dyfuzor vs dyfuzor

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morafi
    Bywalec
    • 2007
    • 111

dyfuzor vs dyfuzor

witam wszystkich,
    zamierzam kupić sobie jakis dyfuzor do lampy 550EX.
    Mam do wyboru pare opcji:

1. propozycja:

2. propozycja:

3. propozycja - dosyc ekstremalna

Zależy mi na sloidnej opini osób które posiadają któryś z wymienionych dyfuzorów.
    Dopowiedzenia który bedzie najlepszy.
    Fotografia reportazowa

pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez morafi; 9247.
  • ripek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1486

Ja używam wersji nr.2. Solidne i dobre efekty.

Wersja 3 wygląda dosyć śmiesznie. Nie pokazałbym się z tym "na mieście"
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• morafi
      Bywalec
      • 2007
      • 111

bardzo zalezy mi na opini osób korzystających z "1 propozycji"
      jak sie sprawdza i itd

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

To trzecie dosyć mi się podoba .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• morafi
          Bywalec
          • 2007
          • 111

to trzecie jest kosmiczne i szczerze mówiąc gdyby nie budżet juz bym je zamówił.
          tu toche wiecej o tym wynalazku:

Komentarz

• Nawrot
            Bywalec
            • 2006
            • 115

Ja też używam 2 stofen'a i do tej pory się nie zawiodłem.
            Ten pierwszy moim zdaniem to już prędzej bym sam zrobił niż kupił.
            A co do 3... pierwsze widze, ale nie wygląda to za gustownie (czyt. mam takie samo zdanie jak ripek)

Komentarz

• chuckyy
              Początki nałogu
              • 2005
              • 482

Zamieszczone przez morafi
              to trzecie jest kosmiczne i szczerze mówiąc gdyby nie budżet juz bym je zamówił.
              tu toche wiecej o tym wynalazku:
              http://store.garyfonginc.com/lightsphere.html
              Obejrzałem całą stronę, ale nie trafiłem na cenę. Ile to cudo kosztuje?
              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Lukasz2791
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 22

Witam! Mam zarówno Stofen Omni-Bounce, jak i opisywany przez Was wynalazek nr 3, czyli produkt made in Gary Fong o nazwie Light Sphere, wszystko do EX 550.
                Wspomniany ostatni dyfuzor nabyłem całkiem niedawno i uzywałem go ledwie dwa razy, do portretów. Przyznam, ze efekty zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie i mimo dziwacznego wyglądu chyba zaczne częściej go używac, odkładając w kąt standardowego stofena. Zdecydowanie lepiej rozprasza światło, mimo wiekszej straty na sile, sprawia wrażenie a la swiatło naturalne.

Komentarz

• chuckyy
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 482

Zamieszczone przez Lukasz2791
                  Witam! Mam zarówno Stofen Omni-Bounce, jak i opisywany przez Was wynalazek nr 3, czyli produkt made in Gary Fong o nazwie Light Sphere, wszystko do EX 550.
                  Wspomniany ostatni dyfuzor nabyłem całkiem niedawno i uzywałem go ledwie dwa razy, do portretów. Przyznam, ze efekty zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie i mimo dziwacznego wyglądu chyba zaczne częściej go używac, odkładając w kąt standardowego stofena. Zdecydowanie lepiej rozprasza światło, mimo wiekszej straty na sile, sprawia wrażenie a la swiatło naturalne.
                  W takim razie ponawiam pytanie o cenę i oczywiście --- sample

Znalazłem :P
                  http://cgi.ebay.pl/Flash-Diffuser-fo...QQcmdZViewItem
                  Ostatnio edytowany przez chuckyy; 3891.
                  | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Saurus
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 269

49$. Po poprzednich wypowiedziach spodziewałem się wyższej ceny, ciekawe czy to rezczywiście daje tak ładne efekty - jeśli tak to ta cena chyba wcale nie jest taka zła
                    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez chuckyy
                      Obejrzałem całą stronę, ale nie trafiłem na cenę. Ile to cudo kosztuje?
                      Zamieszczone przez chuckyy
                      W takim razie ponawiam pytanie o cenę i oczywiście --- sample

Znalazłem :P
                      http://cgi.ebay.pl/Flash-Diffuser-fo...QQcmdZViewItem
                      W USA 49$. Trzeba wybrać rozmiar bodajrze z czterech dostępnych. Ciekawe czy wysyłają do naszego Raju i za ile?
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• chuckyy
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 482

Zamieszczone przez Saurus
                        49$. Po poprzednich wypowiedziach spodziewałem się wyższej ceny, ciekawe czy to rezczywiście daje tak ładne efekty - jeśli tak to ta cena chyba wcale nie jest taka zła

Tutaj można zaobserwować, że jednak szału nie ma

Komentarz

• dwakufle

Gdzieś w Euro widziałem za czterdzieści parę.
                          Rewelacja, to to chyba nie jest.
                          Na jakimś polskim forum widziałem simpla.
                          Też cieni.
                          Lepiej było z tym na lampie i przez parasol.
                          Nie rozumiem kolegów, którym nie pasuje wygląd.
                          Dla mnie w porządku.

Komentarz

• Lukasz2791
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 22

Cena taka jak pisze Saurus - w sklepie www.bhphoto.com w NY USA. Co do efektów obejrzyj sobie dokładnie stronę www.garyfong.com, zapewniam,
                            że facet nie koloryzuje. Zainteresowałem sie tym dyfuzorem, poniewaz widziałem go parokrotnie na stronach znanych fotografów slubnych w USA.
                            Mimo dziwacznego kształtu, nie jest kłopotliwy w transporcie, poniewaz jest bardzo elastyczny, po wyjęciu górnego delielka. Jak napisałem uzywałm go dopiero dwukrotnie, więc moje doświadczenia sa jeszcze za małe, by wypowiadac się autorytatywnie o nim.Mam go raptem z miesiąc.

Komentarz

• morafi
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 111

Lukasz2791
                              który model Ty posiadasz i czy kupowałeś z Polski? Jesli tak to ile szła paczka i jakie były koszty całkowite?

Komentarz

Pracuję...