Zdjęcie-Pół Twarzy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sharesnake

Zdjęcie-Pół Twarzy

Witam Wszystkich, chciałbym się was doradzić jak zrobić zdjęcie żeby pół twarzy było w świetle a drugie pół w cieniu, coś takiego jak na obrazku. Jeżeli ktoś już robił takie zdjęcia to proszę o pomoc.

pozdro
  • crater
    Początki nałogu
    • 2006
    • 399

Czy takie zdjęcie cię satysfakcjonuje??

Zrobiłem je sobie ustawiając swiatlo centralnie z boku twarzy a drugie obok skierowane do góry (tez po lewej stornie stała lampa) odbita od sufitu (może być blenda - biała)
    www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• sharesnake

Zamieszczone przez crater

Czy takie zdjęcie cię satysfakcjonuje??

Zrobiłem je sobie ustawiając swiatlo centralnie z boku twarzy a drugie obok skierowane do góry (tez po lewej stornie stała lampa) odbita od sufitu (może być blenda - biała)

A czy da rade zrobić tylko z jedną lampą centralnie z boku twarzy? i w aparacie robiłeś zdjęcie beż lampy błyskowej?

Komentarz

• Krisspy
        Bywalec
        • 2006
        • 131

da sie z jedną lampą

a potrafisz wyłączyć lamę błyskową na jedną połowę twarzy, tak by była nieoświetlona?

Komentarz

• kjoanna
          Początki nałogu
          • 2006
          • 494

Zastosuj tylko glowne swiatlo ustawiajac je pod katem 45 stopni do twarzy.
          Jezeli chcesz rozjanic delikatnie cienie po drugiej stronie to uzyj blendy zamiast drugiej lampy.
          Powodzenia

pzdr

CB

Komentarz

• schabu
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1352

doświetl z dwóch stron i resztę zrób w fotoszopie jeżeli nie masz opanowanego światła.tak będzie szybciej.
            Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• sharesnake

A mógł by mi ktoś napisać jak ustawić lampę błyskową w aparacie żeby oświetliło połowę twarzy. Mam ixusa 65
              pozdro

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez sharesnake
                A mógł by mi ktoś napisać jak ustawić lampę błyskową w aparacie żeby oświetliło połowę twarzy. Mam ixusa 65
                pozdro
                Nie da sie. Musisz miec zewnetrzna i to doslownie lampe blyskowa - czyli odpalana spoza aparatu. Lepiej wylacz lampe w ixusie i sprobuj umiescic zrodlo swiatla halogenowego (np lampke biurkowa) tak jak ci wyzej radza.

Komentarz

• crater
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 399

hehe sharesnake sorry ale to byl joke z tym ustawieniem lampy na świecenie na polowe twarzy :-D Ja skorzystałem z 2 lamp. Jedna centralnie od boku tak zeby światło nie przechodziło na druga polówkę twarzy. Druga skierowana w sufit (biały - działał jak blenda) tak żeby oświetliło ta polówkę twarzy ukrywając oczodoły w cieniu a jednocześnie oswietalalo "worki" pod oczami
                  www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• sharesnake

Oki dzięki będę próbował.
                    pozdro

Komentarz

• Orks

"Zrobiłem je sobie ustawiając swiatlo centralnie z boku twarzy a drugie obok skierowane do góry (tez po lewej stornie stała lampa) odbita od sufitu..."

ZROBILES TO TY SOBIE JEDNA WIELKA FARSE WSTAWIAJAC FOTKE KTORA NIE JEST TWOJEGO AUTORSTWA PODPISUJAC SIE POD NIA SWOIMI IMIENIEM

Komentarz

• JaBlam
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1304

Orks. z takimi postami to bym uwazal. Jak moje owoce zostaly opublikowane w magazynie foto to kilka wspisow na mojej stronie byly zarzuceniami ze skopiowalem fotki z magazynu i wstawilem bezczelnie na moja strone. Jesli juz komus zarzucasz taka rzecz to podaj link gdzie jest takie foto podpisane inaczej (i czy napewno to nie ten sam autor tylko o roznych nickach) .

CHyba ze twoj post ma zwiazek z 1 kwietnia

----------------------------------------
                        Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Orks

Myślę ,że Crater powinien się wypowiedziec sam na temat tego zdjęcia i jego autora i powiedziec kto robił zdjęcie i kto światło ustawiał
                          tyle ode mnie.

Komentarz

• JaBlam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1304

No juz chyba domyslam sie ze to pewnie i ty robiles i ty ustawiales. No coz jesli mam racje to faktycznie przydalaby sie drobna korekcja tekstowa. Myslalem ze wypatrzyles foto gdzie indziej

----------------------------------------
                            Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Orks

czekam więc na sprostowanie...
                              A swoja drogą naprawdę nie rozumiem takiego zachowania...

edit:

Widzę że Pan Crater był ale nie raczył sprostować.
                              zdjęcia nie są mojego autorstwa tylko Michała Olejniczaka(Wykrzyknik) model Piotr Schmidt(Crater)
                              A propo oświetlenia nie były użyte dwie lampy tylko jedna,nie było żadnej na sufit.
                              Ot tyle!
                              A zachowanie uważam za bardzo szczeniackie!
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 10049.

Komentarz

Pracuję...