[Problem] 300D i wskaźnik eksopycji

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soulslider
    • 2007
    • 8

[Problem] 300D i wskaźnik eksopycji

Juz jakis czas posiadam 300D i do tej pory nie mialem z nim najminiejszych problemow, do dzis...
    Aparat przestal mi pokazywac na wyswietnaczach (LCD i wewnetrznym) ulamkowych wartosci zmiany ekspozycji, przyklad:
    powiedzmy, ze strzalka wzkazuje mi "0" chce zwiekszyc ekspozycje o 1/3 i strzalka znika... pojawia sie dopiero przy pelnych wartoscia (-2,-1,0,+1,+2).
    Wczesniej nigdy cos takiego sie nie dzialo, co moze byc przyczyna takiego stanu?

Moze to cos w sofcie cie ryplo? (posiadam UnDutchables, ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodl) albo ze siedzialem z aparatem jakies 1,5h na dworze w trakcie SOLIDNEJ burzy (choc zaden piorun mnie nie trafil ^_^")?

Pomozcie, mi brakuje pomyslow co moglo byc przyczyna :/ i jak to naprawic.
  • slav1973
    • 2004
    • 11

W UnDutchables w funkcjach własnych (CF) jest opcja zmiany skoku ekspozycji z 1/3 na 1/2 i 1EV (o ile dobrze pamiętam) - przestawienie tego z ustawień fabrycznych dawało w moim aparacie podobny efekt znikania wskaźnika.
    Mam nadzieję, że to pomoże.

pzdr

Komentarz

• soulslider
      • 2007
      • 8

wielkie dzieki, pomoglo
      raz jeszcze dziekuje bo bym sie chyba nie domyslil ze zmaian tej opcji mogla to spowodowac (chociaz to dosc logiczne... jesli sie nad tym czlowiek zastanowi)

Komentarz

• Misiaque
        Początki nałogu
        • 2007
        • 392

W 350D w takich wypadkach zaznaczone są obydwie działki między całkowitymi wartościami korekty i to jest jeszcze bardziej logiczne

Komentarz

Pracuję...