Canon INC.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skylines
    Bywalec
    • 2007
    • 204

Canon INC.

Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

To mało prawdopodobne, a raczej wręcz niemożliwe. Mam katalog Canona z opisami jego szkieł oraz historią samej marki od czasów jej powstania (Kwanon) i nie ma nawet wzmianki o czymś podobnym.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Skylines
      Bywalec
      • 2007
      • 204

no więc właśnie ja też o tym czytałem "Kwanon" i dlatego się dziwiłem że ktoś takie kity wciska...
      EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez Skylines
        Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??
        A zadałeś sobie 5 sekund trudu żeby poszukać co te Inc. znaczy ? Albo spróbowałeś pomyśleć przez 5 sekund I dlaczego milion firm zagranicznych też dodaje Inc. do swojej nazwy ?
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• Skylines
          Bywalec
          • 2007
          • 204

oznacza bodajżę "korporację" tak ?? zadałem sobie 5 sek. trudu znalazłem historię canona jak zaczynali od laboratorium optycznych ale po prostu byłem pewien że canon robi sobie sam słoiki dopóki pewna osoba nie biła się w pierś i zakładała się o własną nerkę że ktoś dla Canona robi szkła...mniejsza z tym chciałem się tylko upewnić...

Komentarz

• wpj
            Coś już napisał
            • 2006
            • 55

trza bylo brac nerke, sprzedalbys i mial na sprzet

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Wlasnie to samo pomyslalem - kurcze bylo by troche eLek

Komentarz

• CeErIOiKs
                Coś już napisał
                • 2006
                • 76

No musze was zasmucić ale starczyło by na jedna i może jakis filtr

Criodesign.pl - Crio Art Design

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Może ten ktoś wiedział że dzwoni ale nie wiedział w którym kościele. Rzeczywiście szkło optyczne dla Canona (tak jak zresztą dla większości firm optycznych) robi firma zewnętrzna. I może o to chodziło.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

A możesz doprecyzować, mam na myśli tą firmę zewnętrzną.
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• rychu
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 242

Słyszałem, że kariera Nikona zaczęła się od produkcji obiektywów dla Canona. Ale to nic nowego - ważne, że myśl techniczna jest Canona i odbiór jakościowy wykonuje Canon. Dla IBM-a i HP np. noetebooki wykonywał LG, a teraz własne opracowania sprzedaje pod własną marką. Tak jak i Nikon.

Komentarz

• Skylines
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 204

nom wlasnie sie okazało że facwet niby siętak bardzo zna a kupił Canona z obiektywem sigmy 18-200 tym najtanszym badziewnym i na tej podstawie stwierdził ze Canon nie robi obiektywów bo to była Sigma...ech wybaczcie mi ta chwilę zwątpienia...

Komentarz

Pracuję...