Tamron 28-75 & Canon 24-85/3.5-4.5

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ddarc
    Bywalec
    • 2005
    • 182

Tamron 28-75 & Canon 24-85/3.5-4.5

Coś ostatnio meczy mnie zeby sprzedać Tamiego i pobawić sie czymś innym w tym sezonie. nie zeby był zły ale skoro i tak robie na F4....

Co sądzicie nad taką zamianą do 30D. Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości, w zasadzie sam automat z lampa 540 pod Canonem 5.
    Nadmienię że sporo robie wesel w kościele i potrzebował bym F4 żeby wyszło na to samo .
    17-40 nie mam kasy

1. dodatkowe 4mm w kościele ( i tak wąskao ale zawsze..)
    2. może lepsza trafialność AF
    3.niska cena zamiany
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
  • Pirx
    Początki nałogu
    • 2006
    • 485

Zamieszczone przez ddarc
    Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości
    Nie miałem nigdy tego Tamrona, ale to chyba nie jest dobry pomysł. Jeśli Tamrona przymykasz do f/4, to Canona będziesz musiał przymknąć do f/5.6 - f/8, żeby mieć zbliżoną ostrość.
    Co do AF Canona, to przyznam, że jest bardzo dobry.
    Proponuję Ci kupić tego Canona (600-700 zł za używany, więc sporo mniej niż za Tamrona), pobawić się dwoma i potem sprzedać ten "drugi". Osobiście, tylko raz sprzedałem jedno szkło po to, żeby kupić drugie i potem bardzo tego żałowałem. Od tego czasu najpierw biorę coś innego, oswajam się i dopiero później decyduję co puścić dalej.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Komentarz

• Wini
      Początki nałogu
      • 2005
      • 460

Zamieszczone przez ddarc
      Coś ostatnio meczy mnie zeby sprzedać Tamiego i pobawić sie czymś innym w tym sezonie. nie zeby był zły ale skoro i tak robie na F4....
      Wyselekcjonowany Tamron np, rozdzielczością zabija (może troszkę przesadziłem) Canony 24/28-70/2.8

Masz niedosyt, kupuj stałki
      Wini

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

24-85 jest kiepsciutki w szerokim koncu. nie zeby w dlugim powalal, ale zamiany Tamrona 28-75 na Canona 24-85 nie zaliczylbym do dobrych pomyslow. jedynie silnik AF jest super kulturka. ale jakosc zdjec to niebo a ziemia
        www albo tez flickr

Komentarz

• ukA
          Bywalec
          • 2005
          • 186

zobacz na to
          http://www.flickr.com/photos/nelsonm...7594057142841/
          DAS APARAT

Komentarz

• kaawka
            Coś już napisał
            • 2006
            • 59

Zamieszczone przez ddarc

Co sądzicie nad taką zamianą do 30D. Mój tamron ostry jest od f4 nie wiem jak z Canonem robiłem troszkę zdjęć tym szkłem podpiętym pod analoga, co prawda w dzień sesja ślubna i byłem super zadowolony z ostrości, w zasadzie sam automat z lampa 540 pod Canonem 5.
            Nadmienię że sporo robie wesel w kościele i potrzebował bym F4 żeby wyszło na to samo .
            17-40 nie mam kasy

1. dodatkowe 4mm w kościele ( i tak wąskao ale zawsze..)
            2. może lepsza trafialność AF
            3.niska cena zamiany

Mój Tamron podobnie. Rzeczywiście Canon ma lepszy AF i trochę fajniejszy zakres. Optycznie nie zachwyca - tamron lepszy. Stałki to pomysł wart przemyślenia. Chodzi mi po glowie juz jakiś czas Canon 20-35 2.8L. Jednak dość drogi, brak USM i kłopot z częściami zamiennymi jakby co..

Komentarz

Pracuję...