[adamtg] Moja galeria...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamtg
    Coś już napisał
    • 2007
    • 65

[adamtg] Moja galeria...

Moja przygoda z fotografią zaczęła chyba dziedzicznie (po tacie) troszkę już trwa, i w końcu postanowiłem wrzucić kilka fotografii na sieć, by poznać opinie szerszej publiczności na ich temat.
    Najwięcej zdjęć robię w szkole, jako nadworny fotograf i większość z nich ma wartość głównie sentymentalną, więc nie wiele z nich prezentuje poza szkołą. Aparat przeważnie towarzyszy mi wszędzie i nie wie, ile jeszcze muszę się nauczyć, więc pstrykam zdjęć jak najwięcej i szukam w nich tego, co można poprawić.
    Proszę o konstruktywną krytykę, za którą będę ogromnie wdzięczny, gdyż zdjęcia staram się robić jak najlepsze i chce wiedzieć co jeszcze poprawić. A to link
    AdaśkoTg
    Ostatnio edytowany przez adamtg; 9494.
  • Delorian77
    Coś już napisał
    • 2006
    • 68

To jednak prawda ze nie liczy sie sprzęt tylko zdjecia.....i w twoim przpadku tak jest! Zdjecia jak dla mnie nieciekawe.......tymbardziej że w tarnwoskich górach jest wiele możliwosci na zrobienie ciekawych fot
    300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |

Komentarz

• mungo
      Uzależniony
      • 2006
      • 535

EOS 30D + kit? Stać cię na więcej

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Delorian77
        Coś już napisał
        • 2006
        • 68

bo 30d napewno stac na wiecej

Komentarz

• adamtg
          Coś już napisał
          • 2007
          • 65

Wiem że wiele się jeszcze muszę nauczyć, wiem że możliwości posiadanego lustra nie wykorzystuje nawet w połowie, ale właśnie dlatego robię jak najwięcej zdjęcia i zdecydowałem się je wrzucić do sieci, by ludzi którzy już dłużej siedzą w temacie mnie ocenili, powiedzieli co robię źle, nakierowali na lepsze tory... O to nieśmiało proszę po obejrzeniu galerii...

Komentarz

• mungo
            Uzależniony
            • 2006
            • 535

Wypstrykałem ok. 13 tys. zdjęć w ciągu roku na swoim 350D. Ze dwa razy tyle zdjęć w tym czasie obejrzałem w internecie. Czy coś się poprawi? To możesz stwierdzić tylko przeglądając moje dawno i nowe foty. IMHO nauczyłem się poprawnie obsługiwać aparat, dobierać odpowiedni czas i przysłonę[startowalem z umiejętnością wybierania ISO]. Teraz pracuje nad światłem. Nie od razu Kraków zbudowano. Rób zdjęcia, przeglądaj zdjęcie lepszych, przeglądaj zdjęcia lepszych, rób zdjęcia, rób zdjęcia, przeglądaj, rób, przeglądaj, rób... itd. I to jest moja rada na lepsze zdjęcia. A co do galerii - wybierz 5, twoim zdaniem, najlepszych i je zaprezentuj. Wtedy więcej ludzi będzie ci mogło coś dokładniej powiedzieć
            BTW - witam kolejnego [prawie] rówieśnika!

Komentarz

• Mac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2063

Zdjęcia są raczej bardzo średnie, kłopoty z ostrością brak panowania nad nią, centralne kadry, brak pomysłu na pokazanie sceny czyli panowanie nad GO. Nie mniej to początki i jak już wspomniał Mungo trzeba pracować, pracować i jeszcze raz pracować. Czyli oglądać zdjęcia innych, robić własne i wymyślać kadry, które warto wykonać.
              Może na początek zajrzyj do obiektywni.pl
              Sprzęt masz dobry, tylko wykorzystaj chociaż 30% jego możliwości.
              Powodzenia.
              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Delorian77
                Coś już napisał
                • 2006
                • 68

adamietg .mieszkasz w tg.... wiec ruszaj na krakowska i cwicz

Komentarz

• adamtg
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 65

Zmiana galerii... =P

Hmm... Zmniejszyłem troszkę rozmiar galerii... Zostawiłem tylko te zdjęcia które uważam za dobre... Dziekuje za opinie, motywują mnie do działania i kształcenia się, by robić coraz lepsze zdjęcia. Za każdy komentarz do moich zdjęć będę bardzo wdzięczny...

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez mungo
                    Wypstrykałem ok. 13 tys. zdjęć w ciągu roku na swoim 350D...
                    Nie ilość jest ważna. 100 zdjęć zrobionych od początku do końca świadomie to dużo lepsza nauka niż 2000 pstryknięć wykonanych "jak leci"
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mungo
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 535

Te 13 tys. zdjęć to nie jednego tematu. Dość dużo się podróżowało... Dlatego. Pozatym zawsze dobrze jest mieć do wyboru kilka zdjęć - pion, poziom, trochę inna przysłona. Teraz już z tym trochę przystopowałem Na początku tylko taki hurra-optymizm.

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

Zamieszczone przez mungo
                        Te 13 tys. zdjęć to nie jednego tematu. Dość dużo się podróżowało... Dlatego. Pozatym zawsze dobrze jest mieć do wyboru kilka zdjęć - pion, poziom, trochę inna przysłona. Teraz już z tym trochę przystopowałem Na początku tylko taki hurra-optymizm.
                        No domyślam się że nie z jednego miejsca :-) Tak sobie tylko pomyślałem ze w analogowych czasach, przeciętnemu amatorowi zrobienie takiej ilości fotek zajęło by tak ze 20 lat. No ale widać wtedy trzeba się było szybciej uczyć ;-)
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• fotosc
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 72

MacGyver dobrze prawi alejak chcesz szybko sie nauczyc , to wlasnie tylko analog wskazany jest , l a jesli juz cyfra , to za kazde nie udana fotke zlotoweczke do skarbonki prosze i juzszybko kroki bedziesz stawial , ku dobrym fotkom
                          ogolnie , fotki saslabe , a raczej przecietne
                          Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• adamtg
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 65

Dziękuje za wszystkie komentarze... Wszystkie są dla mnie ważne, i staram się każdy z nich przeanalizować... Teraz troszkę nowych zdjęć. Przy ich robieniu starałem się jeszcze bardziej myśleć, dlaczego robię je tak, a nie inaczej. Jeżeli uważacie że tok mojego myslenia jest nadal nie najlepszy, to proszę o pokierowaniu mnie na lepsze tory. :wink:
                            Najpierw Park Kamilliaśki w Tarnowskich Górach
                            1.
                            2.
                            3.
                            Szkolne rekolekcje
                            4.
                            5.
                            I jeszcze Boruszowice
                            6.
                            7.
                            Ostatnio edytowany przez adamtg; 9494.

Komentarz

• adamtg
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 65

Linki udało mi się zamienić na zdjęcia, może to zachęci do komentowania... Proszę o wszelki komentarze... Szczególnie te, które powiedz co jest źle... ;-)

Komentarz

Pracuję...