Skrecajaca sie owalna blenda(nowa) - Normalne??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crater
    Początki nałogu
    • 2006
    • 399

Skrecajaca sie owalna blenda(nowa) - Normalne??

Kupiłem dzisiaj owalna blendę 92x122 cm firmy Boling typu 5 w 1. Wszystko fajnie gdy niema żadnej z "okryw" - tzn. sam dyfuzor. Jednak gdy zakładam płachtę z odbłyśnikami blenda skręca sie tak jak byśmy ja mieli złożyć. Bez przesady ale płaszczyzna nie jest prosta.

Po raz pierwszy mam własna blendę - do tej pory używałem pożyczonych - i nie wiem czy to naturalne na początku czy wada konstrukcyjna. Czy będzie maiło to wpływ na jej użytkowanie.

Pytanie laika, ale kupiłem ja w ELTECu dzisiaj i raz już jeździć musiałem ja wymieniać, bo z własnej głupoty nie rozpakowałem, i zamiast owala dostałem okrągłą.
    www.facebook.com/StudioColorbox
  • beachcomber
    Początki nałogu
    • 2005
    • 271

cos z ta blenda jest nie tak - wymien

Komentarz

• Zielony
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2928

Zdaje się, że te nakładane 'poszewki' są za małe i przez to blendą 'wyrabia'.
      Może 'czajnas' źle uszyli Zareklamuj - wymień na inny egz.

PS. Tylko nie daj sobie wcisnąć kitu, że niby wyprałeś i ci się zbiegło
      sigpic

Komentarz

• crater
        Początki nałogu
        • 2006
        • 399

dzięki chyba tak zrobię, ale myśl o tym ze znowu muszę tam zasuwać mnie dobija ;/ kupiłem tez tam akumulatorek do 300D dzisiaj ciekawe czy jego tez będę musiał oddać niedługo ;]
        www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• r65
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 44

Chyba nie sądzisz, że oni to wszytko produkują?. Jeśli coś nie działa-reklamuj ale nie przesadzaj z oskarżeniami. Ja kupiłem blendę i jest prosta jak blat.
          FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Komentarz

Pracuję...