View Full Version : Propozycje

Mori
16-03-2004, 04:01
Kilka moich propozycji co do zmian w forum (prowadzę swoje, moderuję kilka innych ...):

- wywalić z linków nad/pod postami (chodzi mi o np: "Canon Board Strona Główna -> ADMINISTRACJA FORUM -> Sprawy administracyjne") kategorię, chyba że naprawdę ktoś z tego korzysta. IMO jest to zbędne i irytujące.

- jedyny prawdziwy styl forum to seria fi (szczególnie fiSubsilver i fiSubice) z http://www.forumimages.com ;)

- po zastosowaniu stylu fi, zmienić ikonki na aparaty ;) ;)

- wywalić tą stronę o ładowaniu bo epilepsji można dostać, a cierpliwość ponoć cnotą jest :)

- nazwy kategorii zmienić, aby nie było wszystko dużymi literami

- zrobiłbym logo takie jak jest, ale w innym odcieniu niż ten cyan, może B/W i tylko napisy zostawić kolorowe? No i napis "Canon" zrobić fontem Canon'a... (jak mi dasz logo bez napisów to zrobić Ci przykładowe)

No i dzięki za założenie tego forum i kawał roboty przy nim, bo za grupami nie przepadam. ;)

Vitez
16-03-2004, 14:50
- wywalić z linków nad/pod postami (chodzi mi o np: "Canon Board Strona Główna -> ADMINISTRACJA FORUM -> Sprawy administracyjne") kategorię, chyba że naprawdę ktoś z tego korzysta. IMO jest to zbędne i irytujące.

Rzecz gustu, mnie to w ogole nie irytuje a uzywam dosc czesto by przejsc np katalog wyzej albo do glownego forum.

- jedyny prawdziwy styl forum to seria fi (szczególnie fiSubsilver i fiSubice) z http://www.forumimages.com ;)
fiblack3Dblue rulez :P

Ta... i to niby nie bedzie irytujace ;)

- wywalić tą stronę o ładowaniu bo epilepsji można dostać, a cierpliwość ponoć cnotą jest :)
1. Chyba musi byc (engine forum)
2. U mnie trwa ulamek sekundy

Dlaczego? Musi sie odrozniac od nazw podforow (potforow? ;) ).

- zrobiłbym logo takie jak jest, ale w innym odcieniu niż ten cyan, może B/W i tylko napisy zostawić kolorowe? No i napis "Canon" zrobić fontem Canon'a... (jak mi dasz logo bez napisów to zrobić Ci przykładowe)
To zrob te logo takie jak sobie umysliles i pochwal sie efektami 8) .

alahari
16-03-2004, 14:57
No i napis "Canon" zrobić fontem Canon'a... (jak mi dasz logo bez napisów to zrobić Ci przykładowe)
Na to trzeba mieć zgode firmy :wink:

Mori
16-03-2004, 14:59

Rzecz gustu, mnie to w ogole nie irytuje a uzywam dosc czesto by przejsc np katalog wyzej albo do glownego forum.

Niech "Canon Board Strona Główna" zostanie, tylko wyleci "ADMINISTRACJA FORUM".

Ta... i to niby nie bedzie irytujace ;)

Pewnie, że nie. ;) Ma kocim forum mam łapki kocie i wygląda to rewelacyjnie. ;)

1. Chyba musi byc (engine forum)
2. U mnie trwa ulamek sekundy

1. Nie musi.
2. Jak mi Overnet ciągnie 60kb/s to jednak u mnie troszkę to widać. ;)

Dlaczego? Musi sie odrozniac od nazw podforow (potforow? ;) ).
Właśnie dlatego jest w innym miejscu, itp. żeby się wyróżniać.

To zrob te logo takie jak sobie umysliles i pochwal sie efektami 8) .

To dawać mi tu bez napisów. ;)

A tutaj sample o co mi chodzi z napisami nie dużymi literami itp.:
http://www.tess.pl/temp/mojeforum.jpg

hazan
16-03-2004, 19:13
Kilka moich propozycji co do zmian w forum (prowadzę swoje, moderuję kilka innych ...):

No i dzięki za założenie tego forum i kawał roboty przy nim, bo za grupami nie przepadam. ;)

Hej - dzieki za inicjatywe i propozycje

Odniose sie sie po krotce do kazdej :

- co do linków - to sa uzyteczne i nie bede ich usuwal.

- co do theme czyli http://www.forumimages.com - zauwaz jak bardzo przerobili oni standard zeby osiagnac to co jest na ich forum - ale zgadzam sie robi to wrazenie.

Czy da sie cos takiego zrobic - pewnie ze tak - musialbym wywalic mod przema i nadgrac go standardowym phpbb - co trace tylko skromna liste dodatkow jakiet teraz to forum posiada
http://przemo.org/phpBB2/index.php?page=list :) - ale nie mowie nie ( jedynie bilans zyskow i strat przemawia za tym co jest teraz :mrgreen: )

- strona z ladowaniem - u mnie pojawia sie na 1sekunde - nie wiem jak to moze komus przeszkadzac ( a ze cos sciagasz przez p2p i ci wolno dziala - to sorry ale to twoja sprawa )

- nazwa kategorii - z duzych liter na male ? - moze byc - w chwili wolnego czasu moge zmienic i zobaczymy o ile zminil sie wyglad forum :)

- loga terazniejsze jest ok. - jedynie co mi naprawde przeszkadza to theme ktore jest na forum - ale pomysle nad jego zmina ( lub zminan moda do forum )

- co do ikonek w stylu aparatu / lapki lub innego psa - nie ma problemu podesli mi komplet a zobaczymy jak bedze wygladac

Jeszcze raz dzieki za uwagi

JaW
18-03-2004, 00:27
- strona z ladowaniem - u mnie pojawia sie na 1sekunde - nie wiem jak to moze komus przeszkadzac
U mnie pojawia sie na okolo 20 - 30 sekund (SDI) i wkurza niemilosiernie, wrrrrr... Jesli mozesz to wywal w cholere, bede dozgonnie wdzieczny.

mroczny
18-03-2004, 11:52
U mnie pojawia sie na okolo 20 - 30 sekund (SDI) i wkurza niemilosiernie, wrrrrr... Jesli mozesz to wywal w cholere, bede dozgonnie wdzieczny.
Jak cię wkurza, to klikaj i po sprawie, to zależy od serwka do jakiego jesteś przez SDI podpięty. Czasem lepiej wchodzą aplety a czasem zwykły HTML. Sprawdź czy to robi jakąś różnicę, powinno pomóc.