jest już DPP 3.01

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strus_pedziwiatr
    Bywalec
    • 2006
    • 191

jest już DPP 3.01

Na stronach usa.canon.com pojawił się już DPP w wersji 3.0.1 - jak na kilka pierwszych odpaleń to wydaje się, że działa stabilniej. Poprzednia 3-ka czasem potrafiła się przywiesić w mało oczekiwanych momentach.
  • SdoubleU
    Początki nałogu
    • 2005
    • 437

może jakiś link dla ułatwienia!!!
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Komentarz

• c42
      Początki nałogu
      • 2005
      • 266

jesli chodzi o wersje 3.0.1.5 to co jakis czas i tak wywraca sie jak poprzednie wersje DPP ale cale szczescie ze pamieta parametry obrabianego wowczas rawa... z ta wywrotka to ja bynajmniej tak mam, nie wiem jak reszta :-) no i jedna rzecz mnie tylko trapi dlaczego DPP jest do sciagniecia ze strony canon usa? mam nadzieje ze legalnie go uzytkuje w europie :-)

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

mi nigdy nie zawiesił sie ani nie "wyskoczył" DPP w zadnej wersji ... moja nieśmiała uwaga: przetestujcie sobioe Ram jakimś niskopoziomowym testem typu Goldmemory

Komentarz

• konradl
          Uzależniony
          • 2004
          • 980

potwierdzam, uzywam dpp od wersji 1.costam i nigdy nie mialem zadnego problemu..

Komentarz

• mor_feusz
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1370

potwierdzam. Zassalem i zainstslowlem update (to juz 3 soft do RAWow, Lighrtoom [kupiony], C1 Le [sandisk], DPP - i po co mi tyle )

Komentarz

• Biperek
              Uzależniony
              • 2007
              • 593

U mnie hula i się nie wywala nowa, jako i stara wersja. Jeśli już zawisy to PS, DPP jeszcze nigdy.
              Pozdrawiam
              Marek/Biperek

Komentarz

• ewg
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1079

Też byłbym skłonny potwierdzić niezaprzeczalną stabilność (i piękno w prostocie ;-)) gdyby nie nieliczne incydenty z pewnymi egzotycznymi exifami.
                DPP jest tak wygodny i szybki, że coraz częściej używam go do obróbki fotek niewiadomego pochodzenia lub takich po własnych eksperymentach, typu różne tryby obracania bezstratnego jpegów w różnych programach, czyszczenie exifa, generowanie nowych, dziwnych exifów, różne kompresje tiff, etc... - Chcę tylko powiedzieć, że o ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ten program Canona może nie lubieć innych standardów exifa niż taki jak w aparacie tegoż producenta i czasem wyświetla zamiast miniaturki fotki, puste pole z krzyżykiem (to zrozumiałe, bo znaczy, że w programie poprawnie działa obsługa błedów, czyli czegoś co programista przewidział tylko na przykład nie chciał komplikować kodu i zaniechał obsługi takich przypadków). Jednak parę razy irytowało trochę szukanie w katalogu fotek tego jednego, którego niestandardowy exif zwyczajnie wysypywał DPP i tylko DPP, bo inne programy nie miały tu żadnych problemów. Zawsze poprawienie exifa przywracało normalną używalność DPP co do takich fotek.

- Ot, żeby nie było tak różowo. ;-) Choć to wspaniały program i do tego do czego został stoworzony (poprawne fotki z naszych aparatów) nadaje się doskonale i bardzo go polubiłem. :-)

ps Aha, bardzo by się przydała obsługa bezstratnej kompresji TIFF LZW! :rolleyes:

Komentarz

• bebesky
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1231

co do zawieszania DPP - używam do wywoływania rawów tylko tego programu. Od ponad dwóch lat (nie wiem ile wersji i które dokładnie) takie coś jeszcze mi się nie przytrafiło
                  winy nie szukałbym w programie tylko w komputerze/użytkowniku/złej instalacji *

* niepotrzebne skreślić

Komentarz

• fotna
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 454

Czy mógłby ktoś wrzucić na serwer Digital Photo Professional 3.0.1.5
                    bo jakoś nie mogę ściągnąć.
                    fotna.dlm.pl

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

Czy ktoś potrafi powiedzieć/podać linka jakie są zmiany w stosunku do wersji poprzedniej?
                      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• bebesky
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1231

w nieludzkim języku:

1. Changes from Digital Photo Professional 3.0
                        Restricted functions for Windows Vista only
                        1-1. Trimming Tool, Quick Check Tool, prints with detailed settings or Contact Sheet Prints cannot be used.

Fixed problem
                        1-2. When significantly adjusting the tone curve for RAW images taken with specific models* and executing [Convert and Save] or [Batch Save], gradation was partially lost; but this problem has been fixed.
                        * EOS 5D, EOS-1D Mark II N, EOS 30D, EOS Kiss Digital X/EOS DIGITAL REBEL XTi/EOS DIGITAL 400D, EOS-1D Mark III

Komentarz

• aptur
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3837

link:

Komentarz

• romciop
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 34

Mam pytanie orientujecie sie jak jest z DPP gdy sprzedajacy nie ma oryginalnych plyt a chce kupic od niego aparat czy moge wowczas uzywac legalnie DPP sciagniety z sieci?

Komentarz

• bebesky
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1231

to jak nie ma płyt to pytaniem jest skąd ma aparat??

Komentarz

Pracuję...