Canon S3IS czy Fuji s6500fd?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Żubr

Canon S3IS czy Fuji s6500fd?

Witam!

Wiem, że to forum użytkowników Canonów, więc opinie mogą być "nieco" subiektywne :wink: Mimo to mam do Was ważne pytanie. Poszukuję dobrego aparatu cyfrowego. Zrobiłem sobie "casting" i zostało mi dwóch kandydatów: Canon S3IS i Fuji s6500fd.
    http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

Mam czas do przyszłej soboty.
    Zdjęcia, które chcę wykonywać, to przede wszystkim zdjęcia lotnicze, zdjęcia nieba i zdjęcia krajobrazów.

Co poradzicie?
    Czekam na opinie i z góry dziękuje
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

Canon:
    - lepszy AF
    - IS
    - obrotowy ekranik
    - wiekszy zakres (do 380mm)

Fuji
    - ogniskowanie na pierscieniu
    - szeroki kat (28mm)
    - lepsza matryca

zastanow sie co bardziej Ci sie przyda i kupuj 8) .. ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Kubak82
      ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..
      A ja S3IS bo zdjecia maja byc przede wszystkim lotnicze a krajobrazy na szarym koncu.

Komentarz

• franker
        Początki nałogu
        • 2007
        • 305

ja mam tego fujiego i go raczej nie polecam...
        miałem wcześniej minoltę z3 i raczej robiła fotki lepszej jakości, na której myślę Ci zależy
        weź canona albo je wcześniej oba przetestuj i zobacz fotki na kompie

Komentarz

• Żubr

Zamieszczone przez Vitez
          A ja S3IS bo zdjecia maja byc przede wszystkim lotnicze a krajobrazy na szarym koncu.
          Zamieszczone przez Kubak82
          Canon:
          zastanow sie co bardziej Ci sie przyda i kupuj 8) .. ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..
          I krajobrazy i lotnictwo w tych samych proporcjach. Kusi mnie większy zoom Canona i pierścień Fuji Kurczę, nie wiem co robić.

Komentarz

• dj_zibi
            Uzależniony
            • 2007
            • 541

Miałem fuji przed Canonem 400D. Wg mnie jest bardzo dobry, szeroki kąt, dośc dobry ZOOM, wszystko w pierścieniu. Aparat wg mnie nei nadaje się do robienaia fot z automatu Trzeba pomyślec i robić z preselekcją lub ful manual.
            Moja strona

Komentarz

Pracuję...