbig
      Bywalec
      • 2007
      • 101

Ekstra, podobnie jak wszystkie poprzednie. Tutaj może nieco inna forma, ale wciąż przepyszne

Komentarz

• All my life who am i?

wczesniej mnie troche sprzet ograniczal... z 5d bede mogl wreszcie zrealizowac kilka projektow... a i sama edycja obrazow przy tej formie i z tym jak naswietla 5d jest wyjatkowo prosta, ogranicza sie do konwersji do BW i ustawieniu kontrastu, ewentualnie dodanie tonacji. wczesniej trzeba bylo sleczec nad poziomami, wyciaganiem szczegolow z cieni, na co to komu?

Komentarz

• Ptaku
          • 2006
          • 14

Witam
          Zdjecia mi sie podobaja, o ile nie sa Twoja grafika ( bo to juz inna dziedzina), a wynikowa tego co widziałes w wizjerze
          Pozdr
          rafał

Komentarz

• All my life who am i?

bez przesady.

tak jak pisalem konwersja do BW + kontrast, reszta zostala zrobiona z poziomu aparatu. oczywiscie nie jest to realizm, ale i nie mam mowy o tym, jesli swiadomie stosuje sie taka technike, poza tym aparat fotograficzny nie rejestruje rzeczywistosci, takiej jaka widzimy oczami, reszta zalezy juz od nas, od tego co chcemy stworzyc i przekazac.

winiety jak widac, tez nie dodawalem.

moze pokaze dla przykladu jak wygladaja kompletnie czyste nefy jeszcze przed konwersja do BW dla prowonania.

w drugim zdjeciu na dole troche wyciagniete szczegoly, ale to raczej przez zwiekszanie kontrastu, niz krzywe/poziomy.
            Ostatnio edytowany przez Gość; 1857.

Komentarz

• Zbig
              Bywalec
              • 2007
              • 101

A nie zdradziłbyś trochę techniki wykorzystanej np. tutaj - http://www.stawiarz.com/paris/007.php ? Wiele z Twoich zdjęć podejrzewałem początkowo o bycie rozszerzonymi pod względem dynamiki, ale fotki takie jak ta oraz karuzela przekreśliły moją koncepcję.

Czy w przypadku wymienionego najpierw fotka z filtrami, a potem zabawa suwakami (poziomami), krzywymi, wyostrzanie, itp., czy coś więcej?

Pytam z czystej ciekawości, bo przymierzam się do Tokiny 12-24 i ten obiektyw mam mieć dwa zastosowania - reporterka i właśnie tego typu prace krajobrazowe.

Pozdrawiam,
              Zbyszek

Komentarz

• yggdrassill
                Bywalec
                • 2005
                • 240

zdjecia jak zwykle swietne, bez zbednych elementow
                juz z 5d?
                a na marginesie to chyba watek o najwiekszym nasyceniu bylymi nikoniarzami

Komentarz

• Niedzwiedz
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 578

Zamieszczone przez yggdrassill
                  zdjecia jak zwykle swietne, bez zbednych elementow
                  juz z 5d?
                  a na marginesie to chyba watek o najwiekszym nasyceniu bylymi nikoniarzami
                  stare nawyki do pokoazywani i komentowania fot z forum nikona ciezko teraz zmienic
                  www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                  www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• kjoanna
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 494

Zdjecia jak zwykle swietne.
                    Troche inne niz poprzednie ale ciesze sie ze nowy sprzet daje Ci nowe mozliwosci
                    W jedynce troche drazni mnie linia horyzontu na srodku.

pzdr

CB

Komentarz

• Myszoor
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 149

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                      stare nawyki do pokoazywani i komentowania fot z forum nikona ciezko teraz zmienic
                      <OT>
                      Poza nawykami ciężko się przestawiać na coś mniej funkcjonalnego [czyli pomysł na galerie specyficzny dla CB] w stosunku do FN czy innych
                      </OT>
                      Ostatnio edytowany przez Myszoor; 5077.
                      (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
                      => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Komentarz

• Maris
                        Zablokowany
                        • 2007
                        • 109

Zamieszczone przez All my life who am i?
                        wczesniej trzeba bylo sleczec nad poziomami, wyciaganiem szczegolow z cieni, na co to komu?
                        wcześniej to czytałem, że obróbka też była bardzo prosta, a tu okazuje się, że ślęczenie, wyciąganie szczegółów - rzadka chwila szczerości?

Komentarz

• czornyj
                          Zasłużeni
                          • 2006
                          • 2626

Zamieszczone przez Maris
                          wcześniej to czytałem, że obróbka też była bardzo prosta, a tu okazuje się, że ślęczenie, wyciąganie szczegółów - rzadka chwila szczerości?
                          Poczytaj sobie, ile czasu Anselm Adams spędzał w ciemni i czego tam nie wyprawiał.
                          Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Wats0n
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 996

Miło Cię na CB. Od dłuższego czasu jestem fanem Twojej miejskiej fotografii.
                            Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• All my life who am i?

Zamieszczone przez Maris
                              hehe, to nie o to chodzi, ze byla skomplikowana (bo nie jest), a raczej o to ze do uzyskania efektow takich jak mam teraz prawie 'od reki', musialem na te 'zbedna' prace poswiecic troche czasu... wiec moge wreszcie skupic sie na eksperymentowaniu z kolorem czy tonowaniem BW, a nie walka z tonalnoscia zdjecia czy smolistymi cienami. choc pewnie jak wroce do pejzazu miejskiego, to mimo wszystko i tak dalej bede eksperymetnowal z edycja, bo bardzo to lubie i kazde zdjecie chce miec odpowiednio pod tym katem dopracowane poniewaz na wydrukach widac o wiele wiecej niz na monitorze.

Komentarz

Pracuję...