Vista + Eos ... Nie działa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sochan

Vista + Eos ... Nie działa

nie moge odpalic sciagania zdjec pod Windows Vista z mojej 30D ktoś ma też taki problem ?? moze znacie rozwiązanie. Problem ze sterownikami ??
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Kup czytnik

Komentarz

• michal.s
      Początki nałogu
      • 2007
      • 271

Ściągnij update do oprogramowania Canona, możliwe że pomoże

Widziałem że jest jakiś sterownik pod Viste.
      Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Melonpl
        Coś już napisał
        • 2006
        • 69

nowe oprograqmowanie jest.... i sprawdzalem - nowe pod viste.....
        pozdrawiam
        melON

www.melon.com.pl

Komentarz

• M@riusz
          Początki nałogu
          • 2006
          • 348

Zamieszczone przez Sochan
          nie moge odpalic sciagania zdjec pod Windows Vista
          A co Cię podkusiło, żeby przejść na Vistę

M@riusz
          Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Przejdź na linuxa .
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kampnapka
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 37

Witam
              Ja ma 350D i też miałem problem ze zgrywaniem fotek pod Windows VISTA
              Metoda na zgranie jest banalnie prosta przestaw w aparacie rodzaj połączenia z PC na drukarkę i wszystko zadziała
              C 5d MK IV x 2 , C 70-200 L IS 2.8 II, 17-40 L 4.0, 24-105 L 4.0 IS, 50 1.4, 580 EX II x 2, 480 EX II, Extender x 2 III, Seconic L-478DR, szukam - kupię C 85 1.2

Komentarz

• McKozzy
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 20

Canon 350 D i Windows Vista 64

Forumowicze,
                problem dotyczy Camera Window. Na komputerze z Windows Vista Ultimate 64 bit nie mogę połączyć się z aparatem w celu ściągnięcia zdjęć.
                Przełączyłem w aparacie parametr Communication na Print/PTP (tak sugerował serwis Canon'a) oraz zainstalowałem poprawki ze stron Canon'a i nic to nie pomogło. Przy próbie włączenia podłączonego do kompa aparatu, dostaję komunikat:

[CameraWindow] is not compatible with the detected camera.

Może ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Bardzo proszę o pomoc.
                Pozdrawiam
                McKozzy

Komentarz

• Veene2
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 184

Moze zmyslam, bo nie mam systemu 64 bitowego, ale musisz miec specjalny sterownik wlasnie pod te 64-bity. (miedzy innymi dlatego zreyzgnowalem z 64bit XP). Jesli sterownik aparatu nie jest specjalnie napisany pod te 64 bity to pozostaje Ci tylko zakup czytnika. Zwroc tylko uwage, zeby mial odpowiednie sterowniki.

Komentarz

• ewg
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1079

Zamieszczone przez McKozzy
                    [CameraWindow] is not compatible with the detected camera.
                    Spróbuj włączyć program EOS Utility > "Start to download images" (nie sprawdzałem na 64-bitach!)

Komentarz

• lukep
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 387

W!

Problem na Viscie 64 bitowej bedzie oczywiscie wynikal z tego ze Vista ma makabryczne zabezpieczenia antypirackie, wiec jakakolwiek proba kopiowania, przegrywania, podlaczania urzadzen zewnetrznych spotyka sie z duzym jej oporem. Dwa to, ze ten komunikat wyskakuje to, tak jak pisal jeden z moich poprzednikow, musza byc specjalne, podpisane cyfrowo przez MS !!, sterowniki do obslugi aparatu. Nie ma tego wymogu w wersji 32 bitowej.
                      64 bitowa wersja Visty to straszny shit jednym slowem. Wersja 32 bitowa dziala o wiele bardziej 'normalnie' i przewidywalnie.

Zdrowko

Komentarz

• Viracocha
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 853

Zamieszczone przez lukep
                        W!

Problem na Viscie 64 bitowej bedzie oczywiscie wynikal z tego ze Vista ma makabryczne zabezpieczenia antypirackie, wiec jakakolwiek proba kopiowania, przegrywania, podlaczania urzadzen zewnetrznych spotyka sie z duzym jej oporem. (...)
                        64 bitowa wersja Visty to straszny shit jednym slowem. (...)
                        Może się okazać, że to będzie najlepszym zabezpieczeniem antypirackim

Komentarz

• McKozzy
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 20

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                          Przejdź na linuxa .
                          co to to nie. wole miec wsparcie producenta niz liczyc na "komune" tworzaca jakikolwiek software :cool:
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez Viracocha
                          Może się okazać, że to będzie najlepszym zabezpieczeniem antypirackim
                          na poprzednim kompie mialem XP i Symantec'a po instalacji ktorego dysk rzezil jak oszalaly. teraz opieram sie na wboduwanych zabezpieczeniach i nie bede siegal po Symantec'a. nie chce zarznac dyskow :cool:
                          Ostatnio edytowany przez McKozzy; 5306. Powód: Automerged Doublepost
                          McKozzy

Komentarz

Pracuję...