Jaki kompakt w cenie do 1000 zł ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • belmondo_pikny

Jaki kompakt w cenie do 1000 zł ?

Chciałbym się dowiedzieć, jaki waszym zdaniem jest najlepszy kompakt Canona do 1000zł. Jestem przywiązany do tej marki i często słyszałem o niej pozytywne opinie, także przy zakupie będę sugerował się raczej tą marką, wiec, jeżeli mozecie piszcie jakie macie zdanie na temat poszczególnych modeli, jakie warto kupić i dlaczego, oraz jakie lepiej unikać
    z gory thx!
  • Don_Pedro_123
    Bywalec
    • 2007
    • 161

Jeśli chcesz wydać trochę więcej, to mogę sprzedać Ci mój zestaw:
    - Canon S3 IS - kupiony w październiku 2006; stan prawie idealny (maleńkie dwie ryski na obudowie z lewej strony, napis na pasku nośnym lekko się złuszcza);
    - 1 GB Kingston Elite Pro - kupiona razem z aparatem;
    - 256 MB Kingston Elite Pro - kupiona około rok temu;
    - tuleja 52 mm ProTama;
    - UV ProTama;
    - CPL ProTama;
    - tulipan;
    - lampa błyskowa Unomat P450TCS - w zestawie lampa, dyfuzor, szyna, śruba, dwie kasety na baterie/akumulatorki, przewód synchro;
    - fotocela MIF 2.1e - na pięcioletniej gwarancji producenta;
    - akumulatory 8 x Pentagram 2300 (4 sztuki kupione miesiąc temu);
    - akumulatory 4 x Minwa 2000 (po gwarancji, ale trzymają pojemność bezproblemowo);
    - ładowarka TATAREK ZŁ-1 na 4 szt. akumulatorków;
    - lekki statyw 135 cm z pokrowcem;
    - torba mieszcząca całość (bez statywu).
    Ostatnio edytowany przez Don_Pedro_123; 10368.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Komentarz

• maxbmx
      Początki nałogu
      • 2006
      • 364

moim zdaniem jezeli juz kompakt to jak najmniejszy - tak aby zmiescił sie bez problemu do kieszeni. Jakośc zdjęć w przypadku kompakcika jak dla mnie nie ma znaczenia - zazwyczaj to i tak sa zdjecia z wakacji albo imprezy
      Moje zdjęcia
      RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Don_Pedro_123
        Bywalec
        • 2007
        • 161

Zamieszczone przez maxbmx
        Jakośc zdjęć w przypadku kompakcika jak dla mnie nie ma znaczenia - zazwyczaj to i tak sa zdjecia z wakacji albo imprezy
        To z wakacji nie chcesz mieć fotek dobrej jakości?
        ---------------
        Don_Pedro_123
        ---------------

Komentarz

• maxbmx
          Początki nałogu
          • 2006
          • 364

nie przykładam wagi do jakosci przy fotach typowo "rodzinnych".. Wazniejsze jest dla mnie to ze moge wziac kompakt na zatłoczoną impreze wyjąć go w najmniej spodziewanym momencie i strzelic kilka "niskiej jakosci" super fot

a i zapomniałem, tani aparat => zero stresu => super foty
          Moje zdjęcia
          RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Don_Pedro_123
            Bywalec
            • 2007
            • 161

De gustibus non es disputandum...

Aczkolwiek ja lubię mieć zdjęcia rodzinne dobrej jakości (do słabszych wystarczy komórka - po co wydawać kasę na kompakta?)
            ---------------
            Don_Pedro_123
            ---------------

Komentarz

• umbrella
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 30

Kompakt z dobrą pracą w AUTO do 1000 zł.

Witam! Szukam kompakta, który dobrze dobiera parametry w trybie AUTO (dla rodziny) do 1000 zł. Najlepiej z dużym zoomem. Żeby mało szumiał i robił foty w dobrej jakości. I żeby kręcił filmiki z dźwiękiem
              Ostatnio edytowany przez umbrella; 10609.
              30d :cool: 50 1.8

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

http://allegro.pl/search.php?string=fz20&category=8846 ja bym to polecił. Zoom bardzo fajny
                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• umbrella
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 30

A jak AUTO sprawuje się w canonie a630 ??
                  30d :cool: 50 1.8

Komentarz

• pionaj
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 47

całkiem przyzwoicie :-))
                    możesz dla rodzinki kupować :-) widziałem w Media były chyba po ok 860 !
                    to jeszcze Ci na dobra kartę i aku wystarczy :-))
                    Canon A640

