Nowka 300d i 5000 zdjec?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomekMa

Nowka 300d i 5000 zdjec?

kupilem dzisiaj 300d w sklepie.model z gabloty wypakowany bo ostatni.wlaczam i patrze a tam na liczniku (prawy gorny rog-to chyba licznik zdjec robionych tym wlasnie aparatem) ponad 5000 zdjec.nie pomylilem sie 5000.teraz moje pytanie czy jak sie kupuje nowke to jest wyzerowana czy ma jakis przebieg bo moze sprawdzaja w fabryce testuja itp?czy poprostu wkrecili mi trefny towar?
  • minek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1386

TomekMa, Haha. A jak ktoś kupi 20D, które sobie niedawno w fotojoku oglądałem, to zobaczy, że zostało zrobionych coś ponad 9000, a może i 19000 (-:
    A wiesz dlaczego? A bo wkładałem swoją kartę, na której tak się numeracja kończyła. Aparat się po prostu zaraził tymi numerkami. O ile w sklepie nie wetkną czystej i nie odpalą go z ustawieniem, żeby zerował po włożeniu czystej - to tak zostanie.

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

powinna byc wyzerowana. dwie widzialem i dwie byly. ale pytanie pierwsze: jaka karte wlozyles? nowke czy uzywana? canony lubia przejac numeracje z karty.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• TomekMa

to co?nie martwic sie?wszystko wporzo?i jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?

[ Dodano: 28-02-2005 ]
        nowke wlozylem.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez TomekMa
          i jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?
          Mniej wiecej do 1 metra wys przy upadku albo ze 3 lekkie uderzenia w sciane max .

Komentarz

• TomekMa

oho.bierzesz multiwitamine?

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

to co?nie martwic sie?wszystko wporzo?i jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?
              lustro nie powinno się nigdy zepsuć. Chodzi o migawkę. Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi 300D powinien wytrzymać 50 000 cykli (a np .20D - 100 000). Praktyka czasami pokazuje inaczej :wink:
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

Nie no chlopaki ale skoro wlozyl nowa karte to cos jest nie tak. Jestes pewien ze tam bylo 5000 ? No bo jesli tak to moim zdaniem lekkie przegiecie. Ja bym na Twoim miejscu poszedl do serwisu i poprosil o odczyt z licznika a gdyby to sie potwierdzilo zareklamowal sprzet.
                http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• minek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1386

Nieszkodi, że włożył nową. Aparat sobie zapamiętał ostatnią klatkę na karcie, którą miał ostatnio. Licznik rośnie tylko w górę. Jeśli włożysz kartę na której było 3000, to zacznie też od 5000. Jeśli taką, na której jest 8000, to od 8000. Tu najwyraźniej była karta na której było ~5000.

Komentarz

• Jarl Bjorn
                    Coś już napisał
                    • 2004
                    • 84

Re: Nowka 300d i 5000 zdjec?

na liczniku (...) ponad 5000 zdjec. czy poprostu wkrecili mi trefny towar?
                    W żadnym normalnym kraju towar demonstracyjny / z rozpakowanego pudła / z wystawy / z demonstracji, itp. nie jest traktowany jako pełnowartościowy (w sensie handlowym oczywiście, niekoniecznie jakościowym). Np. w Stanach kupno towaru z rozpakowanego pudła = 40% redukcja ceny (średnio). U Nas natomiast normą jest że sprzedawca udaje Greka i wciska różne takie ostatki jako towar pełnowartościowy. Rozumiem, że dostałeś rabat na tą ostatnią sztukę, która wg wskaźnika z licznika kwalifikuje się wręcz jako sprzęt używany. Jeśli nie, to oddałbym aparat z powrotem do sklepu.

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

Zamieszczone przez minek
                      Nieszkodi, że włożył nową. Aparat sobie zapamiętał ostatnią klatkę na karcie, którą miał ostatnio. Licznik rośnie tylko w górę. Jeśli włożysz kartę na której było 3000, to zacznie też od 5000. Jeśli taką, na której jest 8000, to od 8000. Tu najwyraźniej była karta na której było ~5000.
                      Jesli tak dziala ten licznik to faktycznie bardzo prawdopodobny jest taki scenariusz chociaz nie ukrywam ze ja chyba bym to sprawdzil.
                      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• darpla
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 184

sprawdz to koniecznie.Pogadaj z obsługą sklepu
                        http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• TomekMa

oddalem dzisiaj aparat do sprawdzenia.wyszlo ze jest 1375 zdjec ja zrobilem z tego okolo 700.oddalem bo nie chcieli dac rabatu a nie bede wywalal kasy na uzywany sprzet.

Komentarz

• b'Art
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 370

nie bede wywalal kasy na uzywany sprzet.
                            iiiiiiiiiiiii moim skromnym zdaniem prawidłowo....
                            cza nowy kupować w 100%

Komentarz

Pracuję...