Canon 1Ds MKII Problemik

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • towersivy
    Uzależniony
    • 2005
    • 992

Canon 1Ds MKII Problemik

Witam

Mam mały problem z ową puszką, tzn każde moje szkło z podpisu generuje na tym body BF około 3,4 cm chciałbym się poradzić czy wysłanie samej puszki do regulacji poprawi sytuacje?? osobiście myślę że tak ponieważ każde szkło generuje BF.....:/ czy orientujecie się może czy stawka za naprawę tej usterki rośnie wraz z klasą body??....oby nie :/

PS. chciałem coś poszukać na ten temat na forum jednak baner sigmy zasłania szukajke i za każdym razem wchodzę w niego......:/ (przeglądarka firefox)

Pzdr.
    tow
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

A czy te obiektywy poddawane już były kalibracji do jakiegoś innego korpusu?

Komentarz

• qwerty1237
      Bywalec
      • 2005
      • 240

Zamieszczone przez towersivy
      Witam

Mam mały problem z ową puszką, tzn każde moje szkło z podpisu generuje na tym body BF około 3,4 cm chciałbym się poradzić czy wysłanie samej puszki do regulacji poprawi sytuacje?? osobiście myślę że tak ponieważ każde szkło generuje BF.....:/ czy orientujecie się może czy stawka za naprawę tej usterki rośnie wraz z klasą body??....oby nie :/

PS. chciałem coś poszukać na ten temat na forum jednak baner sigmy zasłania szukajke i za każdym razem wchodzę w niego......:/ (przeglądarka firefox)

Pzdr.
      tow
      Najlepiej szkla razem z body. Moga wtedy sprawdzic na miejscu czy wszystko OK. Poszperaj na forum. Bylo milion razy.

P.S. ...dlatego uzywam Opery...
      D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• towersivy
        Uzależniony
        • 2005
        • 992

KMV10 - nie szkiełka nigdy nie były kalibrowane z innym korpusem chodzą rewelka.

qwerty1237 - własnie nie chce wysyłać szkieł, dlatego zadałem pytanie czy w obecnym problemie wystarczy skalibrować samą puszkę.

Pzdr.

Komentarz

• comatus
          Uzależniony
          • 2006
          • 725

Otwieraj w nowym oknie i będzie git Mnie też te reklamy wkurzają

Komentarz

• c42
            Początki nałogu
            • 2005
            • 266

maly offtop ale autor topica pewnie sie nie obrazi, zainstaluj sobie darmowy plugin do mozzili do blokowania niechcianych okienek/reklam... masz go tutaj http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...e/adblock_plus
            potem tylko dodasz baner sigmy do "nie lubianych" i problem sie rozwiaze :-)

Komentarz

• qwerty1237
              Bywalec
              • 2005
              • 240

KMV10 - nie szkiełka nigdy nie były kalibrowane z innym korpusem chodzą rewelka.

qwerty1237 - własnie nie chce wysyłać szkieł, dlatego zadałem pytanie czy w obecnym problemie wystarczy skalibrować samą puszkę.

Pzdr.
              To slij puche. Wykalibruja Ci z referencyjnym szklem (bodajze 85mm) i powinno byc git.
              D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Też tak mi się naiwnie wydaje.

Przy czym jednak wydaje się wskazane zadzwonienie do serwisu i uzgodnienie sprawy - wiem, że niekiedy serwis nalegał na otrzymanie kompletu do regulacji - korpusu i szkieł. Przy czym podobno regulowano jedynie szkła. Byłem świadkiem odpowiedniej rozmowy na ten temat. To byłby oczywiście antywariant dla Twojej sprawy.
                Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• szymcik
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 95

Zamieszczone przez qwerty1237
                  P.S. ...dlatego uzywam Opery...
                  ja używam opery i mi też zasłania...8)
                  Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Komentarz

• qwerty1237
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 240

Zamieszczone przez szymcik
                    ja używam opery i mi też zasłania...8)
                    Uzyj funkcji prawy myszy -> block content to nie bedzie...

Komentarz

• towersivy
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 992

Puszka spakowana, szkieł za ch@#$ nie wyśle bo z innymi puszkami chodzi cacy tzn z moim 5D i 300D żonki w punkcik a w topowym modelu kicha ehhhhh. Z rozmowy wynikło że zrobią wszystko gut i będzie chodzić w punkt a przy okazji zmapują matryce i wyczyszczą w środku

Dzięki za rady.

Pzdr.

No i wszystko zrobili, maszynka działa gut a i wypucowali mi ja tak że nawet gumy się świeciły.

Pzdr.
                      Ostatnio edytowany przez towersivy; 1755.

Komentarz

Pracuję...