Problem ze śmieciami ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kosmo
    Początki nałogu
    • 2006
    • 312

Problem ze śmieciami ???

Opiszę m/w o co chodzi. Nie wiem czy to dobry dział, ale nie wiedziałem gdzie to dać
    Od jakiegoś czasu używam 20D i jak do tej pory wszystko było ok. Problemy zaczęły się jak podpinam pierścienie makro i mieszek. Pojawiają mi się na zdjęciach ogromne ilości smieci. Tak jakby brudna była matryca. Wydmuchałem ją gruszką i wydawało mi się, że jest ok dopóki. dopóty nie zacząłem używac w/w zestawu. Myślałem na poczatku, że może obiektyw jest tak bardzo brudny, ale wsyztsko z nim ok i bez pierścieni/mieszka jest czysto Oto zdjęcia (kadry 100%)
    1 20D + Canon 100 makro

2 20D + Tamron 28-75

3 20D + Canon 100 makro + pierścienie Kenko

4 20D + Canon 100 makro + mieszek makro
    www.dolinanarwi.com.pl
  • rolaj
    Uzależniony
    • 2006
    • 584

To jest zabrudzona matryca. Zanieczyszczenia występują na wszystkich zdjęciach, tylko nie zawsze są takie wyraźne. Sfotografuj bezchmurne niebo na przykład.

Ten problem był już i wciąż jest poruszany na forum, coraz ktoś zaczyna od nowa. A przecież: http://www.canon-board.info/showpost...16&postcount=3
    Ostatnio edytowany przez rolaj; 5875.

Komentarz

• Kosmo
      Początki nałogu
      • 2006
      • 312

Jakim domowym i tańszym sposobem można wyczyścić matrycę, jeśli gruszka nie pomaga. Jakiego uzyć pędzelka ? Może ktoś miał podobny problem i zrobił to nie kupuąc zestawu za 250zł
      Ostatnio edytowany przez Kosmo; 8140.
      www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Kosmo
        Może ktoś miał podobny problem i zrobił to nie kupuąc zestawu za 250zł
        http://www.canon-board.info/showpost...16&postcount=3

Komentarz

• JaBlam
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1304

Np idac do punktu gdzie naprawiaja aparaty. U mnie w Kraku pan Kadeja za 40 zl w ciagu niecalych 2 godzin nie dosc ze wyczysci matryce ze znikaja wszystkie syfki to jeszcze caly aparat ci wyczysci (niestety to sie tez brudzi strasznie) . Dla kogos moze to byc zadna opca, ale niektorzy kupuja zestaw za 250 zl. Ja w tej cenie mam dobre 6 czyszczen. Czyba 40 zl raz na jakis czas mozna wydac. To ze przedmuchales gruszka nie musi koniecznie usuwac wszystkiego. Moga byc takie brudki ktore pod wplywem dmuchu i tak nadal przylepily sie

----------------------------------------
          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

Pracuję...