Kulisy sesji do Playboya

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • obserwator
    Bywalec
    • 2006
    • 137

Kulisy sesji do Playboya

Dużurnie informuję ....
    że w programie telewizyjnym w TVN dotyczącym sesji do Playboya z udziałem Kuby Wojewódzkiego, fotograf Wojciech Bąkiewicz używał Canona Eosa 5D.
    Pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...
  • liquidsound
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1956

Tez widzialem wiesz co za obiektyw??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• obserwator
      Bywalec
      • 2006
      • 137

Nie mam pojęcia, ale chyba z czerwonym paskiem

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez obserwator
        Nie mam pojęcia, ale chyba z czerwonym paskiem
        Czyli pewnie 50 1.2 L .

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Albo 85/1.2L, Canon był dobrze widoczny i prezentował się lepiej niż sam Kuba.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Nawrot
            Bywalec
            • 2006
            • 115

Ogólnie, dość fajny programik... też zwróciłem uwagę na 5D. Z tymi obiektywami to było różnie, niestety żadnego nie dojrzałem

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Ogólnie tez mi się program podobał i to nie tylko ze wzgledu na hmm... temat zdjęć Fajnie choc krótko pokazana była praca fotografa na sesji
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Moris
                Początki nałogu
                • 2005
                • 302

Zamieszczone przez kami74
                Fajnie choc krótko pokazana była praca fotografa na sesji
                ... w sumie nie to było tematem programu. ;|

Jeśli chodzi zaś o obiektyw to wg. mnie w jednym momencie na 99% Wojciech trzymał 24-70mm f/2,8 L USM.
                | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• Jerry99
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 225

Dziwne, że "wystarczył" mu 5D (a nie jakiś H3D)... ale w sumie testy modelkom robi Powershotem S3 więc dlaczego nie 5D...
                  == Jerry99 ==
                  aparat, p-5000, jabłka i aperture...
                  http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• Myszoor
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 149

Panowie, zrobiliście mi fajny dzień (a przynajmniej poranek :P ). Dlaczego? Bo zestawienie Waszego spojrzenia na fotografię z tym z konkurencyjnego forum N pokazuje http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=273912 jak bardzo byt (czyli sprzęt) wpływa na myślenie o fotografii i postrzeganie tego co w niej jest istotne.

I jeszcze jedno - nie jest to próba "flejmowania" - za 2-3 tygodnie będę miał w tobie/plecaku oba systemy i jestem naprawdę daleki od czegoś takiego. Po prostu staram się podchodzić do posiadanego sprzętu z dystansem. Inaczej (jak wielu na tym forum) technika mnie zgubi i stanę się kolejnym onanistą sprzętowym. To wręcz namacalne w przypadku tego programu zderzenie światopoglądów (niestety samego programu nie widziałem ) jest po prostu słodkie. Z resztą prawda - jeżeli istnieje - i tak leży po środku.

Pozdrówka dla wszystkich "czerwono-pasko-lubów"
                    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
                    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Komentarz

• kami74
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1492

No tak rzeczywiście na tamtym forum było najwiecej o obróbce komputerowej- retuszu (przynajmniej ja to tak zrozumiałem)
                      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Moris
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 302

Zamieszczone przez Myszoor
                        Dlaczego? Bo zestawienie Waszego spojrzenia na fotografię z tym z konkurencyjnego forum N pokazuje http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=273912 jak bardzo byt (czyli sprzęt) wpływa na myślenie o fotografii i postrzeganie tego co w niej jest istotne.
                        Swoją drogą Piotruś ... to ciekaw jestem ... a w zasadzie raczj pewien jestem, że gdyby Bąkiewicz trzymał D200 to sytuacje była by dokładnie odwrotna

A jak to powiedzieli "gwiazda" czyli Agnieszka Gąsior ... Ta to ma dorobek http://www.filmweb.pl
                        Ostatnio edytowany przez Moris; 1703.
                        | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• Myszoor
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 149

Zamieszczone przez Moris
                          Swoją drogą Piotruś ... to ciekaw jestem ... a w zasadzie raczj pewien jestem, że gdyby Bąkiewicz trzymał D200 to sytuacje była by dokładnie odwrotna
                          No to czekam na program z Nikonem, w roli głównej Może być faktycznie ciekawie

Wiem jedno - te dwie stajnie (N&C) są jak hossa i bessa - rynek foto bez nich żyć nie może i to jest piękne.
                          (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
                          => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Komentarz

• ewg
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1079

Ale one gupie!!! A Kuba... chamem jest!

Paru samczyków chciało się dowartościować kosztem naiwnych, dupodajnych... Przy okazji zareklamować swoje "kultowe pisemko", bo im pewnie sprzedaż siada. Niewielu już chce oglądać te kobitki fotografowane jak... filiżanki. Ależ on się ustawiały do tych zdjęć, jakby chciały zaprzeczyć wszelkim prawom fizyki, z grawitacją włącznie! Jednocześnie zblazowany fotograf w nobilitującej czapeczce pierniczył, że dąży do naturalności...

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez Myszoor
                              Panowie, zrobiliście mi fajny dzień (a przynajmniej poranek :P ). Dlaczego? Bo zestawienie Waszego spojrzenia na fotografię z tym z konkurencyjnego forum N pokazuje http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=273912 jak bardzo byt (czyli sprzęt) wpływa na myślenie o fotografii i postrzeganie tego co w niej jest istotne.
                              ...(...)
                              Czekaj bo próbujesz coś ...chyba ważnego..... przemycić ale nie bardzo rozumiem. Bo powierzchownie rzecz biorąc to ja nie widzę związku pomiędzy tym co piszesz, a tym co jest w tych wątkach. I co ma wspólnego spojrzenie na fotografię ze sprzętem ?
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...