Padł mi ekran w 30d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario_white
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 48

Padł mi ekran w 30d

Dzisiaj odebrałem przesyłke od kuriera z nowym aparatem 30D , zdążyłem naładować baterie zrobic ok. 50 zdjęc i padł mi ekran LCD. Przestał sie wyświetlać. Ktoś z was miał podobny problem?

Ps. Kupilem oryginalna karte 4 GB sandisk extreme III i karta działa mi prawidlowo w 20D.
    Canon EOS 20D, 30D + 100-400 USM, 24-105, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia
  • mario_white
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 48

no i 14 dni oczekiwania na naprawe w serwisie canona.
    Przy okazji dowiedzialem się ze ekran LCD w canon 30D jest produkcji sony i jest podobny lub nawet identyczny jak te stosowane do zwykłych aparatów kompaktowych
    Canon EOS 20D, 30D + 100-400 USM, 24-105, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia

Komentarz

• mkwiek
      Uzależniony
      • 2006
      • 862

Zamieszczone przez mario_white
      Przy okazji dowiedzialem się ze ekran LCD w canon 30D jest produkcji sony i jest podobny lub nawet identyczny jak te stosowane do zwykłych aparatów kompaktowych
      ameryki nie odkryłeś dla mnie to w sumie nie ma znaczenia
      pamiętaj, że to chodzi o 14 dni ROBOCZYCH czyli nie liczy się świąt, sobót i niedziel. czyli poczekasz dłuuuuuugo teraz bo jest dłłuuuuugi weekend. chyba Cię nie pocieszyłem
      I am FX

Komentarz

• fICHU
        Bywalec
        • 2005
        • 200

a to taka awaria nie podlega bezwarunkowej wymianie na nowy ?
        kwestia odeslania do sklepu? chyba ze to nie ze sklepu...
        7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
        Mój śmietnik

Komentarz

• Avadra_K
          Uzależniony
          • 2006
          • 580

Zamieszczone przez fICHU
          a to taka awaria nie podlega bezwarunkowej wymianie na nowy ?
          kwestia odeslania do sklepu? chyba ze to nie ze sklepu...
          Święte słowa :-) Mnie wymienili od ręki i sprawa się załatwiła. Jeżeli odeślesz do serwisu zapomnij o foceniu w dłuuuuuuugi weekend

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• tpop
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1465

rob zdjecia narazie tak. Bedzie ten dreszczyk niepewnosci znany tylko analogowcom . Oddasz po tym dłuuuugim łikendzie.
            A te 14 dni to pewnie dlatego ze beda sprowadzać czesci. Zadzwon do nich i zapytaj czy nie mogliby juz zamowic tego LCd a Ty go za 2 tygodnie przyniesiesz i wymienia prawie od reki.
            Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• mario_white
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 48

Witam ponownie, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu w dniu dzisiejszym otrzymałem sms z informacja, iż aparat jest już gotowy do odebrania ( Naprawa odbyła sie w ciągu 24 h). Bardzo, bardzo wielkie podziekowania dla serwisu CSI z ul. żytnia 15. Serwis stanął na wysokości zadania!
              Okazało się, że do wymiany poszedł układ sterowania LCD.

No i na długi weekend będę miał zajęcie

Teraz już jestem w pełni zadowolony z mojego nowego Canona 30D.

Komentarz

• 777
                Uzależniony
                • 2006
                • 536

Zamieszczone przez mario_white
                Witam ponownie, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu w dniu dzisiejszym otrzymałem sms z informacja, iż aparat jest już gotowy do odebrania ( Naprawa odbyła sie w ciągu 24 h). Bardzo, bardzo wielkie podziekowania dla serwisu CSI z ul. żytnia 15. Serwis stanął na wysokości zadania!
                Okazało się, że do wymiany poszedł układ sterowania LCD.

No i na długi weekend będę miał zajęcie

Teraz już jestem w pełni zadowolony z mojego nowego Canona 30D.
                to wazny dzien
                ktos napisal cos pozytywnego o serwisie na zytniej
                proponuje przykleic ten watek hehe
                6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...