300D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemo1

300D

witam
    Jakis miesiac temu zamienilem G5 na 300D, wrazenia po miesiacu?
    REWELACJA!, mialem okazje pstrykac w miedzy czasie roznymi kompaktami (A2, Z10,Nikony) ale 300D juz z kitem bije je wszystkie w przedbiegach.
    Foty sa rewelacyjne (oczywiscie po zaprzyjaznieniu sie z aparatem), a po wgraniu wasiaware nic w tym momencie sprzetoi nie brakuje.
    Mile sie zaskoczylem podpinajac Heliosa 50/1.8, ruskie szklo-dobre szklo, teraz zbieram na Tamrona 28-75/2.8
    polecam wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad dSLR
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

No i co tu ci napisac?
    Gratulacje! 8)

Zamiast Heliosa pobaw sie jednak Canonowska 50 1.8 , jakosc podobna (bo Helios to srednie a nie dobre szklo) , cena podobna chyba a masz przewage AF 8) .
    Aha... jak pobawisz sie Tamronem (szczegolnie efektami na f 2.8 i ogniskowej 75) to pewnie padniesz na zawal

Komentarz

• eternus
      Uzależniony
      • 2004
      • 668

No w koncu za cos sie placi. I choc ja tez z 300D jestem zadowolony, to podejrzewam, ze za kilka tygodni Twoj hurra - opytymizm nieco opadnie, bo jednak przesada jest, ze mu niczego nie brakuje.
      EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
      "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
      że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• przemo1

Zamieszczone przez eternus
        No w koncu za cos sie placi. I choc ja tez z 300D jestem zadowolony, to podejrzewam, ze za kilka tygodni Twoj hurra - opytymizm nieco opadnie, bo jednak przesada jest, ze mu niczego nie brakuje.
        moze masz racje, lecz przede wszystkim chodzilo mi o porownanie kompaktow i dSLR, wg mnie ta rewelacja to wlasnie wyzszosc dSLR (oczywiscie zalezy to od potrzeb), odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez przemo1
          odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)
          Taaa, ja wlasnie zainwestowalem prawie 2 tys w plecakotorbe, monopod z glowiczka, kabelek zdalnego wyzwalania lampy i wezyk .

Komentarz

• Auwo
            Uzależniony
            • 2004
            • 928

Vitez nakupowal za 2k az tyle gratow - ale z dugiej strony za 2k to porzadnego szkielkanie kupisz - studnia bez dna

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez przemo1
              Zamieszczone przez eternus
              moze masz racje, lecz przede wszystkim chodzilo mi o porownanie kompaktow i dSLR, wg mnie ta rewelacja to wlasnie wyzszosc dSLR (oczywiscie zalezy to od potrzeb), odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)
              nooo jak się z malucha do Uno przesiadłem, to dla mnie także była to rewelacja, ale chyba Ameryki tym nie odkryłem
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Auwo
                Vitez nakupowal za 2k az tyle gratow - ale z dugiej strony za 2k to porzadnego szkielkanie kupisz - studnia bez dna
                Nakupowalem gratow bo na szkla tez bedzie forsa... moze za miesiac a moze pozniej ale plany sa :P

Komentarz

• pejot
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 204

Ja oddałem canona 50 1.8 a kupiłem heliosa z adapterem (helios kosztował mnie 15zł, adapter 43ł) Troszkę to jednak taniej wychodzi niż canon... (370zł // 58zł), a na jakość nie narzekam.

Ostrzenie manualne w ogóle mnie nie przeraża (jakoś z zenitem latałem kilka lat i chyba się przyzwyczaiłem) Ostrzę na maksymalnej dziurze, potem tylko przysłaniam ile chcę. Dla mnie bomba, fajnie i wygodnie.

Czyli jak widać w takie wielkie koszta nie trzeba koniecznie się ładować, mając dslr.

A jeśli chodzi o tele, to z 75-300 III jestem bardziej niż zadowolony- kupiłem za 550zł (stan praktycznie nówka) i jakość zdjęć mi odpowiada (przy pomocy pana PS)
                  www.browarelefant.pl

Komentarz

Pracuję...