IS a AF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Foto-Taxi
    Coś już napisał
    • 2005
    • 64

IS a AF

Czy IS ma wpływ na szybkość pracy AF? Mam na myśli włączony i wyłączony.
  • trampek
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1546

nie. przynajmniej nieodczuwalny
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez Foto-Taxi
      Czy IS ma wpływ na szybkość pracy AF? Mam na myśli włączony i wyłączony.
      Ma - zwłaszcza w długich szkłach. Dlatego Canon i Nikon upierają sie przy stabilizacji w szkłach .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• pazurek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1294

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        Ma - zwłaszcza w długich szkłach. Dlatego Canon i Nikon upierają sie przy stabilizacji w szkłach .
        znaczy sie, przy wlaczonym IS jest szybszy AF?
        http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez pazurek
          znaczy sie, przy wlaczonym IS jest szybszy AF?
          AF ma łatwiej dzięki temu precyzyjniej i szybciej nastawi ostrość. I tobie jest łatwiej trafić na to co chcesz żeby było ostre . Przy odleglejszych albo małych obiektach jest to szczególnie łatwe do zauważenia. Aparat ma przy właczonym IS (VR) tendencje do przyklejania się do obiektu.
          Ta strona to bardzo dobrze wyjaśnia: http://nikonimaging.com/global/technology/vr/index.htm. Na stronach canona znajdziesz analogiczne filmiki .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...