Polar LUXON -znacie ta firme?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel_77

Polar LUXON -znacie ta firme?

Witam!
    Mam okazje tanio nabyc filtr polaryzacyjny kołowy firmy LUXON...

Przyznam sie, ze nigdy o tej firmie nie slyszalem dlatego bede wdzieczny za jakiekolwiek info na ten temat.

Pozdr.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

też niesłyszałem. ale skoro tanio i nikt nie słyszał, to chyba wiele nie należy się spodziewać.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Nieznana firma = noname = unikaj jak ognia!
      Spojrz araczej w strone polarku Hama a najlepiej Hoya.

Komentarz

• pawel_77

Myslalem o Marumi MC za 130zl z 8 warstwami a tego podalem tak z ciekawosci bo moge go wyrwac za 20zl od kumpla...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Cena jest wyznacznikiem jakosci. Twoj wybor czy chcesz filtr ktory ci poprawia zdjecia czy taki ktory psuje zdjecia bardziej niz poprawia.

Komentarz

• pawel_77

Dlatego spytalem Was czy wiecie cos na temat tego LUXONA...
            Calkiem mozliwe, ze w detalu bedzie kosztowal ok.150zl i okaze sie, ze super zdaje egzamin.

Komentarz

• minek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1386

Jeżeli masz możliwość - to po prostu sprwawdź. Zrób zdjęcie kontrastowej sceny z dużą ilością szczegółów z filtrem i bez - oczywiście wprowadzając korektę w naświetlaniu.
              I porównaj. Kiepski filtr dosyć łatwo poznać po tym, że pojawi się rozmycie i ,,kluchy'' (jak to mój znajomy mawia). Jeżeli zdjęcia będą podobnie ostre - patrz na szczegóły - to znaczy, że filtr dobry.

Komentarz

Pracuję...