Serwisy z Warszawy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tygryssssss
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 38

Serwisy z Warszawy

Witam

Chciałbym sie podzielić moimi pierwszymi wrażeniami co do serwisów z ul. Żytniej i ul. Nowogrodzkiej

do http://www.fvs.pl/ puściłem maila z zapytaniem co do orjentacyjnej ceny naprawy (chodzi konkretnie o wbudowaną lampę) po kilku dniach dostałem odpowiedż:
    moja usterka nie jest typowa i nie mogą określić orjentacyjnych kosztów ale stawiają na GENERATOR BŁYSKU i proponują wysłanie aparatu do ekspertyzy ...

po tym mailu łapię za słuchawkę i dzwonię na http://www.e-csi.pl/ z zapytaniem ile kosztuje wymiana GANERATORA BŁYSKU !

Szczena mi opadła jak Pan z serwisu poinformował mnie że nie wie o co chodzi ??? bo nazwa GENERATOR BŁYSKU to nie jest fachowa NAZWĄ

Qurde zgupiałem !

Nie wiem czy SERWISY CANONA operują innymi nazwami ? Co oni mają za szkolenia ?

I jeszcze jedna uwaga: cena ekspertyzy na Żytniej jest gratis bez względu na decyzję o naprawie (TYLKO KOSZT ODESŁANIA 22,00 zł) ! Na Nowogrodzkiej jeśli nie zdeklarujemy chęci naprawy po wycenie, koszt ekspertyzy wynosi 97,00 zł !

pozdrawiam

P.S. Jeszcze nie wysłałem sprzętu do naprawy ... ale może się wreście zdecyduję !

• Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

(...)Już od 30 lat specjalizujemy sie w najbardziej nowoczesnych i zaawansowanych technologiach w dziedzinie mikromechaniki, elektroniki i optyki. (...)

ciekawy jestem co to za specjalizacja ze od 30 lat jej nie wkuli to nawet studia sa krotsze :-)
    Instagram

Komentarz

• Madroz
      Początki nałogu
      • 2005
      • 254

najbardziej się uśmiałem z cennika naprawy EOSa 10D expres 1351.23 zł
      EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
      PLFOTO

Komentarz

• krecio
        Początki nałogu
        • 2004
        • 470

A ja dzis zadzwonilem na Zytnia i przyznam, szczeka mi lekko opadla. Pytalem jak dlugo potrwa czyszczenie matowki. Odpowiedz brzmiala - na poczekaniu. Zachecony spytalem "co jesli trzeba ja wymienic i dmuchnac tez i matryce"? Odpowiedz - a, to troche potrwa. Pytam - jak dlugo. Odp. - godzine, dwie. No i koszt - 80 zl za wymiane matowki. Samo czyszczenie za darmo. Markenting, czy dzien dobroci dla klienta? Jutro sie tam udaje.
        pozdr.
        krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Krecio... przeciez spytales o naprawde drobnostki i banalne naprawy ktore mozna bez problemu od reki zrobic... wg mnie nie ma co sie dziwic odpowiedziom serwisu.

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

wg mnie nie ma co sie dziwic odpowiedziom serwisu.
            jesli....
            Samo czyszczenie za darmo
            .....
            to jest normalne to ja sie temu dziwie.... powinno byc w ramach gwarancji taki przeglad powiedzmy po 6 i 11 mies. ale tak 'z ulicy' kazdemu to dziwne
            Instagram

Komentarz

• krecio
              Początki nałogu
              • 2004
              • 470

Bylem dzis na Zytniej. Z "ulicy". Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to. Ja jestem z kontaktu (pierwszego) zadowolony. Nie odczylem, ze jestem jakims natretem czy im glowe zawracam. I NIE ROBIE ZADNEJ REKLAMY. Takie sa po prostu moje wrazenia z wizyty w serwisie.
              pozdr.
              pozdr.
              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez krecio
                Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to.
                widziales moze czym to czyscili?

Komentarz

• krecio
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 470

czym to robili? tego nie widzialem bo aparat powedrowal na zaplecze. Natomiast chlopak, ktory przyjmowal to ode mnie, juz po czyszczeniu dal mi do zabawy kilka szkielek typu L zebym porobil sobie probki. No i jestem pod wrazeniem, zwlaszcza tych "stalek". Ale pewnie to zadna nowina
                  pozdr.