Komentarz

• o_andrzej
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 46

Zamieszczone przez umbrella
                      Witam! Szukam kompakta, który dobrze dobiera parametry w trybie AUTO (dla rodziny) do 1000 zł. Najlepiej z dużym zoomem. Żeby mało szumiał i robił foty w dobrej jakości. I żeby kręcił filmiki z dźwiękiem
                      Ostatnio tez przezywalem meczarnie wyboru. Wahalem sie pomiedzy Canonami 630 i 710. 630 ma nieco wieksza matryce i teoretycznie daje mniejsze szumy, choc testy (np. na www.optyczne.pl) tego nie potwierdzaja. 630 ma ruchomy LCD, dla mnie drobiazg. 630 ma mniejszy zoom od 710 - chyba nie jest to takie wazne, 630 jest nieco wiekszy i ciezszy - to akurat jest dla mnie dosc wazne, bo wole mniejszy. 630 nie ma stabilizatora - element dosc wazny. I wreszcie, 630 zasilany jest 4 bateryjkami. Aparat jest przez to wiekszy i ciezszy, ale lampa po cyknieciu laduje sie szybko. W przeciwienstwie do 710-ki, gdzie czasem trzeba czekac kilka dobrych sekund. Oba kreca niezle filmiki (bardzo pamieciozerne) z dzwiekiem, oba robia foty dobrej jakosci. Kosztuja podobnie. Wybor nielatwy. Ostatecznie kupilem 710.

Gdybym teraz kupowal, bardzo powaznie wzialbym tez pod uwage Fuji F30, z rewelacyjna w tej klasie aparatow matryca.

Komentarz

• rolaj
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 584

Zamieszczone przez o_andrzej
                        630 ma ruchomy LCD, dla mnie drobiazg.
                        To akurat jest świetne, potwierdzą wszyscy chyba użytkownicy lustrzanek (z zazdrością!). A co do kryteriów jakie podałeś, wypełniają je wszystkie aparaty bliskie granicy cenowej.
                        Ostatnio edytowany przez rolaj; 5875.

Komentarz

• o_andrzej
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 46

Zamieszczone przez rolaj
                          To akurat jest świetne, potwierdzą wszyscy chyba użytkownicy lustrzanek. A co do kryteriów jakie podałeś, wypełniają je wszystkie aparaty bliskie granicy cenowej.
                          Z cyfrowej lustrzanki nie korzystalem i na razie nie zamierzam, ale focilem troche Canonem S1 (hybryda z ruchomym LCD). Korzystalem wylacznie z wizjera elektronicznego, nawet nie otwierajac LCD. Marzy mi sie maly kompakt z wizjerem elektronicznym, bo wiem ze prawdziwe lustro jest niemozliwe.

Przed zakupem bardzo dokladnie przeanalizowalem bardzo starannie, moze nawet zbyt, rynek kompaktow wlacznie z lektura wszystkich znanych site-ow, glownie angielskojezycznych. Niby wszystkie compakty podobne sa do siebie, przynajmniej w tych samych granicach cenowych, ale jednak sie roznia od siebie. I jednak stanelo na owych trzech wymienionych.

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

focilem troche Canonem S1 (hybryda z ruchomym LCD).
                            Marzy mi sie maly kompakt z wizjerem elektronicznym, bo wiem ze prawdziwe lustro jest niemozliwe.
                            s1 to nie hybryda tylko kompakt z ultrazoomem..

moze niech Ci sie zamarzy r1 - bedziesz mial bardzo fajny odpowiednik dslr'a :-)

Komentarz

• o_andrzej
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 46

Zamieszczone przez Kubak82
                              s1 to nie hybryda tylko kompakt z ultrazoomem..

moze niech Ci sie zamarzy r1 - bedziesz mial bardzo fajny odpowiednik dslr'a :-)
                              A co to jest hybryda? Dla mnie to kompakt z elektronicznym wizjerem, czyli np. S1

R1 faktycznie wyglada interesujaco (potezna matryca), ale tez nie dla mnie. Za duzy. Ja potrzebuje malego aparatu. Canon S1 jest juz za duzy, choc i tak najmniejszy z hybryd. Jak dla mnie, aparat musi sie zmiescic w kieszeni kurtki. Powiedzy, ze S1 jeszcze sie miesci.

Komentarz

Pracuję...