Rozpraszanie światła systemowej lampy błyskowej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Rozpraszanie światła systemowej lampy błyskowej

Zamiast sto-fena, lumiquesta itp. wynalazków kierujemy głowicę lampy w tył, a na głowę zakładamy białą czapeczkę z daszkiem.

"Najbardziej zaskakujący ale jakże skuteczny sposób wypatrzyłem niegdyś w wykonaniu reportera Allgemeine Zeitung - Jegomość miał białą czapkę z daszkiem a flesz odwrócony do tyłu. Robił poziome kadry a światło odbijało się od powierzchnii czapki i kierowało we wszystkie strony. Czapka bawełniana - z pewnością było miękkie! Daszek był ważny bo zapobiegał wypalniu oczu. Innym reporterom oczywiście to przeszkadzało… "

Pozdrowienia, Tomek
  • Earl Grey
    Bywalec
    • 2006
    • 147

No to chyba robił "małpą", albo nową "Jedynką" z LiveView, bo ja jak mam założoną lampę to nie dam rady przyłożyć wizjera do oka w czapce z daszkiem (no chyba, że "daszki w tył" )

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez Earl Grey
      No to chyba robił "małpą", albo nową "Jedynką" z LiveView, bo ja jak mam założoną lampę to nie dam rady przyłożyć wizjera do oka w czapce z daszkiem (no chyba, że "daszki w tył" )
      Pytanie jaki to był Flesz i jaki aparat. W canonie sobie tego za bardzo nie wyobrażam zwłaszcza z 580-tką.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Zależy jaką kto ma głowę i gdzie ma umieszczone oczy
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez Earl Grey
          No to chyba robił "małpą", albo nową "Jedynką" z LiveView
          Pstrykanie z odwroconym palnikiem w trybie zombie mode moze grozic chwilowa utrata wzroku

Komentarz

Pracuję...