Jeszcez raz o kartach pamieci

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karbain

Jeszcez raz o kartach pamieci

Planuję kupić kartę pamieci (128 lub 256MB) do aparatu Canon A400, jednak zupełnie nie orientuje sie w tej materii.
    Tak wiec prosze o radę: na co powinnam zwrócić szczególna uwagę przy zakupie owej karty Karty jakich firm byście polecili

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedzi i wszelkiego rodzaju sugestie
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

rada 1. "szukaj" na forum
    rada 2. sandisk zwykły
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• karbain

rada 2. sandisk zwykły a co to takiego??????????

Komentarz

• karbain

Drodzy panowie, może odrobinkę wyrozumiałości dla kobietki, która prawie zupełnie nie orientuje się w tym temacie, dlategoteż prosi osoby znacznie bardziej obyte w tej materii o porade.
        Wydaje mi się także, że nie są to zbyt skomplikowane pytania dla osób które fotografią zajmują się znacznie dłużej ode mnie :wink:

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Zamieszczone przez karbain
          rada 2. sandisk zwykły a co to takiego??????????
          Jest to to, czego pytanie dotyczy. Firma produkująca karty pamięci.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Wisozup
            Coś już napisał
            • 2005
            • 72

sandisk to firma...a zwykly to znaczy ze nie niezwykly...ale tez dobry :wink:

Komentarz

• Gugi
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 16

A czy HITACHI to dobra firma jeśli chodzi o karty, a MICRODRIVE (CF) II 4GB dobrze będzie ogarniała S1 IS?

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Drodzy panowie, może odrobinkę wyrozumiałości dla kobietki, która prawie zupełnie nie orientuje się w tym temacie, dlategoteż prosi osoby znacznie bardziej obyte w tej materii o porade.
                Wydaje mi się także, że nie są to zbyt skomplikowane pytania dla osób które fotografią zajmują się znacznie dłużej ode mnie :wink:
                Toteż dostałaś najprostszą i najbardziej łopatologiczną odpowiedź. Może ewentualnie można dodać, że "zwykły" = "nie Ultra", ale to to już sprzedawca w sklepie powinien wiedzieć.
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• karbain

Toteż dostałaś najprostszą i najbardziej łopatologiczną odpowiedź
                  Wspaniałe określenie odpowiedzi "łopatologiczna" - czyzbyśmy tworzyli nowy polski

Nie bedę ciagnęła tego tematu tylko uciekam stąd, bo jakoś z wypowiedzi wnioskuję, że forum nie zosało stworzone dla laików A szkoda, bo nie wątpię, że wielu tu takich jak ja zagląda i szuka porad fachowców, jednak kiedy czyta jak się to co ja "usłyszałam" to aż odechciewa się prosić o pomoc.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

karbain, nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz. Pytasz, jaką kartę kupić. Dostałaś jednoznaczną i konkretną odpowiedź. Wpisz na allegro Sandisk to może się czegoś dowiesz więcej...

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

jakoś z wypowiedzi wnioskuję, że forum nie zosało stworzone dla laików (...)to co ja "usłyszałam" to aż odechciewa się prosić o pomoc.
                      Ale naprawde dostalas najprostsza, najkroitsza, gotowa do zastosowania odpowiedz "Sandisk zwykla" . W kazdym sklepie sprzedawca by zrozumial o jakiego typu karte chodzi.
                      Jesli takiej odpowiedzi nie uznajesz za odpowiedz "dla laikow" to podaj prosze przyklad, jakiej odpowiedzi sie spodziewalas? Bysmy wiedzieli na przyszlosc jak formulowac swoje odpowiedzi .

Komentarz

Pracuję...