[newday] bardzo poranny wypad

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • newday
    Coś już napisał
    • 2006
    • 69

[newday] bardzo poranny wypad

Efekt wczesno rannego fotografowania, zaczeło się prawie w nocy a efekty poniżej.

Chyba ponuro ?
    My Web Site
  • Ralf_flar

Nie rozumiem po co wstawac o 4 rano jezeli publikujesz fotki w b&w. Piekne kolory, ktore wtedy opanowuja swiat w b&w nie istnieja. Pozdrawiam

Komentarz

• newday
      Coś już napisał
      • 2006
      • 69

Miały być kolory, niestety było pochmurno więc zdecydowałem się na B&W innaczej tak jak mówisz sensu by nie było, troszku wyblakło
      My Web Site

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Ponieważ piszę szczerze, to nie zachwyciły mnie Twoje zdjęcia. Rozumiem, że nie było światełka, tak się czasem zdarza ale po co wrzucać przeciętne foty? Nie rozumiem.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• newday
          Coś już napisał
          • 2006
          • 69

To taki po prostu experyment. I efekt niespodziewany. Spodziewałem się słońca, niestety go nie było heh
          My Web Site

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1572

Jak widzę okolica jest ciekawa przyrodniczo i ma potencjał fotograficzny, ale na Twoich zdjęciach jakoś tego nie widać. Konwersja do B&W raczej niepotrzebna.

Komentarz

• newday
              Coś już napisał
              • 2006
              • 69

W kolorze to była katastrofa. Co do potencjału cóż mistrzem nie jestem A staram się zrobić coś dobrego i czasem mi wychodzi.
              My Web Site

Komentarz

• bonk
                Uzależniony
                • 2005
                • 636

jak nie ma swiatla to sie lampą pali.
                tu jak widac światlo bylo tylko najwidoczniej nie umailes z niego odpowienio skorzystac.
                gdyby ci slonce dopisalo to bys napisal ze chmur nie bylo i ze wogule za jasno.
                problem nie w braku swiatla a nieumiejetnosci z korzystania zastanych warunków i pomyslu na fotografie.

swoja droga to o co chodzi z tą 4:30, pierwszy raz wstales tak rano?

w galerii przeszkadza ten transparentny pasek na dole z nazwiskiem autora, ale to szeczgol.

Komentarz

• newday
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 69

Tą malutką wbudowaną lampką ?
                  Ze światłem mam problem, chyba jestem na poziomie, na którym nie umiem nim operować "jeszcze" Dlatego jestem wdzięczny za wszystkie uwagi nt. temat, obiektywne i negatywne tesh
                  My Web Site

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

Ale tutaj nie chodzi o lampy
                    Przynajmniej nie w tym wypadku. Chodzi o światło zastane, którego mimo, że mało to da się je uchwycić np. wydłużając czas ekspozycji. Nieraz do tego jest potrzebny statyw. Chociaż niektórzy będą twierdzić, że IS wystarczy :grin:
                    sigpic

Komentarz

• newday
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 69

Zamieszczone przez Zielony
                      Chociaż niektórzy będą twierdzić, że IS wystarczy :grin:
                      Nie mam szkiełka z tym, niestety, statywu nie zabrałem, ale też nie liczyłem chyba na nic wielkiego i może dlatego wyszły fotki takie jak wyszły, PRZECIĘTNE .
                      My Web Site

Komentarz

Pracuję...