Canon 350D i szumy...
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Problem moim zdaniem leży po twojej stronie a nie po stronie puszki.
Zrób odpowiednią korektę, porządnie doświetl obrazek i będzie tak jak powinno być ;-) .
Na podstawie 3ciej fotki widać, że nie doświetlasz i to normalne, że lekka kaszka wyjść może - przy tym iso spokojnie jeszcze akceptowalna.
Pozostałe 2 przykłady nie są najlepsze do analizy.
Pozdrawiam
Aha pokaże Ci jak mniej więcej powinno wyjść zdjęcie prosto z aparatu - żebyś widział jak bardzo Twoje jest niedoświetlone.
1.Przed
2.Po
Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.5D + -
hmmm, to chyba nie widziałem wcześniej tych szumów:/
Dzięki za odpowiedź.
PozdrawiamCanon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EXKomentarz
-
Nie widziałeś pewnie - gdyż robiłeś innego rodzaju fotki, ewentualnie nie zwracałeś uwagi.
Podstawa to dobrze naświetlone fotki tak, aby nie trzeba było ich wyciągać w sofcie, gdyż to potęguje wzrost szumu.
Na zdrowie.5D +Komentarz
-
-
Hmmm, ale przy zachodach słońca nigdy nie miałem aż tak widocznego szumu, wcześniej nie było tak go widać...Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EXKomentarz
-
Komentarz
-
-
Nie jesteś trochę przewrażliwiony????
Nie oczekuj cudów przy ISO 800.Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DGKomentarz
-
Komentarz
-
wlasciwie to male szumy sa wtedy gdy jest dobrze naswietlona klatka i dobrze dobrany wb wtedy naprawde na iso 800 moze byc prawie ze idealnie
no i trzeba tez unikac ciemnych miejsc bo tam pojawia sie szum
dodam jeszcze ze jesli ktos korzysta z jpg to mozna latwo zwiekszyc sobie szumy ustawiajac w Picture Style ostrosc na maksa6D 30D 35 85 70-200 430EX
PozdrawiamKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
kiepska jakość zdjęć - 350d
Mam pytanie, czy to normalne ze przy iso 100 i najlepszej jakości JPGu oraz RAW, zdjęcia przy 100% mają dziwne "szumy"
po przyciemnienu bardziej widoczne ;/ :
Wina kiepskich obiektywów czy natura 350d?Komentarz

Komentarz