Witam, Jak juz pisalem w wątku komunijnym padła mi karta Kingstone Elite Pro 1GB. objaw jest taki, że jak ja wkladam do aparatu to pokazuje się/albo nie na wyswietlaczu CF error i aparat ani drgnie . Zero jakiejkolwiek reakcji. Jak włozyłem karte do czytnika w kompie to mi sie komputer zawiesił. Pytanie czy jest jakas mozliwość reanimacji takowej karty, nie wiem jakies moczenie w mleku
, okład z ogórków
czy inny domowy sposób. Głównie chodzi mi o odzyskanie zdjęć.
Reanimacja karty
Zwiń
X
-
Reanimacja karty
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Tagi: Brak -
jabym sobie darował taki zabieg. jeżeli jest to wykonalne to na pewno będzie Cię to więcej kosztowało niż używana karta Kingstone Elite Pro 1GB czyli jakies 20-30zl
-
Tyle, ze ja nie chce tej karty uzywać juz (f...k the Kingstone
). Ja chce zdjecia z niej odzyskać. I to nie jakimis ekstremalnymi sposobami w stylu "firma odzyskujacas dane z dysków" tylko jakims jak napisałem prostszym sposobem. O ile taki istnieje.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Bad Copy Pro 3.0 - no to tym sprawdźKomentarz
-
tylko programy do odzyskiwania danych z kart
a sama karta do sprzedawcy - niech oddaje nową
Kiedyś padła mi 512 kingstona zaniosłem do sprzedawcy i dostałem nową
Komentarz
-
w końcu ma dożywotnią gwarancję. ja jakbym ją wymienił to od razu bym sprzedał bo od jakiegoś czasu nie wierzę tej firmie.Komentarz
-
a ja wierzę - tyle tylko że kupuję w sklepach a nie u dziwnych sprzedawców na allegro.
extreme IV też padają
Komentarz
-
Moze sproboj podlaczyc pod czytnik i uruchom kompa z jakiejs plytki do robienia image, zrob obraz karty (o ile da sie da) a potem podmontuj obraz. Mialem raz taki przypadek z karta kumpla - chlopak zrobil zdjecia z imprezy (kompaktem) i z lampa (czyli ludkowie biali i czarne tlo, ale impreza i te sprawy). Za nic nie moglem sie dostac do karty. (Mam zakupionego Acronis True Image) Mam plytke bootowalna od Acronis'a (samemu sie robi). Podlaczylem czytnik, wystartowalem - i zrobilem obraz karty (troche trwalo - karta 512MB) zapisalem na c:\. Potem wyjalem bootowalna plytke, windows wstal, obraz podmontowany i zdjecia sie zkopiowaly - w tym 2 JPGi uszkodzone byly - takie do polowy a dol zieloknawy i nic - bialy. Nic nie kosztuje a sprobowac mozna.Komentarz
-
Sorry mor_feusz ale brzmi do dla mnie mniej wiecej jak: przemultiplikuj zimną plazme z poziomu syntezy molekularnej na wyzszy stopień. Jestem głabem komputerowym w sumie.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
A wiec tak
1) Wsadzasz plyte bootowalna do kmputera (u mnie Acronis true image ale moze byc np. Norton Ghost lub cos innego)
2) startujesz komputer z plyty (pyta sie co uruchomic: Windows czy Acronis FULL albo Standard - polecam full laduje wszystkie sterowniki SCSI itd - trwa 5-10 sec dluzej)
3) Wybierasz jaka akcje chcesz zrobic (BACKUP, REStore) - wybierasz backup
4) Podajesz czego chcesz zrobic kopie (w twoim wypadku podlaczone karta przez czytnik)
5) Podajesz gdzie chcesz zapisac (np c:\)
6) start
7) potem bedzie kompunikat (lub nie z zaleznosci jak padnieta karta) SUCCESSFULL i klikasz OK
8) wyjmujesz plyte
9) restartujesz kompa
10) montujesz plik w windowsie i widzisz go jako dodatkowy dysk
11) kopiujesz dane z powrotem gdzie chcesz
12) KONIECKomentarz
-
-
Tak mysle. A po co full. Czasami sa dziwne sterowniki USB - n akilku laptopach wersja standard nie widzi zew dyskow USB (niektorych sieciowek tez) - w wersji full wszystko OKKomentarz
-
Jednak bebesky ma racje. Co to znaczy, że montuje plik w windowsie. Bo reszte kapuje.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
A wiec. Masz zainstalowane oprogramowanie - i dostepna jest opcja MOUNT IMAGE. klikasz na to i podajesz gdzie jest twoj plik, ktory zrobiles (czyli backup)
i klikasz ok. Co sie stanie. Program utworzy specjalny dysk z kopi, od ktorego masz dostep. czyli bedziesz mogl odczytac dane (albo zapisac). Pojawi sie kolejna literka w Explorerze.
Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Rozne programy maja innaczej. Ja uzywam Acronis (w robocie server w domu HOME)Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.Komentarz
Komentarz