kupilem dzisiaj 300d w sklepie.model z gabloty wypakowany bo ostatni.wlaczam i patrze a tam na liczniku (prawy gorny rog-to chyba licznik zdjec robionych tym wlasnie aparatem) ponad 5000 zdjec.nie pomylilem sie 5000.teraz moje pytanie czy jak sie kupuje nowke to jest wyzerowana czy ma jakis przebieg bo moze sprawdzaja w fabryce testuja itp?czy poprostu wkrecili mi trefny towar?
Nowka 300d i 5000 zdjec?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
TomekMa, Haha. A jak ktoś kupi 20D, które sobie niedawno w fotojoku oglądałem, to zobaczy, że zostało zrobionych coś ponad 9000, a może i 19000 (-:
A wiesz dlaczego? A bo wkładałem swoją kartę, na której tak się numeracja kończyła. Aparat się po prostu zaraził tymi numerkami. O ile w sklepie nie wetkną czystej i nie odpalą go z ustawieniem, żeby zerował po włożeniu czystej - to tak zostanie. -
powinna byc wyzerowana. dwie widzialem i dwie byly. ale pytanie pierwsze: jaka karte wlozyles? nowke czy uzywana? canony lubia przejac numeracje z karty.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
to co?nie martwic sie?wszystko wporzo?i jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?
[ Dodano: 28-02-2005 ]
nowke wlozylem.Komentarz
-
Mniej wiecej do 1 metra wys przy upadku albo ze 3 lekkie uderzenia w sciane maxZamieszczone przez TomekMai jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?
.
Komentarz
-
-
lustro nie powinno się nigdy zepsuć. Chodzi o migawkę. Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi 300D powinien wytrzymać 50 000 cykli (a np .20D - 100 000). Praktyka czasami pokazuje inaczej :wink:Zamieszczone przez TomekMato co?nie martwic sie?wszystko wporzo?i jeszcze jedno przy okazji ile wytrzymuje takie lustro srednio?Komentarz
-
Nie no chlopaki ale skoro wlozyl nowa karte to cos jest nie tak. Jestes pewien ze tam bylo 5000 ? No bo jesli tak to moim zdaniem lekkie przegiecie. Ja bym na Twoim miejscu poszedl do serwisu i poprosil o odczyt z licznika a gdyby to sie potwierdzilo zareklamowal sprzet.http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
Nieszkodi, że włożył nową. Aparat sobie zapamiętał ostatnią klatkę na karcie, którą miał ostatnio. Licznik rośnie tylko w górę. Jeśli włożysz kartę na której było 3000, to zacznie też od 5000. Jeśli taką, na której jest 8000, to od 8000. Tu najwyraźniej była karta na której było ~5000.Komentarz
-
Re: Nowka 300d i 5000 zdjec?
W żadnym normalnym kraju towar demonstracyjny / z rozpakowanego pudła / z wystawy / z demonstracji, itp. nie jest traktowany jako pełnowartościowy (w sensie handlowym oczywiście, niekoniecznie jakościowym). Np. w Stanach kupno towaru z rozpakowanego pudła = 40% redukcja ceny (średnio). U Nas natomiast normą jest że sprzedawca udaje Greka i wciska różne takie ostatki jako towar pełnowartościowy. Rozumiem, że dostałeś rabat na tą ostatnią sztukę, która wg wskaźnika z licznika kwalifikuje się wręcz jako sprzęt używany. Jeśli nie, to oddałbym aparat z powrotem do sklepu.Zamieszczone przez TomekMana liczniku (...) ponad 5000 zdjec. czy poprostu wkrecili mi trefny towar?Komentarz
-
Jesli tak dziala ten licznik to faktycznie bardzo prawdopodobny jest taki scenariusz chociaz nie ukrywam ze ja chyba bym to sprawdzil.Zamieszczone przez minekNieszkodi, że włożył nową. Aparat sobie zapamiętał ostatnią klatkę na karcie, którą miał ostatnio. Licznik rośnie tylko w górę. Jeśli włożysz kartę na której było 3000, to zacznie też od 5000. Jeśli taką, na której jest 8000, to od 8000. Tu najwyraźniej była karta na której było ~5000.http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
sprawdz to koniecznie.Pogadaj z obsługą sklepu
Komentarz
-
oddalem dzisiaj aparat do sprawdzenia.wyszlo ze jest 1375 zdjec ja zrobilem z tego okolo 700.oddalem bo nie chcieli dac rabatu a nie bede wywalal kasy na uzywany sprzet.Komentarz
-
iiiiiiiiiiiii moim skromnym zdaniem prawidłowo....nie bede wywalal kasy na uzywany sprzet.
cza nowy kupować w 100%_______________________________________________
taaaaa... Fed, Zorka 5, Zuch Digital, Smena 16:9
ha!Komentarz
Komentarz