5d plus tamron 28-75

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • heniek
    Uzależniony
    • 2004
    • 614

5d plus tamron 28-75

Witam,
    zanim stopkę wystawie na sprzedaż chciałbym prosić użytkowników o uwagi odnośnie współpracy tego zestawu, tamronik jest baaaaardzo ok( ukłony dla Cichego) i trochę szkoda mi sie go pozbyć. Trochę już poczytałem ale może są jakieś nowe uwagi? będę dźwięczny..;-)
    wiem, wiem..24-70 koniecznie ale ten rok może wytrzymam z tamronem...?
    pozdr.
    Heniek
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

przyłączam się do pytanka..

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 857

Jeśli nie chcesz robić "szybkiej" reproterki to spokojnie wystarczy Tamronik. Jeśli robisz sport, szybką akcję to niestety Tamron jest za wolny, jakość optyczna w Tamroniem jeśli od Cichego to spoko .....

Komentarz

• heniek
        Uzależniony
        • 2004
        • 614

ja głównie śluby :-)
        masz coś na stronie z tego zestawienia?
        Heniek

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Z tego co już kilku użytkowników pisało min. Cichy ten Tamron całkiem dobrze sprawdza się na FF .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• towersivy
            Uzależniony
            • 2005
            • 992

Tamron z 5D działa bardzo oki, jedynie jego plastikfantastik obudowa mocno odstaje od eLek ale jakośc optyczna i obraz jaki daje z 5D jest naprawdę na wysokim poziomie.

Komentarz

• eMILz
              Bywalec
              • 2005
              • 210

ja też napiszę słowa pochwały, naprawdę zdziwisz się jaki obraz daje tamron z 5D, AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, L-ka jest troszeczkę ostrzejsza na brzegach i troszeczkę ładniej rozmywa tło, waży jednak "prawie" 2x więcej i kosztuje prawie 4x więcej, jeśli chcesz to mogę podesłać jakiegoś rawa

Komentarz

• heniek
                Uzależniony
                • 2004
                • 614

Zamieszczone przez eMILz
                ja też napiszę słowa pochwały, naprawdę zdziwisz się jaki obraz daje tamron z 5D, AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, L-ka jest troszeczkę ostrzejsza na brzegach i troszeczkę ładniej rozmywa tło, waży jednak "prawie" 2x więcej i kosztuje prawie 4x więcej, jeśli chcesz to mogę podesłać jakiegoś rawa
                poproszę
                nawet kilka jeśli możesz
                dzięki
                Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                Heniek

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez eMILz
                  (...) AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, (...)
                  Oj to prawda, pod tym względem z tym Tamronem jest rzeczywiście kiepsko.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7450

Co tu pisać, można wrzucać kolejne sample... Powtarzac sie nie będę, optycznie przegrywa tylko pod światło z elkami. I AF jest trafniejszy niż na aparatach z cropem.
                    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Maris
                      Zablokowany
                      • 2007
                      • 109

Zamieszczone przez Cichy
                      można wrzucać kolejne sample...
                      jak najbardziej, w necie dość trudno znaleźć tak "egzotyczne" zestawienia 5D (z tamronem, sigmą, o tokinach nie wspominając) - więc jak ktoś ma, to z chęcią bym zobaczył, jak wypada landszafcik w zestawie 5D+tamron 28-75 (a mam nadzieję, że i Niedzwiedz w końcu dorzuci coś z tamrona 17-35)

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7450

Z tamrona 17-35 na pełnej dziurze wrzucałem sample na forum ślubnym
                        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Niedzwiedz
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 578

wrzuce jak zrobie choc jeden landszaft lub fabryczke chociaz
                          narazie wiem ze lapie flary okrotne ,i pod slonce AF przestaje dobrze dzialac tj gubi sie z 50 1,4 nie gubil wcale
                          www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                          www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

Pracuję...