No i zjechali Sigmę równo... niestety wygląda na to, że słusznie. Sami przeczytacie. Miało być pięknie a jest tak sobie.
Sigma SD14 - test na fotopolis
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
No wczoraj czytałem, sample jak z kompaktu za 600zł a ten badziew kosztuje 7000zł
-
Sigma wiele obiecywała a wyszło z tego jakieś nieporozumienie i to za taką kasę... Zdaje się, że muszą jeszcze wiele popracować nad sprzetem, bo rzeczywiście Nikon D40X daje lepsze rezultaty a kosztuje ponad polowe mniej.Komentarz
-
Jak kiedys czytalem o matrycy stosowanej w sigmach wydawalo mi sie to idealnym rozwiazaniem. Zadnego rozmywania by pozniej wyostrzac. Wszystko wskazywalo na to ze takie matryce maja przed soba swietlana przyszlosc. Ale to co zobaczylem w tym tescie jest tragedia. A dajac takie zaporowe ceny to Sigma raczej nie zdobedzie kasy na rozwoj technologii.EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
Komentarz
-
Porazka i to jeszce w cenie prawie 5D, to jest jakies kompletne nieporozumienie60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II StofenKomentarz
-
Cena wynika pewnie z tego, że te kilka sztuk które uda im się sprzedać zanim ludzie dotrą do testów ma pokryć jak największy promil kosztów R&D i promocji
Komentarz
-
biedne te testowe zdjecie wszystkie siakies nieostre - czy to obiektyw czy matryca czy jedno i drugie?________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel KantKomentarz
-
Moze czas na nowy monitor? Fotki nie interpolowane sa bardzo ostre, martwia natomiast przebarwienia na wysokim iso (choc to nie jest aparat do tego). Czy ktos wie jakim szklem bylo robione, bo jak Sigma 18-50, to matryca jest po prostu boska.Ostatnio edytowany przez arra; 5548.Komentarz
-
-
Oglądałem trochę zdjęć z tego aparatu w sieci. Na niskich iso jeśli chodzi o kolory jest świetny
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Miał być hit, wyszedł kit. Beznadzieja za grubą kasę. Toż to nawet w 3 letnich kompaktach nie ma takich plam na najwyższych iso
Komentarz
-
mowie o przykladowych zdjeciach z tego testu - nie o banknotach i innych "murach z cegiel".
Pomysl, jakbym mial monitor zly to chyba wszystkie zdjecia widzialbym nieostre?
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel KantKomentarz
-
Moim zdaniem, to raczej kwestia softu. Jak wynika z tekstu, część wad już poprawiono nowym, być może kolejne upgrady pozwolą pozbyć się tego moro ze zdjęć.
Fakt jednakże pozostaje jeden - z tą ceną nawet bez owych wad puszka raczej nie jest warta zainteresowania.Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
Polityka Sigmy jest trochę dziwna to fakt. Ta cena jest tak ustawiona jakby chcieli żeby sprzedaż była marginalna. Po za tym lepiej było nie robić nadziei tylko dać max iso 400 i byłoby wszystko jasne - puszka do studia ew. do krajobrazu. I rzecz ostatnia gdyby ta Sigma była z bagnetem C, N to znalazłaby spore grono odbiorców, a tak to właściwie skazują się na rynkowy niebyt."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz