Canon 350D, kontra Nikona i co dalej i kiedy?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqua
    Uzależniony
    • 2004
    • 727

Canon 350D, kontra Nikona i co dalej i kiedy?

Jak sądzicie, co dalej(choc to wiadomo) tylko kiedy?
    Około kwietnia planuje kupic 20D ale moze czkac na następce?
    Przydal by sie dSLR odpowiednik EOSa 3 z dobra cena!
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Re: Canon 350D, kontra Nikona i co dalej i kiedy?

Zamieszczone przez aqua
    Czekac zawsze mozesz... ale sytuacje zdjeciowe nie poczekaja - pomysl ile ich mozesz stracic przez czas oczekiwania.
    Nowosci sa zapowiadane zazwyczaj na dwoch glowncyh targach: PMA (wiosna co roku) i Photokina (co 2 lata na jesieni).
    W tym roku nie bedzie Photokiny, wiec najblizsza powazna nowosc Canona mozesz sie spodziewac na wiosne przyszlego roku... wytrzymasz?

Komentarz

• aqua
      Uzależniony
      • 2004
      • 727

Mam analgowy sprzet wiec az tak mnie nie pili ale bym wydluzyl ogniskową i zaoszczedził na materiałach.
      Poprostu pytam i z odpowiedzi wyciagam wnioski.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez aqua
        Mam analgowy sprzet wiec az tak mnie nie pili ale bym wydluzyl ogniskową i zaoszczedził na materiałach.
        A mnie by pililo bo szkoda forsy na filmy i szkoda placic tylko za to by moc chociazby obejrzec te zdjecia ktore sie wlasnorecznie zrobilo. To mnie boli w kliszach - musze placic by wlasne dzielo zobaczyc .
        A na kontrargument w stylu "ale ten dreszczyk emocji oczekiwania" - znam wiele innych sposobow by przezywac fajne dreszczyki emocji oczekiwania - i to _darmowych_ sposobow .

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Hmm, z drugiej strony do kwietnia 20D pewnie stanieje i jest pytanie na ile filmów wystarczy ta różnica... Celowo pomijam sprawy typu oczekiwanie i komfort itd., które mimo, że istotne, to jednak czasami muszą zejść w dalszy plan, gdy chodzi o pieniądze.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Jurek Plieth
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2087

Re: Canon 350D, kontra Nikona i co dalej i kiedy?

Zamieszczone przez aqua
            Jak sądzicie, co dalej(choc to wiadomo) tylko kiedy?
            Cokolwiek zrobisz i tak pod względem finansowym będziesz do tyłu Postęp bowiem jest tak duży, że zawsze za rok, czy i nawet za kilka miesięcy, pojawi się nowszy (lepszy?) model. W ten sposób możesz czekać w nieskończoność...
            http://plieth.com

Komentarz

• aqua
              Uzależniony
              • 2004
              • 727

Kto wie co przyniesie przyszlosc, jak bym jeszcze poczekał to by mnie było stac na marka?
              Ale to tyko gdybanie?!
              20D jest chyba najlepszym wyborem? Możliwości i cena.
              do tego grip i moze 580EX.
              Cos jeszcze potrzeba to tego zestawu?
              Jakie karty(pojemność i firma)?
              Zapis chyba tylko w RAW-e?
              Moze cos do zrzucania fotek w terenie?
              Wszystkie uwagi itp mile widziane.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

aqua, przycisk "szukaj" na górze. Tam będzie wszystko o kartach, o image tankach itd.
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• aqua
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 727

a co to - image tankach?

[ Dodano: 27-02-2005 ]
                  juz wiem
                  dzieki

Komentarz

• minek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1386

Zamieszczone przez Vitez
                    A na kontrargument w stylu "ale ten dreszczyk emocji oczekiwania" - znam wiele innych sposobow by przezywac fajne dreszczyki emocji oczekiwania - i to _darmowych_ sposobow .
                    To nie tak... płacić nie muszę za BW, bo robię sam. Zabawa fajna i póki co mi się nei znudziła - tyle że wymaga trochę czasu, w małym koreksie robię dwie albo jedną rolkę na raz.. to z godzinka chlapania, można jednym okiem film oglądać (-:

Trochę trzeba za kolor i slajdy, no fakt. A potem za odbitki. Ale Ty też za odbiki płacisz (-:

A tu nie chodzi o ,,dreszczyk emocji oczekiwania''. Jakoś tak... jak zaczynałem cyforowo to dreszczyk ów pojawiał się już w trakcie robienia zdjęć i potem jak najszybciej starałem się je zgrać i obejrzeć. I to mi się poobało. Ale po jakimś czasie zauważyłem że mi przeszło... zdjęcia robię, wiem co robię, wiem co mam tam w aparacie i zgrywam do komputera kiedy mi jest miejsce potrzebne, a przeglądam jak mam czas. I tak samo z filmami. Oddam do labu, odbiorę sobie za parę dni jak będę obok pzrechodził, poskanuję wglądówki też w wolnym czasie... A po co się spieszyć, zdjęcie nie ucieknie (-:

Komentarz

• sfw
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 184

Nie no wymiękłem !!!

Czy to mój IE wali w Bolka? czy cena za korpus 350D to 2.723,60zł PLNów?

Lecę zamawiać !!!

Zapomnieli dodać na stronie produktu że ta cena to NETTO No ale jak na start to i tak nie jest źle ... Brutto z przesyłką kurierem wychodzi 3.347,77zł.

pzdr

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

widziałem tą cenę, a teraz jest 3.322,79zł

Komentarz

• Madroz
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 254

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?idt=7707

Tu dają za darmo
                          EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
                          PLFOTO

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez minek
                            Trochę trzeba za kolor i slajdy, no fakt. A potem za odbitki. Ale Ty też za odbiki płacisz (-:
                            Place za odbitki tylko tyle ile chce i wtedy kiedy chce (a robie ich naprawde bardzo malutko - glownie z powodu oszczednosci 8) ), a nie placic tylko za to by :
                            - moc zrobic zdjecie (film)
                            - moc obejrzec zrobione zdjecie (wywolanie+ skan/odbitki b z indeksu to sobie mozna...).
                            Wiec to "też placisz za odbitki" to nie do konca dobry argument - bo to moj swiadomy wybor czy zrobie odbitki czy nie, a nie przymus by zalpacic za film i wywolanie (o kolorze mowa choc i BW wolanie kosztuje pare groszy ale sporo czasu, ktorego akurat mi dosc brakuje).

Komentarz

• TomekMa

co z tego ze za darmo jak juz nie ma.chyba ze mozna zamowic.tego nie sprawdzalem.

Komentarz

Pracuję...