24-105 a 24-105kit z 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariusz_C
    Uzależniony
    • 2007
    • 577

24-105 a 24-105kit z 5D

Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??
    Wybrakowane?? Na allegro można się doczytać, że te niekitowe niby są lepsze.
    Tylko dlaczego?? Bo cena jest wyższa i trzeba to jakoś sprzedać??
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
  • PrzemeS
    Początki nałogu
    • 2006
    • 310

?

Pierwsze słysze. KIT to nie jest obiektyw. KIT to zestaw: Aparat + obiektyw. 24-105L to 24-105L. Owszem, mogą się trafić jakieś gorsze egzemplarze, ale wątpię, żeby te gorsze były dawane do KITa z 5D.
    Ślubna
    No i niestety N.

Komentarz

• Viracocha
      Uzależniony
      • 2004
      • 853

Zamieszczone przez Mariusz_C
      Powiedzcie mi, czy jest jakaś różnica miedzy 24-105L kupionym w oryginalnym pudełku jako oddzielny obiektyw od tego który jest dołączany do 5d jako kit?? Czy te kitowe z 5D są jakieś gorsze??
      Na Allegro różne rzeczy piszą, byle sprzedać swój towar, stąd powstają podobne teorie... Niektórzy piszą, że Canomatica to profesjonalny aparat, albo znajdują zaletę w stałym świetle stałoogniskowego obiektywu...
      Oczywiście 24-105L jest takie samo w kicie jak i osobno, bo to ten sam model obiektywu. Oczywiście może się zdarzyć, że jeden egzemplarz będzie lepszy od innego, ale to nie zależy od tego czy jest sprzedawany w zestawie, czy nie.

Komentarz

• schabu
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1352

to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.
        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Viracocha
          Uzależniony
          • 2004
          • 853

Zamieszczone przez schabu
          to pewnie dlatego, że te droższe są sprzedawane osobno, a te tańsze odłączane od 5D i wtedy dopiero się je sprzedaje. wychodzi taniej, więc, żeby te droższe sprzedać to się rozpowiada takie pierdoły.
          Najważniejsze, że wszyscy są szczęśliwi - sprzedawca, że sprzedał; nabywca, że nabył, wprawdzie droższy, ale lepszy obiektyw

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Czego to ludzie nie wymyślą, jestem pod wrażeniem. Prawda jest taka, że 24-105/4L w kicie wychodzi o 1000 PLN taniej i to wszystko.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

hmm.. a moze to puszka wychodzi taniej? ) a tak naprawde ktos Mi tez wciskal ze w Kicie sa gorsze egzemplarze. Z mojego punktu widzenia jednyna niekorzysc z Kita to to ze przy sprzedazy bedzie trudniej. Papier na KIT a nie osobno, Gwarancja na KIT (znaczy jedna ksiazeczka) no i KIT zapakowany jest w biale pudelko a nie tak jak normalnie. CHociaz powiem ze pojawily sie 2 wersje KITA.. Jedno to w mniejszym pudelku -aparat pakowany do glownego pudelka, KIT pakowany w male pudelko biale razem z ladowarkami kablami itd. Druga wersja to ogromne pudelko czerowno czarne gdzie podobno obiektyw jest w normalnym Niekitowym pudelku za to body ma oddzielne pudelko biale. Widzialem i jedno i drugie. Mam te mniejsze bo nie zalezalo mi na oddzielnych pudlach a 24-105 jest na tyle uniwersalny ze nie zamierzam odsprzedawac.

Acha. Zbyscie sie nie dali nabrac na laczone zestawy! Mnie np w Dfoto w Kraku zaproponowano ze poniewaz z jednego zestawu sprzedali body a z drugiego szklo, ze moga mi zmontowac zestaw KIT z dwoch roznych. Naklejka na pudle KITA ktora trzeba wyslac przy cashbacku zawiera numer obiektywu jak i body z zestawu. Jakakolwiek podmiana obiektywow czy body doprowadzi do niezgodnosci i trudnejszej metody uzyskania zwrotu, i dodatkowo trzeba by bylo oszukac. Nie ma sensu!

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Mój egzemplarz 24-105 jest odłączony od zestawu z 5D (ale ponad rok temu) i mam na niego normalne pudełko (canonowskie z obiektywu ze wszystkim co tam jest w zestawie - czyli gustowną "skarpetą" ) i normalną osobną gwarancję Canon Polska i paragon..

Pozdr
                Artur
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Bagnet007
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1344

Wszystko przez nieszczęsne znaczenie słowa "kit" w języku polskim

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Mariusz_C
                    Różnica jest zasadnicza . 24-105 sprzedawany osobno jest droższy .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Mariusz_C
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 577

No to mnie pocieszyliście, bo na kita sie nastawiam
                      5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

Pracuję...