Problem z gripem...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bonku5
    Początki nałogu
    • 2006
    • 280

Problem z gripem...

Proszę o info czy ktoś miał podobny problem ze swoim gripem...

Kupiłem w zeszłym tygodniu na allegro zamiennik gripa, zrobiłem test i wszystko działało jak należy... Dzisiaj robiłem fotki z założoną lampą (trzymając żeby foty były pionowe) i nagle zaczął się wyłączać aparat.. Początkowo myślałem że rozładowują się baterie ale zauważyłem, że mimo iż jest dokręcony to od strony spustu się rusza.. Odkręciłem patrze a tu śrubki trzymające to kółko do przykręcania wypadają :/ i ogólnie w środku coś lata jak w grzechotce.. Chyba pourywały się mocowania do śrubek

Miał ktoś taki problem?? Czy taka usterka podchodzi pod gwarancję?
  • bartoszsowa
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 47

Ja miałem taki sam przypadek i grip wymieniono mi na nowy
    Bartosz Sowa

Komentarz

• maxbmx
      Początki nałogu
      • 2006
      • 364

Myslałem własnie o zamienniku, czy to był hahnel?
      Moje zdjęcia
      RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Piotrek_m
        • 2006
        • 7

Moj ma ciekawe objawy, trafia mu sie taka sytuacja iz gdy jest wlaczony, proba zmiany czasu nastwietlania lub korekcji ekspozycji dziala tylko na minus bez wzgledu czy krecisz kolkiem nastawy w lewo czy w prawo.
        Wszystko mija gdy wylaczysz GRIP-a

Co dziwniejsze nie pojawia sie to zawsze tylko czasami, ale ....

Komentarz

• Skylines
          Bywalec
          • 2007
          • 204

słyszałem że ten DELTA BG-E3 jest dobrym zamiennikiem
          EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Komentarz

• Bonku5
            Początki nałogu
            • 2006
            • 280

Zamieszczone przez bartoszsowa
            Ja miałem taki sam przypadek i grip wymieniono mi na nowy
            To fajnie, że wymienili... mam nadzieje że u mnie też będzie podobnie. Mam nadzieję że nie powiedzą mi że to moja wina..

Jest możliwe żebym go za mocno przykręcił i nie wytrzymało mocowanie?

Komentarz

• Bingant
              Uzależniony
              • 2006
              • 507

Podpinając się pod wątek... mam oryginalnego BP-E2, wszystko chodzi jak należy, nic nie lata i się nie rusza. Widzę jednak taką małą szparę pomiędzy aparatem a gripem przy śrubie mocującej. Też tak macie?
              6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• Bonku5
                Początki nałogu
                • 2006
                • 280

Bingant ja widziałem dokładnie to samo w zamienniku i pomyślałem, że przez tą szparę mi pękło.. No ale jeśli w oryginale tak jest to zamiennik nie mógł być lepszy :P A poważnie mówiąc to kurna mogli dać większe śrubki a nie takie jak w zegarku :/

Komentarz

• Biperek
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 593

Mnie tez się kiedyś wyrwały te śruby mocujące w zamienniku Delty. Foto-tip - zadzwoniłem, wysłałem z paragonem zakupu, po 4 dniach dostałem nowy. Od 5 miesięcy zero problemów. Jak dokręcałem nowy, między zamiennik i aparat włożyłem kawałek cienkiej bardzo miękkiej skóry. Teraz trzyma się stabilnie i nic się nie chybocze. Dzięki tej przekładce nie musiałem tak mocno dokręcać.
                  Pozdrawiam
                  Marek/Biperek

Komentarz

• Bonku5
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 280

Zamieszczone przez Biperek
                    Jak dokręcałem nowy, między zamiennik i aparat włożyłem kawałek cienkiej bardzo miękkiej skóry. Teraz trzyma się stabilnie i nic się nie chybocze. Dzięki tej przekładce nie musiałem tak mocno dokręcać.
                    Dobry patent z tym kawałkiem skóry .. Ja dzwoniłem i gość powiedział żeby mu wysłać a on odeśle mi nowy Myślałem że będą jakieś problemy.. ale obyło się bez

Komentarz

• Bingant
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 507

Pomysł ze skórą wypróbuję jeszcze dzisiaj. Ta szpara powstaje(właśnie wyczaiłem) z powodu tych dwóch cypelków wystających z dołu body. Mogli to dograć inaczej, np. robiąc w gripie takie same otworki. Nic by nie odstawało. Niektórzy inżynierowie to zwykłe ziutki bez wyobraźni.
                      6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• PiK70
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 15

Miałem to samo grip poprostu się rozleciał ale wymienili na nowy Inter Foto(widać że sporo maja tych wymian )
                        350 d
                        www.fotopik.republika.pl

Komentarz

• Bonku5
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 280

No już po kłopocie ... przysłali mi nowy także nie ma co narzekać

Komentarz

• mkwiek
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 862

jezu, już sobie wyobrażam taką sytuację, że zamiennik mi pęka i cały sprzęt leci na ziemie, a ja mam nadal w ręce zamiennik
                            I am FX

Komentarz

• mamiski
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 130

Informacja Bonku5 spowodowała, że sprawdziłem swojego do 350D z Delty, tak jak Biperek, kupionego na początku marca, ale wszystko działa - również "pionowy spust" i śruba regulacyjna; jest też szczelina pomiędzy aparatem i gripem - może spróbuję ze skórą. W każdym razie: trzeba reklamować; tym bardziej, że sumienie masz czyste - niczego sam nie sknociłeś. A sprzedawcy na pewno zależy na opinii i w końcu to nie jego wyrób, tylko towar.

Komentarz

Pracuję...