Geil czy Kingston??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • viTo
    Bywalec
    • 2006
    • 130

Geil czy Kingston??

Witam. Od pewnego czasu nosze sie z checia kupna pamieci do kompa... A stalo sie tak dlatego, ze 1 GB ktory posiadam juz mi nie wystarcza...
    I tu zaczyna sie moj dylemat. Czy kupic 2x1Gb Geil czy moze Kingston??
    Pamieci oczywiscie 400Mhz.
    PS. pracuje w komputerowym jako serwisant ale nigdy nie mialem problemu... A roznica jest taka,ze kingston jest o 2 zl. drozszy od Geila.
    Pytanie nie na temat i nie to forum, ale zalezy mi na odpowiedzi, gdyz chce usprawnic prace z Photoshopem i inymi programami do obrobki grafiki. :-D
    Pozdrawiam viTo
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

osobiście zawsze najwyżej ceniłem sobie kingstona
    Do czasu ostatniego zakupu dwoch kości 512 MB - obie okazały się totalnie zje.... i poszły do wymiany
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• mattnick
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1735

A może patriot ??
      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• viTo
        Bywalec
        • 2006
        • 130

Zamieszczone przez chuckyy
        osobiście zawsze najwyżej ceniłem sobie kingstona
        Do czasu ostatniego zakupu dwoch kości 512 MB - obie okazały się totalnie zje.... i poszły do wymiany
        No ja osobiscie tez jestem przekonany do Kingstonow... Wkladam je do kazdego kompa i sa bez awaryjne...

Zamieszczone przez mattnick
        A może patriot ??
        A patriot?? nie wiem, ale jakos nie jestem przekonany...
        EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

ja tam się przekonałem. Kingston nie chciał wyjść powyżej 218 MHz..Patriot w dualu 233 i to nie jest jjego ostatnie słowo
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Pogonus
            Początki nałogu
            • 2007
            • 295

Pomyśl też o Corsair! Bardzo dobre pamięci. Co do Patriot — obecnie ich używam i sprawują się znakomicie. Jeżeli jednak mają to być zwykłe DDR (a nie DDR2), to moim zdaniem najlepszym wyborem będą pamięci GEIL ultra (oczywiście w parze!).

Komentarz

• Feelip
              Bywalec
              • 2006
              • 124

Wybor jest prosty Geil i to zdecydowanie... Kingston po****dl i to mocno do przecietnego producenta, GEIL ULTRA klasa sama w sobie...

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

A ja sie niestety juz po fakcie przekonalem zeby celowac w Geila czy Patriota... ale coz, niech mi na razie te Kingstony starcza - nie musze ich na sile krecic.

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Kingstony mam od zawsze i nigdy nie miałem z nimi problemów, ale czytając posty powyżej, chyba powinienem się uważać za szczęściarza.:-D

Komentarz

• Picia
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 337

a co powiecie o GoodRam'ach ? cena niska .. nie wiem czy przedkłada się to na ich wydajność

ja też mam Kingstony i jak narazie nie narzekam

Komentarz

• Feelip
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 124

Goodramy jak narazie bezawaryjnie, mysle ze mozna smialo rownac z kingstonami, nie wiem dlaczego kingston wyroslo na niby dobra marke w pamieciach komputerowych, to przecietny producent nie umywa sie do Geil i innych markowych producentow. Chcialbym takze cos sprostowac dla przecietnego zjadacza bajtow nie ma roznicy czy ma kosc kingston, goodram czy takeMS. Problemy zaczynaja sie gdy bawimy sie w o/c wtedy widac wyzszosc marki Geil na Kingston (przykladowo).

Komentarz

• Pogonus
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 295

Zamieszczone przez Feelip
                        Goodramy jak narazie bezawaryjnie, mysle ze mozna smialo rownac z kingstonami, nie wiem dlaczego kingston wyroslo na niby dobra marke w pamieciach komputerowych, to przecietny producent nie umywa sie do Geil i innych markowych producentow. Chcialbym takze cos sprostowac dla przecietnego zjadacza bajtow nie ma roznicy czy ma kosc kingston, goodram czy takeMS. Problemy zaczynaja sie gdy bawimy sie w o/c wtedy widac wyzszosc marki Geil na Kingston (przykladowo).
                        Wszystko OK., tylko że pamięci Geil ultra nie bardzo nadają się do podkręcania (oczywiście można, tylko że efekt jest znikomy!). Ich przewaga nad produktami konkurencji polega przede wszystkim na stabilnej i niezawodnej pracy.

Komentarz

• viTo
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 130

No tak... dzieki wielkie... Wybor padl na Geil Ultra. Jutro zamawiam u szefa.Dzieki.
                          PS. moim zdaniem Kingston nie jest zla firma ale nie wiem czemu jakos stracilem do niego zaufanie - gdy klient przyszedl z gwarancja...
                          Jeszcze raz dzieki. Pozdro...

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Nemeo
                            Kingstony mam od zawsze i nigdy nie miałem z nimi problemów, ale czytając posty powyżej, chyba powinienem się uważać za szczęściarza.:-D
                            Nie mowie ze sa awaryjne. Zero problemow przy standardowych ustawieniach. Ale juz przy jakiejkolwiek probie manipulacji, nawet mimo posiadania wersji HyperX z radiatorkami - niezbyt ladnie sie zachowuja i wg opinii sporo gorzej sie kreca niz tytulowy Geil czy wspomniane juz Patrioty. Opinie zbierane z forow overclockingowych (pclab, frazpc, oc-forum).
                            Przyklad wlasny - sprzetowe (na plycie, w opcjach automatycznego overclockingu) ustawienie OC nawet na ledwie 5% skutkuje niestabilna praca/nie wlaczaniem sie kompa. A w menu biosa mam niby do 20% mozliwosc OC . Wina podobno wlasnie pamieci (reagowanie na mnozniki i napiecia).
                            A Core2Duo na plycie Asusa to az sie prosi o lekkie, bezproblemowe podciagniecie... niestety przy Kingstonach czeka mnie dluzsza walka w opcjach manualnego oc, bo sa dosc delikatne w tym temacie (napiecia vs taktowanie) .

Komentarz

• canis_lupus
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1252

Pomyśl tez o TwinMOS. Miałem juz kilka modeli tej pamięci i zawsze były tanie, bezawaryjne i ładnie się kręciły. Nie wiem czemu ludzie tak pogardzają tą marką.
                              Co do GEILa to IMHO przereklamowane pamięci. Co innego Corsair i Patriot, to są pamięci z górnej półki, tylko czy na prawdę komuś takie są potrzebne?
                              "I love You Cię" Różyczko...
                              Galeria ,
                              Druga galeria,

Komentarz

Pracuję...