Co sprzedać??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maciej_Grabowski
    Zablokowany
    • 2007
    • 92

Co sprzedać??

mam problem... jakis czas temu , kiedy byłem "zielony" w sprawach foto , kupiłem nastepujace obiektywy:

ef 22-55 usm

ef 35-80 (po co ja go kupiłem?

75 300

dopuki nie stac mnie na dobry tele , to zostawie ten co mam . Ale które z pozostałych szkieł sprzedac? bo własciwie mam dwa szerokie katy , no trzy....

co według was zrobic? wiem ze musze kupic 50 mm 1,8 ale które z wymienonych szkiłę sprzedac? 22-55 czy 35-80 czy najlepiej oba?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w kicie przekonuje mnie szeroki kat , natomiast w 22-55 przekonuje mnie usm co robic?
    Ostatnio edytowany przez Maciej_Grabowski; 8891. Powód: Automerged Doublepost
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

A mówimy o analogu czy cyfrze?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Ja bym stawiał na 35-80. Do cyfry nadaje się średnio, a zakres ma mocno - ograniczony, nawet w analogu. Stracisz tylko zakres 55 - 75 bez którego da się żyć. 22-55 to fajny szeroki kąt do kliszaka, szkoda się pozbywać (mimo że jego jakość optyczna ponoć nie zachwyca).
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

jesli chcesz sie czegos pozbyc, to na moje oko 22-55 i 75-300 daja lepszy tandem pod wzgledem mozliwosci zdjeciowych.

co do jakosci to nie wiem. i 22-55 i 35-80 maja takie sobie opinie, przy czym na filmie 22-55 gorsze, bo to obiektyw optymalizowany pod klatke aparatow APS (oryginalnie bodajze kit do Canona IX-a), a pokrycie klatki 35mm to tylko taki "bonus". 35-80 sam mam... cud optyki to nie jest, ale zdjecie mozna nim zrobic
        www albo tez flickr

Komentarz

• hofi66
          Początki nałogu
          • 2005
          • 290

Macieju, majac 350D sprzedaj wszystko z wyjatkiem kita, dokup 50-tke i zbieraj na cos kolejnego. Jesli to ma byc dluzsze, to ponizej 2 tys. dostaniesz uzywane 70-200 f/4, ktore, w porownaniu do tego co masz, po prostu Cie zachwyci. Zreszta nie tylko Ciebie.
          Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez akustyk
            35-80 sam mam... cud optyki to nie jest, ale zdjecie mozna nim zrobic
            Mam podobną opinię, na kliszy daje rade, jest całkiem ostry jak na tak tanie szkło, kontrast też nienajgorszy, z matrycą niestety aberruje, jak chyba większość KIT-ów od kliszaków.

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

Zamieszczone przez MacGyver
              Mam podobną opinię, na kliszy daje rade, jest całkiem ostry jak na tak tanie szkło, kontrast też nienajgorszy, z matrycą niestety aberruje, jak chyba większość KIT-ów od kliszaków.
              z matryca jest miekki jak bawelniany reczniczek po wypraniu w cocolino

ale o dziwo ma dosc ladne kolory i przyzwoity kontrast. tylko w rece jakos tak... "czeszczy" a ja na to uczulony jestem
              www albo tez flickr

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Zamieszczone przez akustyk
                z matryca jest miekki jak bawelniany reczniczek po wypraniu w cocolino
                Ja porównywałem z KIT-em 18-55, na 35mm i f/8 i był minimalnie ostrzejszy

...tylko w rece jakos tak... "czeszczy" a ja na to uczulony jestem
                Egzemplarz mojej mamuśki jest "prawie nówka" mało używany i nie trzeszczy wcale, pewnie kiedyś zacznie

Komentarz

• Maciej_Grabowski
                  Zablokowany
                  • 2007
                  • 92

kliszaka chce sprzedac bo juz nie potrzebuje wiec myslałem zeby sprzedac 22-55 i 35-80 z analogiem i zostawic sobie kita i tele jak na razie

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Moim zdaniem to nic nie sprzedawaj nic bo za tej klasy sprzęt dostaniesz jakieś grosze... Szkoda sobie zawracać głowę...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

No i sam sobie odpowiedziałeś co należy zrobić :-) Jeśli chcesz pozbyć się kliszowej puszki (nie polecam takiego rozwiązania, jeszcze za nim zatęsknisz, ale to Twoja decyzja) to trzymanie 22-55 traci uzasadnienie.

Komentarz

Pracuję...