View Full Version : Upierdliwa emotka

kavoo
15-02-2005, 15:42
Mam prosbe do szefostwa o zmienienie kodu tej emotki --> 8)

W tej chwili jest to osiem+nawias, co jest czasami dosc upierdliwe podczas pisania posta - wystarczy ze np. opisujac jakis obiektyw chce podac w nawiasie swiatlo 2.8 i zamiast tego wychodzi cos takiego --> (2.8)

:lol:

Wystarczy zmienic kod z osiem+nawias na osiem+myslnik+nawias, przerabialem to juz na swoim forum ;-)

Vitez
15-02-2005, 22:07
Wystarczy zmienic kod z osiem+nawias na osiem+myslnik+nawias, przerabialem to juz na swoim forum ;-)

Zmiana kodu wiaze sie z niekompatybilnosciami w razie updejtow/doinstalowywania czegos do forum...

Lepiej by uzytkownik ktoremu to przeszkadza edytowal po prostu swoj post wstawiajac spacje pomiedzy 8 a ) albo uwazal przy pisaniu :roll: .

kavoo
15-02-2005, 22:38
Vitez o czym ty do mnie rozmawiasz? :shock:

Wiesz... jakby co, to jestem wspoladminem jednego z forow dzialajacych na phpBB, sam osobiscie dokonalem takiej zmiany kodu emotki i jakos nie zauwazylem, zeby zagrozilo to spojnosci struktury forum przy jakiejkolwiek operacji... nawet export bazy phpBB do formatu VBulletina sie powiodl, mimo zainstalownej masy "niestandardowych" ;-) hackow 8)
O update'ach nie wspomne, bo to calkowicie normalna sprawa ze _musza_ dzialac bez wzgledu na to, czy emotka 8) bedzie miala kod osiem+myslnik+nawias, czy np. :luzak: :P

Tak wiec no worries, nic sie nie zepsuje :mrgreen: