View Full Version : Problemy techniczne.

Vitez
22-03-2004, 19:19
1. Nie dziala mi opcja zapamietania loginu i hasla - po mkliknieciu na "zaloguj" wpisuje, zaznaczam ptaszkiem i nic. Mimo ze ustawienia zabezpieczen cookies mam bardzo nisko ustawione.

2. Po zalogowaniu bardzo lubie korzystac z opcji:
"Zobacz posty od ostatniej wizyty [9] "

Niestety opcja ta nie dziala jesli ktos w miedzyczasie wyslal mi PM, pojawia sie wtedy okienko z powiadomieniem ze mam nowa wiadomosc a gdy klikne na
"Zobacz posty od ostatniej wizyty" to mimo ze pokazuje ze jest iles tam nowych postow to otrzymuje wiadomosc:
"Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów" .
Zdarza sie to tylko gdy mam PM w skrzynce, gdy wchodze na forum i nie mam PM to opcja obejrzenia postow od ostatniej wizyty dziala bez zarzutu.
Przetestuje jeszcze przy okazji jak zadziala gdy wylacze wyskakiwanie okienka z powiadomieniem o nowym PM.

Czacha
22-03-2004, 21:51
u mnie wsio cacy :D

mroczny
22-03-2004, 23:40
Ja dziśkoło popołudnia miałem problemy z dostępem do forum, czy coś było nie tak :?:

Vitez
22-03-2004, 23:47
Moje problemy opisane wyzej pojawiaja sie caly czas (przy kazdym PM itp) a nie okresowo.

Mori
23-03-2004, 00:11
Prawdopodobnie firewall/cookies/zły adres w oknie przeglądarki.

Miałem kiedyś forum pod dwoma różnymi adresami. Forum działało tylko pod jednym z nich.

Vitez
23-03-2004, 05:20
Prawdopodobnie firewall/cookies/zły adres w oknie przeglądarki.

Z problemem numer 2 juz poradzilem sobie - przetestowalem jak dziala gdy wylacze w profilu opcje "Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości:
Niektóre szablony mogą otwierać nowe okno aby poinformować o nadejściu nowej Prywatnej Wiadomości" - tym razem normalnie dziala link do wiadomosci od ostatniej wizyty. Rozwiazanie polowiczne, ale skuteczne.

MaX
23-03-2004, 09:17
A z problemem nr.1 poradzisz sobie jak bedziesz wchodzil na bezposredni adres: http://canon.hazan.ys.pl, a nie przez przekierowanie: www.canon.marczak.info :)

Pozdrawiam

Vitez
24-03-2004, 03:11
A z problemem nr.1 poradzisz sobie jak bedziesz wchodzil na bezposredni adres: http://canon.hazan.ys.pl, a nie przez przekierowanie: www.canon.marczak.info :)

O i tu jest pies pogrzebany... pewnie taki adres w cookie a przegladarka go zle konfrontuje z tym co ma w pasku adresu i stad niezapamietanie loginu.
Btw problemu nr2 - po zalogowaniu juz nie otwiera okienka o nowych PM ale nawet jak sie kliknie prawym klawiszem na swoje PM i otworzy je w nowym oknie to juz zeruje "licznik" i nie da sie obejrzec postow od ostatniej wizyty. Wniosek: najpierw kliknac na "zobacz posty od ostatniej wizyty" a dopiero potem otwierac sobie PM w nowym oknie.

mroczny
24-03-2004, 08:45
pewnie taki adres w cookie a przegladarka go zle konfrontuje z tym co ma w pasku adresu i stad niezapamietanie loginu.
Cookie zawsze możesz przeedytować zwykłym editem i po sprawie. Katalog z wszystkimi cookies jest gdzieś w gównych windowsa. 8)