Porównywarka ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Co tutaj chcesz żeby pasowało ?
Masz 2 różne obiektywy wybrane na różnych przysłonach i chcesz mieć taki sam obraz ?Pozdrawiam - Michał Słonczyński
-
-
Dokładnie !!!
Albo coś nie działa ona jak powinna bo obiektyw 200 można nawet na 400 przetestować.Nie wspomne jak słabo wypada stałka 85 f1,8
Komentarz
-
-
Nie jest tak źle. Rzeczywiście w niektórych przypadkach musieli trafić na jakieś trefne egzemplarze."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
czegoś nie rozumiem: http://www.the-digital-picture.com/R...96&FLI=0&API=0
Kit wychodzi lepiej niz 17-40L?Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)Komentarz
-
-
Niekoniecznie. Chodzą ploty, że Canon coś pogrzebał w 17-40 i te nowsze egzemplarze są inne od straszych. Nie wiadomo kiedy robili ten test. Zresztą bodajrze Vitez pisał (teraz już nie pamiętam), że miał 17-40 który był mydlany aż miło, a z kolei kity też się różne zdarzają."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
moze ktos na forum moze zrobic podobny test?Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)Komentarz
-
Tyle ze u mnie egzemplarz nowszy (2005 rok) byl bardziej mydlany i aberracyjny niz starszy (2004 rok)Niekoniecznie. Chodzą ploty, że Canon coś pogrzebał w 17-40 i te nowsze egzemplarze są inne od straszych. Nie wiadomo kiedy robili ten test. Zresztą bodajrze Vitez pisał (teraz już nie pamiętam), że miał 17-40 który był mydlany aż miło, a z kolei kity też się różne zdarzają.
. Wg mnie wada egzemplarza jednak a nie roku produkcji.
Komentarz
-
na tej porównywarce rzeczywiście czasami "kwiatki" wychodzą, myślę sobie jednak, że to wina nierównych egzemplarzy szkieł canona
maxbmx - robiłem taki test od razu po kupnie 17-40 - wygląda na to, że trafiłem na dobry egzemplarz L-ki, ale widać jest z nimi różnie
detale w tym wątku, mój post jest ostatni
czołemlepsze jutro było wczoraj
Komentarz
-
Nie mam nic na poparcie tezy o tych rzekomych poprawkach także bardzo możliwe że jest jak piszesz.
Ja w sumie też na swój 17-40 nie narzekam. Miałem drugi z rok straszy (kolegi) w rękach - nie robiłem jakichś szczegółowych testów ale na porównywanych fotkach nie stwierdziliśmy szczególnych różnic.na tej porównywarce rzeczywiście czasami "kwiatki" wychodzą, myślę sobie jednak, że to wina nierównych egzemplarzy szkieł canona
maxbmx - robiłem taki test od razu po kupnie 17-40 - wygląda na to, że trafiłem na dobry egzemplarz L-ki, ale widać jest z nimi różnie
detale w tym wątku, mój post jest ostatni
czołem
Co do testów szkieł to na innych stronach, które tym się zajmują też są takie "wpadki" jak choćby na photozone gdzie niektóre L-ki testują po kilka razy żeby wreszcie trafić na ten właściwy egzemplarz. Jest to trochę niepokojące - to fakt. I jest to też trochę przyczynek do szerszej dyskusji o sensie tego typu testów i porównań.Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz