Fotografowanie planu filmowego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Timochenko

Fotografowanie planu filmowego

Witam.

Dzisiaj wybrałem się do ogrodu botanicznego w Krakowie, po drodze zauważyłem rozkładającą się ekipę filmową serialu W11. Ekipa rozłożyła sie w cenrum miasta (ul. Lubicz), na ogólno dostepnej drodze publicznej, trochę mniej uczęszczanej ostatnio z powodu przebudowy układu komunikacyjnego. Podszedłem, przystanąłem sobie na chodniku i od czasu do czasu pstrykam jakąś fotkę - nie biegam nikomu pod nosem, po prostu stoję i strzelam. W pewnym momencie podchodzi do mnie jakiś gość i pyta czy mam pisemną zgodę TVN - i dodatkowo mówi (jak do kretyna) że ci policjanci to są przebierańcy - aktorzy, ale tamci to już są prawdziwi i mi sprzęt zarekwirują jak nie przestanę robić zdjęć. Trochę mnie to wkurzyło, ale nie dyskutowałem z facetem bo i tak miałem szkła do makro, wiec zabrałem się i poszedłem pstrykać kwiatki, pszczoły i biedronki.
    I tu mam pytanie - czy jeśli plan filmowy jest w ogólnie dostepnym miejscu publicznym to czy jakiś ważniak może mi zabronić fotografowania, a jeśli nie to czy takie fotki mogę wrzucić do sieci, np: na to czy tamto forum?
  • schabu
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1352

w tej sytuacji mogłeś focic. po pierwsze nie dajesz chyba zdjęć do publikacji. a jak nawet to Ci aktorzy to osoby publiczne. w miejscu publicznym
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

Z fotografowania planu filmowego najbardziej lubie fotografowanie Planu 9. Trochę ułatwia sprawę bycie członkiem ekipy filmowej.
      Da się nawet conieco wycisnąć:

Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

Wats0n, popraw mnie jesli sie myle
        ale czy to nie Ty krzyczales: "zniszcze ziemie, jesli nie dostane miliona talarow buahaha" ?
        Kurcze lubilem Plan9 szczegolnie S.E.W.
        - Oto jest dobry dzien na smieeeerc !
        - ... troche zimno, kurde...

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

Nie poprawiam
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz