Co sie dzieje z kontrastem moich zdjęć ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trucker
    Coś już napisał
    • 2006
    • 89

Co sie dzieje z kontrastem moich zdjęć ?

Witam, nie wiedzialem gdzie to wsadzic wiec na wszelki wypadek wsadzilem to do hydepark'u.
    Zauwazylem ze starsze zdjecia ktore mam na swojej stronie zaczynaja "gubic" pierwotny kontrast( powieksza sie). Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje? Dla przykladu posluze sie tutaj fotografia milosciwie nam panujacego Prezydenta IV RP Gajerki tych panow stracily swoj szary kolor i staja sie coraz bardziej wsciekle czarne. Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tej zagadki:smile:
    WWW.MALYSZPHOTO.COM
  • Wats0n
    Uzależniony
    • 2006
    • 996

Hmmm... Zmieniałeś coś w ustawieniach monitora?
    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Ufff... a już myślałem że to kolejny wątek w stylu "ludzie, Polska jest do d***, uciekajcie do Raju Ocalonego (TM) za wielką wodą"

U mnie na tym zdjęciu garnitury są również raczej czarne niż szare.
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• stdanielo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1081

To chyba przez to, że w naszym kraju coraz większa ciemnota
        www.kondereszko.pl
        https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• trucker
          Coś już napisał
          • 2006
          • 89

Zamieszczone przez Wats0n
          Hmmm... Zmieniałeś coś w ustawieniach monitora?
          Nie,nic takiego nie mialo miejsca. Tez myslalem ze przyczyna jest rozkalibrowany monitor.
          Zamieszczone przez stdanielo
          To chyba przez to, że w naszym kraju coraz większa ciemnota

Zamieszczone przez muflon
          Ufff... a już myślałem że to kolejny wątek w stylu "ludzie, Polska jest do d***, uciekajcie do Raju Ocalonego (TM) za wielką wodą"
          "cogito ergo sum" - a swoja droga, myslenie ma przyszlosc:rolleyes:
          WWW.MALYSZPHOTO.COM

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Jakby było odwrotnie to bym powiedział że płowieją ;-), a tak to pewnie monitor ciemnieje

Pozdr
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez arturs
              Jakby było odwrotnie to bym powiedział że płowieją ;-), a tak to pewnie monitor ciemnieje

Pozdr
              To musialyby wszystkim nagle sciemniec To fotka jest po prostu mocno niedoswietlona. Sama raczej nie sciemniala, takze wydaje mi sie, ze to wina monitora/profila.

Komentarz

• trucker
                Coś już napisał
                • 2006
                • 89

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                To musialyby wszystkim nagle sciemniec To fotka jest po prostu mocno niedoswietlona. Sama raczej nie sciemniala, takze wydaje mi sie, ze to wina monitora/profila
                Logicznie rzecz biorac masz racje, ale zadalem sobie trud i wygrzebalem CD z orginalem, okazuje sie ze orginal jest jasniejszy (mniej kontrastowy) a zdjecia ogladalem na tym samym monitorze.
                Sorry za dyletanckie pytanie(jestem kompletnym laikiem komputerowym) ale czy na taki stan rzeczy moze miec wplyw fakt ze strona jest na serwerze Macintosh,a w programie iWeb?
                WWW.MALYSZPHOTO.COM

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez trucker
                  Sorry za dyletanckie pytanie(jestem kompletnym laikiem komputerowym) ale czy na taki stan rzeczy moze miec wplyw fakt ze strona jest na serwerze Macintosh,a w programie iWeb?
                  Serwer .Mac napewno nie ma tu nic do gadania. Moze iWeb wrzuca jakis inny profil? To zdjecie po przestawieniu na gamme 1.8 wyglada normalnie czyli wydaje sie jakbys obrabial je na 1.8 a teraz ogladal na 2.2 i przez to jest ciemne.

Komentarz

Pracuję...