Canon PowerShot S5 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Canon PowerShot S5 IS

zajrzałem na dpreview :-)
    http://www.dpreview.com/news/0705/07050703canons5is.asp
    Pozdrowienia, Tomek
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Hehe, z chwilę będzie zajawka że może 5DmkII wyjdzie też tak niebawem
    sigpic

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Dizajn zabija. Wyglada jak S3IS z lampa od 20D i przyklejonym swinskim ryjkiem 50/1.8 ;-)

Komentarz

• colinSTi
        Bywalec
        • 2004
        • 119

Dużo sprzętu i zero talentu

Komentarz

• bonk
          Uzależniony
          • 2005
          • 636

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
          Dizajn zabija...
          oj czepiasz sie. ma wielkie 12x na obiektywie, face detection, dzwiek stereło i obrotową plazmę z tyłu. bo o auto iso juz nie wspomne.

fajny jest

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Brak mu tylko RAW . Ale sie nie dziwie skoro nawet w G7 ciachneli RAW.
            W sumie ciagle sie przymierzam do podrecznego kompakta i musze pomacac czy ten czy IXUS 850 IS.

Komentarz

• PawelX
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 45

Ja mam wrażenie że wpakowali do S3 matrycę 8 Mpix i to wszystko. Bo reszta to sprawa softu. Ciekawe czemu zgubili S4. Zresztą poczekajmy na full review.
              S3 IS

Komentarz

• solti
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1159

Zamieszczone przez PawelX
                Ja mam wrażenie że wpakowali do S3 matrycę 8 Mpix i to wszystko. Bo reszta to sprawa softu. Ciekawe czemu zgubili S4. Zresztą poczekajmy na full review.
                Nie ma S4, tak jak nie było G4 i nie będzie 4D:-) Sprawa przesądów u Azjatów. Dla mnie najważniejszą zmianą jest dodanie stopki na lampę.
                Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                galeria na forum Canon-board
                galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                galeria.solti.pl

Komentarz

• Skylines
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 204

Miałem swego czasu S2 IS i najlepiej mu wychodziły zdjęcia makro...szumi strasznie
                  EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Komentarz

• MARANTZ
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 928

Vitez, kumpel kupił 850 IS... ja bym nie kupił. Mało ciekawe zdjęcia to robi.
                    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• pazurek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1294

Zamieszczone przez PawelX
                      Ja mam wrażenie że wpakowali do S3 matrycę 8 Mpix i to wszystko. Bo reszta to sprawa softu.
                      No, szczegolnie wiekszy LCD

A serio to krok naprzod to DIGIC III z jego wszystkimi ulepszeniami i stopka pod lampe.
                      http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez MARANTZ
                        Vitez, kumpel kupił 850 IS... ja bym nie kupił. Mało ciekawe zdjęcia to robi.
                        Do robienia ciekawych zdjec to ja mam dslr. Kompakt ma byc 'aby byl' .

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Mogli znacząco poprawić odszumianie. W G7 widać to wyraźnie - na iso 1600 przy niezbyt dużych powiększeniach da się wytrzymać.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Harry Brown
                            • 2007
                            • 4

Witam (w tym znajome twarze z forum MyApple). Jestem na kupnie S3-ki. Mam parę lamerskich wątpliwości - proszę o ich utwierdzenie/obalenie - czy nowe funkcje S5-ki są dość istotne (zauważalne, wyczuwalne) czy raczej kosmetyczne - wszystkim z góry dzięki za porady - jeszcze dziś chciałbym polecieć do sklepiku (tak, gorączka!), nie mogę czekać do "początku lipca" czyli (w Polsce) do jesieni...

1. (zupełnie lamersko) na czym polega lepszość zewnętrznej lapki z gorącej stopki od tej oferowanej dotąd?

2. kwestia funkcjonalności: większa matryca, nowszy procesor, rozpoznawanie (auto-, czy raczej face-focus - w tym przy filmiku) twarzy. (istotniejsze jest tu polepszenia nagrywania dźwięku - funkcja odszumiania wiatru)
                            3. zwiększenie "plazmy z tyłu" nie jest dla mnie istotne...

Komentarz

• ewg
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1079

Dzięki tej stopce wreszcie widać już na fotkach jakie to S5 maleńkie. :-)

Komentarz

Pracuję...