Canon A450

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sproqet
    Bywalec
    • 2006
    • 167

Canon A450

Witam,
    czy ktoś może miał, ma ten aparat?
    Potrzebuje kupić aparat dla moich rodziców, którzy robią zdjęcia na "P", i praktycznie same wakacyjne - nie wakacyjne ja im robie lustrem . Aparacik ma być prosty w obsłudze, mały, z dużym ekranem. Jakość zdjęć dobra, żeby AF sie nie mylił (oczywiście w granicach rozsądku), poręczny, a co najważniejsze nie drogi.

Pomyślałem o A450 = w MM 399zł

Co wy na to
    ---------------------------
    stopka
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Nie a 450 tylko Tesciom pod choinke kupilismy A540 - powiem tak. Baaaaaaaaaaaaajka. Tesciowa pstryka na takim Zielonum kwadraciku (auto) i zdjecia sa nienaganne. Jedyne ustaienie jakie zmienia ot na KAMERKE jak chce filmik zrobic. Co dalej w oprogramowaniu zrobilem tak ze jak podlaczy aparacik od kompa to zrzuci zdjecia i wyczysci karte. Jest niuesamowicie zadowolona. Z 450 tez bedziesz zadowolony (tu masz linka do 410tki http://www.dcresource.com/reviews/ca...ew/index.shtml troche starszy model ale jak zobaczysz zle nie jest. Opcja wymien kolor - niezly bajer)
    Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

Komentarz

• Sproqet
      Bywalec
      • 2006
      • 167

Bardzo dziękuje za pomoc
      Pozdrawiam
      stopka

Komentarz

• mor_feusz
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1370

jakbys nie dojrzal to masz tutaj galerie (jest tam link ale do tej stronki trzeba sie przyzwyczaic) http://www.dcresource.com/reviews/ca.../gallery.shtml

Komentarz

• wamnok

Kupilem sobie Canona PowerShot A450 i muszę powiedzieć, że jestem z niego zadowolony. Jeśli ktoś się orientuje niech powie jaką maksymalnie on obsłuży kartę? Aktualnie mam SD 1GB ale jeśli zechcę kupić większą to wolę wiedzieć czy będzie ją widział.

Komentarz

• Sproqet
            Bywalec
            • 2006
            • 167

A naprawdę potrzebujesz większą kartę? Przy max. wielkości zdjęć wchodzi ci na nią coś kolo 650 (napewno cos powyżej 600). Nakręcane filmy ograniczone są do 1 gb.
            stopka

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Zamieszczone przez wamnok
              Kupilem sobie Canona PowerShot A450 i muszę powiedzieć, że jestem z niego zadowolony. Jeśli ktoś się orientuje niech powie jaką maksymalnie on obsłuży kartę? Aktualnie mam SD 1GB ale jeśli zechcę kupić większą to wolę wiedzieć czy będzie ją widział.
              Nie wiem ale tez mam 1GB wlozona (jak narazie starcza) sprawdz manyuala - tam o ile sie nie myle jest napisane co i jak

Komentarz

• pleymo
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 25

Zamieszczone przez wamnok

ja mam a430 gdziesz czytalem ze obsluguje do 1 gb a smiga mi na 2 wiec nie wiem czemu tak bylo napisane napewno zadziala na wiekszych

Komentarz

• rafal.michalski

Sam mam analogową lustrzankę EOS 300, ale dla żony kupiłem Canona A450. Proponuję od razu w tym aparacie przestawić kompresję plików (ze średniej na minimalną) - poprawi to obraz.

Komentarz

• dramu

Canon A450

jestem bardzo początkujacym uzytkownikiem aparatu Canon A450 . Zrobiłam kilka zdjęc i chciałabym je przerzucić do komputera ale w instrukcji mam napisane że muszę mieć Win XP a ja aktualnie mam Win 98 . Czy można jakoś to przeszkoczyć?;-)

Komentarz

• mattnick
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1735

tak...kup czytnik
                      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• dramu

tzn? jak już wcześniej pisałam jestem naprawdę "zielona". Gdzie można kupić taki czytnik? Czy musi byc firmowy-z firmy Canon? Czy kupię gdzies na miejscu ? bo aparat kupiłam Media Markt a to dla mnie dłuuuga droga.Z góry dziękuję za tą odpowiedź i za poprzednią ,która była epresowa :-)

Komentarz

• mattnick
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1735

czytnik jakiejkolwiek firmy obsługujący karty tkie jak w aparacie i współpracujący z win98
                          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• dramu

Naprawdę to forum jest ekspresowe. Na temat tego czytnika to sobie myślę ,że może już mam tylko niewiem jak to wygląda i gdzie tego mam szukac w aparacie ?;-)
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Ile kosztuje czytnik kart? jakiś najtańszy ?
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 10912. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez dramu
                              Ile kosztuje czytnik kart? jakiś najtańszy ?
                              Allegro.pl -> szukaj -> czytnik kart cf -> sortuj wg ceny .
                              Tyle ze odradzamy najtanszy bo latwo dzieki takim zepsuc karte/zdjecia.
                              Poszukaj czegos polecanego w tym watku:
                              http://canon-board.info/showthread.php?t=10954

Komentarz

Pracuję...