s3is czy a640,

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JMarcinR

s3is czy a640,

Witam.
    Szukałem i nie znalazłem w jednym wątku porównania obu tych aparatów.
    Szukam czegoś dla siebie. i to czego szukam ma przede wszystkim robić zdjęcia, które od czasu do czasu będzie bez straty jakości można powiększyć do A4. Lubię kadrować w komputerze - więc chyba istotna jest matryca. Ale nawet wtedy chyba 6MPix wystarczy.
    Bardzo lubię bawić się w ustawienia manualne. W zasadzie nigdy nie używam pełnego automatu, tylko automat z preselekcją czasu lub przysłony, jakąś korekcją ekspozycji.

Ważny jest też dla mnie film 640x480 dobrej jakości, choć opcja stereo w s3is raczej nie jest dla mnie najważniejsza. Dość istotna jest możliwość zoomowania w czasie kręcenia (nie wiem czy jest ona w którymś z nich).

Czy brać a640 bez stabilizacji obrazu i z mniejszym zoomem za to z większą matrycą (zarówno jeśli chodzi o ilość mpix jak i rozmiar!), .
    Czy s3is z mniejszą matrycą, ale stabilizacją obrazu, większym zoomem.

Który szybciej ogniskuje, ma mniejsze szumy, który w rękach amatora pozwoli na uzyskanie lepszego efektu.
  • pionaj
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 47

ale mozesz sie zapoznac z opiniami innych uzytkownikow
    Canon A640

Komentarz

• marko-wroclaw
      Coś już napisał
      • 2005
      • 62

Jak dla mnie s3 bez dwóch zdań... chyba ze chcesz mieć bardzoej kieszonkowy aparacik to a640.

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

Pracuję...