Canon 400D- obiektywy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • peterpp82

Canon 400D- obiektywy

Witam. Chce kupić canona 400D.do niego lampe błyskową ,gripa, obiektywy. Mam na zakup 6000zł. Nie wiem jakie obiektywy mam wybrać. Aparat będzie wykożystywany do zdj. w pomieszczeniach i w czasie imprez plenerowych. Zastanawiałem się nad szerokokontnym i tele obiektywem. CZy może warto kupić obiektyw uniwersalny? Proszę o porade, jaki osprzęt wybrać. Pzdr.
  • senner
    Początki nałogu
    • 2007
    • 328

canon-boadr.info search..

in film we trust

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12049

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

My też nie wiemy. Ty musisz zdecydować wg. Twoich potrzeb i kryteriów. Na tak postawione pytanie nie da się udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• emen
          • 2007
          • 4

Witam,

Też noszę się z zamiarem kupna, więc może zmodyfikuję pytanie. Co zamiast "kita" (a więc uniwersalny zoom) do 1000-1200 zł? Jakieś doświadczenia w tym względzie? A do początku zabawy w portret jakiś jasny 50 mm czy się mylę?
          http://fotomn.net - 100% amatorszczyzna

Komentarz

• popetelony
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 28

Witaj! Ja do swojej 400-setki mam poza kitem Tamrona 17-50 2.8 (kupiony w kraju), Canona 70-210 4.0 (z drugiej ręki) i Canona 85 1.8 (kupiony w USA). Całość wyniosła mnie ok. 3000 złotych polskich. Myślę jeszcze o jasnej szerokiej stałce. Ale tu na razie odpór daje bankier (żona) . Niemniej ten zestaw co mam uważam za w miarę uniwersalny. No i wychodzę z założenia, że dodatkowy zoom mam jeszcze w nogach
            pozdrawiam

Komentarz

• franker
              Początki nałogu
              • 2007
              • 305

jeśli grip to 400 zł i lampa : 580 ok 1850zł lub 430EX ok 850 - 900zł
              więc masz jeszcze koło 4 kpln na szkła moze po prostu 24-105 i będzie ładny obiektyw uniwersalny

Komentarz

Pracuję...