[ Dodano: 24-02-2005 ]
                  Aha, musze dodac, ze w domu oczywiscie wzialem do reki lupe i potwierdzam - jest czyste.
                  pozdr.
                  krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Auwo
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 928

Bylem dzis na Zytniej. Z "ulicy". Z drobnostka w postaci zasyfionej matowki i matrycy. Od reki i za darmo wyczyscili mi to. Ja jestem z kontaktu (pierwszego) zadowolony. Nie odczylem, ze jestem jakims natretem czy im glowe zawracam. I NIE ROBIE ZADNEJ REKLAMY. Takie sa po prostu moje wrazenia z wizyty w serwisie.
                    pozdr.
                    podzielam Twoje zdanie - dzisiaj przerabialem to samo i nie mam zadnych zastrzezen - za totalna darmoche wyczyscili wszystko jak trzeba - a jakie bylo ich zdziwienie gdy zobaczyli polish menu heheheheh

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez Auwo
                      podzielam Twoje zdanie - dzisiaj przerabialem to samo i nie mam zadnych zastrzezen - za totalna darmoche wyczyscili wszystko jak trzeba - a jakie bylo ich zdziwienie gdy zobaczyli polish menu heheheheh
                      Hej, moment, Panowie, czy wy na pewno mówicie o tym samym serwisie? ;-) Bo czy to na forum, czy to na prf(c) to można znaleźć głównie inwektywy pod ich adresem

tak cichutko pod nosem: a może stał się cud? ;- )
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Auwo
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 928

muflon, na 100% o tym samym - Warszawa ul. Zytnia
                        malo tego w srode zamawialem stopke do 550EX - zlamala sie w wyniku "testu" wytrzymalosci wykonanego przez moja zonke w zestawieniu 10D+70-200/f4L+550EX i przewrocenie statywu - i dzisiaj odebralem zgodnie z obietnica , gdyby ktos szukal stopke do 550EX jest do nabycia w serwisie cena 120 pln

Komentarz

• krecio
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 470

Muflon, byc moze trendy jest szczekac na serwis, ale ja nie mam powodu. Potraktowany zostalem jak klient i jestem zadowolony. A, to, ze komus cos sie nie podobalo kiedys?
                          No, ja mysle, ze na podstawie kilku uogolnionych wypowiedzi nie mozna dokonywac stwierdzen, ze serwis jest "be". W koncu oni jakby nie bylo dziennie wykonuja jak mysle kilkanascie (moze wiecej) uslug i fakt niezadowolenia paru osob nie moze decydowac o etykietce.
                          pozdr.
                          pozdr.
                          krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Chris
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 152

Muflon, byc moze trendy jest szczekac na serwis, ale ja nie mam powodu. Potraktowany zostalem jak klient i jestem zadowolony. A, to, ze komus cos sie nie podobalo kiedys?
                            No, ja mysle, ze na podstawie kilku uogolnionych wypowiedzi nie mozna dokonywac stwierdzen, ze serwis jest "be". W koncu oni jakby nie bylo dziennie wykonuja jak mysle kilkanascie (moze wiecej) uslug i fakt niezadowolenia paru osob nie moze decydowac o etykietce.
                            pozdr.
                            dobra, dobra ale tez nie mozna oceniac serwisu po takiej usludze .... to tak jakby oceniac serwis samochodowy po tym , ze umieja zmieniac kolo w samochodzie ...i nawet zrobili to za DARMO !!!!
                            Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Komentarz

• krecio
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 470

Powiem tak - gdyby w serwisie samochodowym podczas zmiany kola niedokrecono by mi sruby albo zerwano gwint albo.... to moja noga wiecej by w takim kowalskim warsztacie nie postala. Ja opisalem swoje doswiadczenia z obcowaniem z ta placowka i uwazam, ze mimo pozornie drobnej sprawy - nie mam powodu na nich szczekac. Nie uwazam tez, ze o serwisach czy o punktach uslugowych wogole nalezy mowic tylko zle. W koncu sa one po to aby swiadczyc uslugi nam - uzytkownikom. Jesli mozna ich ganic (co, jak zauwazylem stalo sie tu norma) to mozna tez chwalic. Dla zwyklej przyzwoitosci.
                              pozdr.
                              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

Pracuję...