[Skellen] Galeria zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skellen

[Skellen] Galeria zdjęć

Witam, jest to moj pierwszy post oraz temat na forum, w nim bede prezentowal zdjecia jakie robie. Prosze o sroga krytyke.

Nazwa Albumu: Podróż
    Aparat: Canon PowerShot A530
    Komentarz: Zdjecia robione jakies 2 dni po zakupie aparatu z pociągu przez szybę.

Ostatnio edytowany przez Gość; 9690.
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Co Ci się w tym http://images20.fotosik.pl/106/987befded8939b44.jpg zdjęciu podoba ??
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Skellen

Mozna sobie wyobrazic jakie sceny dziej aise w srodku tego baraku, kto tam pracuje, jak wyglada jego ycie codzienne...

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

no to trzeba było pokazać jego wnętrze......to tak jakbyś robił zdjęcia hmm bramy zoo...wyobraźcie sobie jakie zwierzęta tam żyją . Pozdraiwam i życzę powodzenia
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• fotosc
          Coś już napisał
          • 2006
          • 72

mattnick dobrze prawi
          Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• Skellen

dobra niech wam bedzie :P ale gdybym zrobil zdjecie wnetrza, nie bylo by co sobie wyobrazac :P

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

to jakby w świerszczykach były same ubrane laski...zeby sobie powyobrażać
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• mungo
                Uzależniony
                • 2006
                • 535

Nie rozumiecie. Zdjęcia mają być ambitne, zmuszające do myślenia, relfeksyjne, artystyczne. Nie wszystko musi być na focie odkryte

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Skellen

dzieki mrugo ;]

Komentarz

• mungo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 535

Zamieszczone przez Skellen
                    dzieki mrugo ;]
                    W poprzednim tekście miała być ironia;p
                    BTW nie jestem żaden frugo, mrugo tylko mungo. Normalnie MUNGO. Tak jak ten kucharz z Monty Pythona.

Komentarz

• Scream
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 295

Zamieszczone przez Skellen
                      Mozna sobie wyobrazic jakie sceny dziej aise w srodku tego baraku, kto tam pracuje, jak wyglada jego ycie codzienne...
                      Fotografia owszem ma poruszać wyobraźnie, ale nie po to zapisujemy w fotmie obrazu to co widzimy ,żebyśmy sobie lubi innym kazali wyobrażać to czego tam nie ma. Dobre zdjęcie przemawia do odbiorcy, działa na niego i daje do myślenia. Ja takich zdjęć tu nie widzę.

Poczytaj trochę, poogladaj prace innych, podciagnij technike, bo narazie jest marnie (kadry, swiatlo itp.)wyciagnij wnioski i wróć z ciekawym materiałem.

Komentarz

• Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2063

Mungo a na łagodnie usposobionego wyglądasz
                        No dobrze, teraz o zdjęciach, autor prosił o srogą krytykę, zatem można zaryzykować. Fajnie, że umiesz bawić się suwakami ale kolorystyka w ostatnich dwóch fotkach jest raczej mocno kiepska. Po drugie trafiłeś na nieciekawe oświetlenie a w takich warunkach, nie jest łatwo zrobić zdjęcie. Poza tym na 3 i 6 bałagan w kadrze, 8 centralny kard = nuda, 5 mogłaby być całkiem niezła ale trzeba by ją obrobić. Może jeszcze 2 ale trzeba by inaczej kadrować, na pozostałych nic nie ma, szkoda migawki.
                        Nie mniej pracuj dalej.
                        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Skellen

Panie MUNGO sory za przejezyczenie (p.s. lubie Monty Pythona).
                          Co do reszty dzieki za ocene, co moge poradzic ;] nie mialem tego aparatu dlugo a moze nie mam do tego smykalki ? zobaczymy kiedy indziej ;]

Komentarz

• mungo
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 535

Nie od razu Kraków zbudowano Nie mów do mnie per Pan, bo jestem dwa lata młodszy od Ciebie i mimo wszystko trochę głupio się czuję
                            Zamieszczone przez Mac
                            Mungo a na łagodnie usposobionego wyglądasz
                            Ja jestem bardzo łagodny W taką pogodę naprawdę jest ciężko cyknąć coś dobrego. Teraz słoneczeko wychodzi, krokusy kwitną Ja właśnie dokładnie rok temu od fotografowania krokusów zacząłem swoją przygodę z fotografią na serio
                            Pzdr!

Komentarz

• Skellen

Wracam po roku, ze stara galeria zdjęć bo z wakacji lub nawet przed, nie mialem czasu wczesniej na cokolwiek.

Zdjęcie podczas jazdy samochodem:

Mol maly wtedy kotek:

Nuda na parkingu:

Troche przeswietlone i nie mialem czasu zrobic go na czarno biale, ale motyw mi sie podoba:

I jeszcze na koniec moja tapeta swojego czasu, zdjecie kwitnacej wiśni:

p.s. obiecalem ze wroce kiedy sie poprawie, moze nastapila ta chwila, wiecej fotek wrzuce jak czas na to pozwoli :]

Komentarz

Pracuję...