Lampa 430ex + dyfuzor-technika

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek_j
    Początki nałogu
    • 2006
    • 352

Lampa 430ex + dyfuzor-technika

Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

A robisz "na wprost" czy palnik pod kątem? i czy masz sufit od którego mogłoby się odbić światło?

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• wojtek_j
      Początki nałogu
      • 2006
      • 352

Jak robię na wprost to jest tak samo jak bez dyfuzora,jak odbijam od sufitu to jest dobrze bez dyfuzora( z dyfuzorem tak samo wychodzi) nie wiem a czy z dyfuzorem zwiększa się moc lampy?
      7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• ksp01marek
        Coś już napisał
        • 2005
        • 73

Zamieszczone przez wojtek_j
        Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.
        Przypatrz się uważnie zdjęciom. Różnica napewno jest, to w kontraście, to w cieniach to w innych szczegółach. Co prawda mam inny model lampy ale po zastosowaniu dyfuzora różnice są bardzo widoczne (u mnie)
        Ostatnio edytowany przez ksp01marek; 3145.

Komentarz

• chuckyy
          Początki nałogu
          • 2005
          • 482

Najwieksza różnica jest w momencie kiedy masz palnik ustawiony pod kątem 45 stopni, co zresztą jest napisane w instrukcji dolączonej do Stofena U mnie ją widać. Zmiana ustawień lampy to tylko lekkie zwiększenie mocy.
          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!
            Nie uznaj tego za przytyk ani pesymizm ale... znam sporo osob ktorym pokazywalem przykladowe zdjecia z dyfuzorem a bez i mowili "e, nie widac roznicy" . Tak wiec mozesz byc takim wlasnie przypadkiem.

Komentarz

Pracuję...