Canon 350D vs Nikon D50

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adisb
    Coś już napisał
    • 2007
    • 70

Canon 350D vs Nikon D50

Witam, który według was zasługuje na to, żeby go kupić proszę o wszystkie za i przeciw od nie dawna byłem za 350D ale za Nikonem przemawia cena co dla mnie też jest istotnym czynnikiem.

Obydwa będą kupowane z standardowym obiektywem tzw kitowym
    Ostatnio edytowany przez adisb; 9761.
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Idź gdzieś do sklepu i weź po kolei oba do ręki, bo 350D nie nadaje się zbytnio dla dorosłego człowieka rasy białej i z tego powodu ludzie wyczyniają takie cuda:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12699

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Zrzut ekranu 2019-08-20 o 15.31.30.png
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 124,4 KB
ID: 2088181
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Zamieszczone przez gwozdzt
      Idź gdzieś do sklepu i weź po kolei oba do ręki, bo 350D nie nadaje się zbytnio dla dorosłego człowieka rasy białej
      Oba tak samo sie nie nadaja

Tego typu "problemy" byly juz poruszane na forum. Wystarczy troszke checi i opcja szukaj ->

http://canon-board.info/showthread.php?t=2148
      http://canon-board.info/showthread.php?t=12990

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez adisb
        za Nikonem przemawia cena co dla mnie też jest istotnym czynnikiem.

Obydwa będą kupowane z standardowym obiektywem tzw kitowym
        jesli chcesz definitywnie pozostac z kitowym obiektywem i uzywac go do "rodzinno/wycieczkowego" pstrykania to wez nikona.. bedziesz mial fajny aparat i troche lepszy obiektyw niz Canonowski 18-55..

jesli natomiast planujesz w przyszlosci zainwestowac w obiektywy (lub chocby pobawic sie szklami z m42) to na twoim miejscu wybralbym canona..

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zamieszczone przez Kubak82
          ... bedziesz mial fajny aparat i troche lepszy obiektyw niz Canonowski 18-55...
          Biorąc pod uwagę że KIT-em do D50 jest nikonowski 18-55 to masz rację, trochę
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

bralbym D50 w tej sytuacji. fajniej w rece lezy, a jakosc obrazowania do potrzeb obiektywu kitowego tez spokojnie
            www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez Kubak82
              jesli chcesz definitywnie pozostac z kitowym obiektywem i uzywac go do "rodzinno/wycieczkowego" pstrykania to wez nikona.. bedziesz mial fajny aparat i troche lepszy obiektyw niz Canonowski 18-55..

jesli natomiast planujesz w przyszlosci zainwestowac w obiektywy (lub chocby pobawic sie szklami z m42) to na twoim miejscu wybralbym canona..
              Tak mi się wydaje, że to (co powyżej ) to jedyne co można doradzić na tym etapie.

Nie zgadzam się z tym, że 350D jest nie dla ludzi (chyba że ja się do nich nie zaliczam ). Zwłaszcza że pod względem możliwości fotograficznych 350 przewyższa nikona pod kilkoma względami.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Maris
                Zablokowany
                • 2007
                • 109

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Zwłaszcza że pod względem możliwości fotograficznych 350 przewyższa nikona pod kilkoma względami.
                1. ma niższe szumy
                2. ma niższe szumy
                3. ma niższe szumy
                4. ma niższe szumy?
                bo kilku to ja się doliczyć nie mogę :-) Jedno jest pewne: 300D nie przewyższa nikona pod kilkoma względami, szczególnie z obiektywem kitowym.

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez Maris
                  ...
                  ...Jedno jest pewne: 300D nie przewyższa nikona pod kilkoma względami, szczególnie z obiektywem kitowym.
                  Kolekcjoner pisał o 350D
                  A poza tym nie zapominaj że kitem do D50 nie jest 18-70 tylko 18-55, który od canonowskiego jest tylko troszczkę lepszy :-D

Komentarz

• Maris
                    Zablokowany
                    • 2007
                    • 109

MacGyver czytałem, co pisał Kolekcjoner - rzecz w tym, że ja mam 300D, stąd lepsza możliwość porównania z D50 :-)

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

Też mam 300D i co z tego.Tytuł wątku brzmi: "Canon 350D vs Nikon D50" więc po co pisać o 300D

Komentarz

• Maris
                        Zablokowany
                        • 2007
                        • 109

Jak na MacGyvera to masz wyjątkową trudność w radzeniu sobie z problemami, które zresztą sam stwarzasz
                        wracają do tematu, to o ile pomiędzy 300D a D50 nie ma większych różnic, to z chęcią bym przeczytał o tych "kilku względach", bo może oczekiwanie na 5D (i zbieranie kasy) uprzyjemniłbym sobie zamianą puszki na ... mniejszą

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Zamieszczone przez Maris
                          wracają do tematu, to o ile pomiędzy 300D a D50 nie ma większych różnic, to z chęcią bym przeczytał o tych "kilku względach", bo może oczekiwanie na 5D (i zbieranie kasy) uprzyjemniłbym sobie zamianą puszki na ... mniejszą
                          Polecam specyfikacje, testy i opisy obu apartów, licznie obecne w internecie, chyba że to za trudne znaleźć sobie:rolleyes:
                          EOT

Komentarz

• Matsil
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2022

Zamieszczone przez Maris
                            Jak na MacGyvera to masz wyjątkową trudność w radzeniu sobie z problemami, które zresztą sam stwarzasz
                            Pytanie było jasno przedstawione: 350D vs D50. I kto tu stwarza sobie problemy opisując 300D? :razz:.
                            Testów porównawczych było bardzo dużo (internet, gazety tematyczne) i nie pamiętam żeby w jakimkolwiek z nich w końcowej ocenie wygrał nikon.
                            I nie jest to tylko kwiestia szumów choć te akurat nikona dyskwalifikują.
                            Dochodzi matryca, dostępność do np. takich funkcji jak tryb pomiaru światła, tryb AF (aby je zmienić, trzeba długo błądzić po menu). Po jednym dniu użytkowania D50 stanowczo mu podziękowałem wracając do swojego "malutkiego" 350D. A 18-55 nikona niczym nie odróżnia się od 18-55 canona.
                            Poczytaj trochę.
                            R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• bebesky
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1231

Bierz NIKONA

a jak chcesz mieś naprawdę fajne obiektywy to sigmę

[QUOTE=gwozdzt;299851]bo 350D nie nadaje się zbytnio dla dorosłego człowieka rasy białej http://canon-board.info/showthread.php?t=12699

znaczy ja jestem ku... chińczyk?

przestańcie już gadać bzdury
                              założę sie że łapy mam większe od 80 % forumowiczów i mnie ten aparat pasuje

I zapytam ile osób trzyma jedną ręką aparat z kilogramowym obiektywem podczas robienia zdjęć?
                              Nie wiem może ja źle coś robię ale ja zawsze trzymam aparat na lewej ręce jednocześnie palcami regulując zoom lub ostrość a prawą go podtrzymuję i naciskam spust migawki - ale ja chyba jakoś dziwnie to robię

Komentarz

Pracuję...