Canon 28-90 4/5,6... luzy...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • egpaulus
    Coś już napisał
    • 2007
    • 55

Canon 28-90 4/5,6... luzy...

Witam!!!
    Mam pytanie, od jakiegoś czasu (około 4 miesiące) dosyć intensywie używam w/w obiektyw. Zauważyłem, że pierścień manualnej regulacji ostrości ma luzy i przy włączonym trybie auto porusza się delikatnie w lewo i prawo np. podczas kręcenia filtrrem polaryzacyjnym. Pozatym wewnętrzna część obiektywu (właśnie ta z tym pierścieniem) porusza sie dość wyrażnie w górę i w dół.
    Więc, czy jest to normalne i czy można temu w jakiś sposób zaradzić?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi...
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez egpaulus
    Witam!!!
    Mam pytanie, od jakiegoś czasu (około 4 miesiące) dosyć intensywie używam w/w obiektyw. Zauważyłem, że pierścień manualnej regulacji ostrości ma luzy i przy włączonym trybie auto porusza się delikatnie w lewo i prawo np. podczas kręcenia filtrrem polaryzacyjnym. Pozatym wewnętrzna część obiektywu (właśnie ta z tym pierścieniem) porusza sie dość wyrażnie w górę i w dół.
    Więc, czy jest to normalne i czy można temu w jakiś sposób zaradzić?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi...
    W tym obiektywie (gorszego i bardziej tandetnego chyba Canon nigdy nie miał) niestety tak, zaradzić - nie sądzę, chyba że kupując nowego bez luzów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• egpaulus
      Coś już napisał
      • 2007
      • 55

No to przynajmniej wiem, że nie mam się czym przejmować Dziekuje!!!

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez Krzychu
        W tym obiektywie (gorszego i bardziej tandetnego chyba Canon nigdy nie miał) niestety tak, zaradzić - nie sądzę, chyba że kupując nowego bez luzów...
        Gorszy był 38-76... co nie zmienia faktu że 28-90 słoik a nie obiektyw :-)
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...